újabb események régebbi események további események
20:22
Pinokkió módosította a cikkét
23:00
Pinokkió módosította a cikkét
17:40
Pinokkió új cikket töltött fel
09:52
Tündér módosította a naplóbejegyzését
09:52
Tündér új bejegyzést írt a naplójába
01:15
Arnold91 módosította a naplóbejegyzését
01:08
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
19:05
Pinokkió új cikket töltött fel
20:50
Pinokkió új cikket töltött fel
20:36
Pinokkió módosította a cikkét
20:22
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
10:41
Ilpaki új bejegyzést írt a naplójába
10:39
Ilpaki új bejegyzést írt a naplójába
00:22
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába

Alkohol és a Májcirrózis ...

2010. október 16. - Látogatók száma: 405

Nem szép látvány egy alkoholtól dülöngélő férfi,hát még egy nő ...

Manapság gomba módra szaporodnak a kocsmák.Minden kocsma szinte telített ,pedig egymás mellett nyílnak meg sorban.Az utcákon egyre több az alkoholtól dülöngélő férfi,de nő is.
Elkeserítő látvány ez.Azt mondják,hogy minél rosszabb a gazdasági helyzet annál több az alkoholista ember.Alkoholtól várják a megoldást,pedig az alkohol nem erőt ad nekik ,hanem elgyengíti őket.Semmit nem old meg az alkoholtól való elrészegedés,legfeljebb csak átmenetileg.Eleinte letompítja a gondolatokat ugyan,mondják sokan,majd azt veszik észre,hogy egy idő után kialakult a függőség.
Az alkohol rabjai lesznek.

A testvérem megismert egy nőt ,akiről akkor még nem tudta,hogy alkoholista,hogy beteg.Ez csak akkor derült ki,amikor összeköltöztek .Egyre többet ivott,az amúgy Diplomás nő.Mire a testvérem hazaért a munkából,ő már részegen feküdt az ágyban.Ezt megunva és ami a mindennapi részegséggel járt,el akarta küldeni.Nem volt valami szép látvány egy részeg nőt,aki a pisijében fetrengett mindennap,egy férfinak látni,gondozni.Könyörgött ,hogy ne küldje el,mert az utcán fog kikötni.A Szülei sem törődtek vele már.Megunták azt,hogy állandóan a kijózanítóba vitették,hogy mindent elkövettek lányukért,de hiába.Semmit nem segített rajta,hiszen neki jó volt ez az állapot.Senki nem volt már mellette,csak a testvérem. Rengeteget vesződött vele.Sokszor találkoztam velük és mit mondjak,elszégyelltem magam amikor velem szemben jöttek.A testvérem a kocsmából vezette haza.Alig bírt a részegségtől dülöngélő nővel.A lány Szülei eleinte örültek,hogy a lányuk a testvéremmel él,hiszen végre valaki más vesződött a lányukkal, nem ők.Aztán egy idő után őt hibáztatták mindenért.A gátlástalan ivászatból az lett,hogy megbetegedett a mája.Puffadás,hányás,étvágytalanság,majd sárgaság,vérzések léptek fel.Eleinte segítettek a gyógyszerek,majd azok is kevésnek bizonyultak.Egyre többet került be a Kórházba vérzésekkel,sárgasággal és mert nagyon feltellett a hasürege vízzel.Eljött az az idő amikor egyáltalán nem tudott többet alkoholt inni ,de ekkor ez már túl késő volt.Megbetegedett a mája.Májzsugor lépett fel.A tünetek egyre jobban erősödtek.Havonta ,hetente került Kórházba .Egyre többet jelentkeztek a vérzések,amik egyre jobban erősödtek. Vízzel is álladóan feltellett a hasürege.A sárgaság is hosszan tartó volt már.Súlyos volt az állapota.
Rengeteget szenvedett.Az amúgy is vékonyka nőből már csak csontok látszottak.A hasa volt nagy.Egyre jobban elgyengült .A köldökén nagy sérv alakult ki.Iszonyú látvány volt látni őt.Állandó Kórházi ápolást igényelt ekkor már.Ott tartották életben amíg bírták.Kérte a segítséget mindenkitől,mert ekkor már ragaszkodott az életéhez.Ebben az állapotban érezte meg az élet szépségét,értelmét,hogy az élet csodálatos,hogy küzdeni kell érte,de elkésett vele.Hiába akar küzdeni valaki,ha már túl késő.
Mindent megtettek a valamikor az Egészségügyben dolgozó több Diplomás nőért,de egy napon a szervezete felmondta szolgálatot.Elvérzett.Hiába volt ott Orvos,nővér,semmit nem tudtak már tenni érte.
Egy értelmetlen halál ragadta el őt fiatal korában ,amit a szenvedélybetegségének köszönhetett és az ő akaratgyengeségének.
A környezetemben vannak nők,férfiak,akik szintén ebben a betegségben szenvednek a túlzott alkohol fogyasztása miatt.
A Kórházakban nem szívesen kezelik őket.Nem kedvesen beszélnek velük,ha oda kerülnek és ez nem véletlen.Ők már tudják azt milyen halál vár rájuk.Hogy mennyit szenvednek az utolsó pillanatban is mire el tudnak menni erről a világról és ezt a szenvedést ők maguknak okozták.

Az élet csodálatos.Az életét mindenki maga irányítja.Mindenki maga dönti el ,hogy éppen mi a jó neki.Mindenki maga alakítja olyannak amilyen.

A cikket írta:

2 szavazat

Hozzászólások

Megjegyzés:

időrendi sorrend

2010. november 10. 08:19
Szia Léna.
Szépem megfogalmaztad az utolsó mondatott....
Üdvőzölek: Maya
2010. október 17. 02:59
az élet csodás, azonban tele van buktatókkal, miket mindenki saját habitusa szerint old meg, s a döntéséről csak később derül ki, hogy jó vagy sem.
a mai társadalom sem készült még fel ezekre az esetekre, tele van előítéletekkel és megvetéssel, s azért beszélnek velük - nem kedvesen - mert tehetetlenek, félnek, azt hiszik, hogy ragályos betegség, s legtöbbször előbukkan az emberekből a felsőbbrendűség a gyengébbel szemben, le tudják őket nézni, megvetik, és még sorolhatnám
ez azonban nemcsak ezen betegekre érvényes, hanem az élet minden területére is
túl egyszerű lenne az élet, ha úgy alakíthatnánk az életünket, ahogy akarjuk, s most is visszautalnék kezdő mondatomra

:)
2010. október 16. 23:23
Főleg ha hagyják, hogy alakítsa.
2010. október 16. 17:50
Nem mondta senki,hogy az élet könnyű,de élni kell!!
Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: