újabb események régebbi események további események
14:42
Tündér módosította a naplóbejegyzését
14:40
Tündér új bejegyzést írt a naplójába
13:32
KEZfdOvrpnTMlA regisztrált a weboldalra

Absztinens kalóz

Látogatók száma: 92

Julika negyvenedik szülinapján megvakarta a fejét, és munkába indult.

Tájleírás.
Az „Absztinens kalóz”, kicsi kocsma a nagyváros szélén. Kis kocsma, nagy forgalommal, sok absztinens alkoholistával. Egyesek –absztinensen– kizárólag sört fogyaszthatnak vesebetegségük miatt, mások csak rumot isznak májzsugorukra, és vannak akik csak a borral gyógyítják tévesen diagnosztizált depressziós alkoholfüggőségüket. Persze legtöbbjüknél az absztinensség csak a hely szellemiségéből felvett álidentitás, antialkoholista megbélyegzésük pedig, csak egy rosszindulatú prekoncepció eredménye.

A pultos.
Juli a kocsma csaposa, remekül végzi munkáját. Csapol, kiszolgál, verbálisan osztogatja tanácsait és vizuálisan bájait. –Igyon még egy korsóval a kedves vendég –mondogatja a borravaló reményében. Dús idomok, dús borravaló, Julinál mindkettő összejön.

A társaság.
Nagy Lajos magasnak mondja magát, de ez csak torzult önértékelési zavarainak köszönhető, a külső szemlélő inkább alacsonynak mondaná. Kis ember, de nagy ivó, nem is érteni, hova fér belé. A nagyváros másik szélén lakik. Juli kedvéért azonban rendszeresen átszeli a várost. Lajos szerelmes mindenbe, ami a nő kezéből ered, főleg a csapolt sörébe van belezúgva.
Valamilyen Ferenc. Nem ez a vezetékneve, de azt senki sem tudja. Ő sem. Talán nincs is neki. Apjától örökölhette volna, de arra több jelentkező is volt. Anyja valószínűsíthetően csak egy volt. De azt meg nem ismerte. A mami egy városszéli kórház ajtajában hagyta, még egy hónapos korában. A rejtőző anyakomplexusát Juli elégíti ki, naponta pár felessel. Vonzalmát a nő felé, pszichológusa a kiskori hiányból, de főleg az alkoholfüggőségéből származtatja.
Zerge Zöme sorompókezelő. Kocsmába a felelősségteljes munkája miatt csak kivételesen jár. Este hat előtt kivételesen, utána kivételesen nem. Hatig a munkahelyén iszik, azután a reggeli munkakezdésig az Absztinens kalóz fedélzetén teljesít szintén felelősségteljes szolgálatot. Kalózként lesi a kapitányasszony –Juli– kényét, kedvét és domború fenekét.
Elek Dénes a kocsma kötekedője. Az élő fába is belevágja a bicskáját. Belevágja, és többnyire bele is töri. Afféle budlibicska ember. Kis pöcs, nagy pofa a személyiségtesztjének végeredménye.

☻☻☻

A születésnap.
Juli ma ünnepli a születésnapját. Hányadikat, azt senki nem tudja. Ő sem. Rosszul számol fejben. Csak borravalót tud összeadni. De azt is csak felfele kerekítve. Lajos, Feri, Zöme és Dénes ma meglepetésre készültek. Már nyitáskor az ajtóban fogadták. Ettől Juli egy csöppet sem lepődött meg. Minden nap így szokott kezdődni. De ma azért egy ráadás meglepetést is hoztak magukkal a fiúk. Zolit.
Zoli a Juli miatt kirúgott régi csapos volt az Absztinens kalózban. Juli és Zoli utálták egymást. Amikor Juli meglátta a vigyorgó négy fiú mögül kibújó Zoli fejét, tényleg meglepődött.
–Mekkora bunkók –gondolta magában, és negédesen vigyorgott.
–Meglepetés! –kiabálták mind az öten. Hepi börzé dujú, hepi börzééé dújúúú –énekelték tört spanyolsággal, és előretolták Zolit egy csokor virággal a kezében. Zoli félrészeg volt. A „Szomjazó egérben” töltötte fel magát, a kocsma kertjéből lopott virággal és a pultnál megtöltött pár pohár whiskyvel. Zoli próbálta pozicionálni a virágcsokrot és Juli feléje nyúló kezét, de sikertelenül. Túl sok volt a kéz. Ez a kis probléma nem zökkentette ki. Absztinens kalóz módjára, letakarta a szabadon maradt kezével az egyik szemét, és máris a négy Juli helyett csak kettőt látott.
–Ez azért már könnyebb. Kettőből az ember már kis szerencsével eltalálja a jó Julit –gondolta. Nem találta. A rossz felé nyújtotta. De a jó Juli kézbe vette a dogokat.
–Add már te béna! –és elvette a nem egészen feléje kókadozó csokrot.
–Darlé los ányós! –gratulált Zoli –donná Dzsuliettá.
–Köszönöm fiúk –mondta kissé keserűen. Minden év múlása keserűséggel töltötte el. Az amelyik fordulóját egy lökött spanyollal kell eltöltenie, azt meg duplán keserűnek érezte. Beláthatatlan éjszaka elé nézett, de ezt csak később nézte be.
A fiúk –Juli belső érzéseit nem ismerve– éjenzésben törtek ki.
–Éljen Julika! –harsogták és gyorsan kinevezték Zolit, Juli és az első kör nyertesének. –Zoli nyertél. Tiszta haszon. Nekünk! –harsogták– és Julikának – röhögtek tovább. Mindenki hangosan nevetett, csak Zoli és az ünnepelt nem volt épp humoránál. Valahogy a második kör is Zolinak jutott. És amikor Zöme kitalálta az „újbeszálló mosogat” játékot, akkor megint ő lett akire maradt a fizetés.
Innentől egyenes út vezetett Zoli pénztárcájának lenullázásához.
–Amíg nem kapsz csókot Julikától, te fizeted a büntető köröket! –szólt okosan Lajos, tőle nem elvárhatóan.
Na azt meg várhatta.
–Inkább egy békát, mint ezt a disznót –nevetett Julika és lenéző mosollyal nullázta Zolit.
Egész este a volt csapos fizetett. De azt olyan gavallér módon tette, hogy a sok borravalótól még Juli szíve is meglágyult, leküzdötte erős ellenszenvét, és úgy éjféltájban beadta a derekához a kulcsot. A „csókot, csókot”-ra lenyomott egy puszit a nem rég még „disznónak”.
A társaság éjfél utáni alkoholfogyasztásának finanszírozása átkerült a többi fiúra. Előbb Lajos, majd sorban a többiek pénztárcája ürült ki. Azok kiürülésével, ellentétes pályát írt le a társaság jókedve és viselkedése. Az öt úriember, rendesen átment disznóba, később Julika kedvéért békába.

Az este reggelig tartott. A fiúk a „szem nem maradhat szárazon” nótát, csap nem maradhat szárazonra változtatták, majd az este meghosszabbításában, csapos nem maradhat szárazonra váltották.

☻☻☻

Happy End.
Nagy Lajos aznap este nem szelte át a várost.
Valamilyen Ferenc nem rejtegette tovább anyakomplexusát.
Zerge Zöme kihagyta a reggeli hatórás sorompó lecsukást.
Elek Dénesnek aznap este nem találkozott élő fával.
Zoli beleszeretett Juliba.
Julika negyvenedik születésnapján tökrészegre itta magát, és ráadásként a kocsma hátsó raktárában odaadta magát a fiúknak.

A cikket írta: Fanpercival

10 szavazat

Hozzászólások

Megjegyzés:

időrendi sorrend

megtekintés Válasz erre: Pinokkió

Szia Fantomas!
Ez olyan jóra sikeredett, hogy megérne egy 2. részt!
Mondjuk 20 év múlva... A megszületett kis csapról pattant menyecske történetével.
Üdv,
Pinokkió

Hát arra szerintem várhatunk?... mármint a megszületett kis csapról pattant menyecskére... A természet közbeszólt...
Szia Fantomas!
Ez olyan jóra sikeredett, hogy megérne egy 2. részt!
Mondjuk 20 év múlva... A megszületett kis csapról pattant menyecske történetével.
Üdv,
Pinokkió
Drága Olvasóim!
Köszönöm a látogatásaitokat!
Fantomas
Kedves Fan-Thomas!

Nagyon jó az írásod, kitünő a humorod, ami már a nevedben is benne rejlik! Ebben a kocsmában igazi élet zajlik, akárcsak a többiben. Nálam a csillagok teljes készletét kiérdemelted!

Üdv.

heleenke
..de jóóóóó, hogy ezeket írod..
Fantomas!!! .hát ez már megint...most kicsit fetrengek!!! Puss: Angyal:))))
Ez a kalózkocsma nekem való hely lenne;-) Én is elmennék csaposnak.
 
Szia Fantomas!

Nem semmi!!! :-)
Az írásban szereplők a képzelet szüleményei. A valósággal való bárminemű egyezés csak a véletlen műve?


Pusz
Juli :))
Szia !

Micsoda buli! Igen van ilyen, s hasonlót már láttunk.Micsoda élethelyzetek. Üdv Éva.
Szia Tomas!

Értékelem a humorod! :-)

Puszi,
Éva
Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: