újabb események régebbi események további események
22:11
Tündér módosította a naplóbejegyzését
22:10
Tündér új bejegyzést írt a naplójába
11:47
EKbvtIaARmVg regisztrált a weboldalra
18:55
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
00:18
Arnold91 módosította a naplóbejegyzését
00:03
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába

BETEGES "szerelem"

Látogatók száma: 193

Az emberi életöltő igencsak rövidke. Amikorra kezdenénk belejönni, elég tapasztalatot szerezve, tudatosan, következetesen tudnánk élni, ráébredünk, hogy a szervezetünk már nem a régi, fiatalos.

Egyszer minden véget ér, az életünk sem kivétel ezalól. De vannak köztünk többen, akik még ezt a keveset is megrövidítik, önkezükkel pontot téve az elviselhetetlennek vélt életük végére. Arról nem is beszélve, hogy akadnak olyanok is, akik a mások életére törnek.

Eddig még csak elmondásokból értesültem olyan értetlen, önző, beteges emberekről, akik nem akarják elfogadni a párjuk döntését, a lehetetlenné váló kapcsolatuk megoldásaként a (boldogító) nemet. Megkeserítve volt párjuk életét, folyamatosan telefonon hívogatják, követik, zaklatják, fenyegetik. Sőt, férfiak esetében még a tettlegességtől sem riadnak vissza.

A 18 éve tartó házasság utolsó két éve egyre élesebben kirajzolta, hogy az együttélés elviselhetetlenné vált a feleség számára. A sokszori kérés, megbeszélési próbálkozás sem hozott jobbra fordulást a harmonikusabb családi élet irányába.

Kis településen, a közvetlen rokonság szomszédságában, a több gyermekes családanya szinte képtelen reformot hozó döntést kezdeni. Ehelyett megalázkodva próbál továbbra is tűrni, egyezkedni, ami mindig veszekedésbe torkollik. A feleség kiszolgáltatottságával visszaélő férj, kénye-kedve szerint alázhatja párját. A szüleihez segítségért fordulva sem talál „menedéket”, mert az apja hallani sem akar a kenyértörésről. A falu a szájára vesz! Mit szolnak a rokonok és az ismerősök? Mi lesz a gyerekeitekkel? Mi lesz a szép, nagy házatokkal, amibe annyi, meg annyi munkát és pénzt fektettünk? Harsogta folyton a könnyeivel küszködő lányának.

A feleség szenved a napközbeni lelki terrortól és kénytelen tűrni a családon belüli erőszakot, merthogy a számára nemkívánatos szexuális közeledés ellen meddő a védekezése. Kétségbeesésében nem találva más kiutat, rendkívüli módon hívja fel a környezete figyelmét, bealtatózza magát. Persze nem akarja eldobni az életét, mert nagyon szereti a gyermekeit. Ezért még időben üzenetet küld.

A drámai fordulat meghozta a kívánt eredményt. A férj visszafog az agresszív viselkedéséből és a rokonság is jobban odafigyel a családi békéjükre. De az élete derekán lévő embertől hosszantartó habitusváltozást nem lehet elvárni, mert nem kígyó, ami kibújhat a bőréből. Pár hónap múlva újra felszínre kerül az elfojtott mentalitás, de még eldurvultabb formában.

A feleség döntött, albérletet keresett a tini korú és a majdnem felnőtt gyermekeivel szándékozott elköltözni a közeli városba, ahol a munkahelye és a gyermekek iskolája is van. A férj viszont hallani sem akart róla. A csomagolás veszekedésbe, verekedésbe torkollott, miközben magukra zárta a házat. Egy óvatlan pillanatban, a figyelmét kijátszva sikerült az ablakon keresztül elhagynia a házat. A gyerekek akkor éppen nem voltak otthon, akiknek a visszatartásával és a láthatásuk megvonásával zsarolta az anyát. Sőt, a közös folyószámlájukról ellopva a feleség havi jövedelmét, akarta meghiúsítani az elköltözést.

A feleség másoktól segítséget kapva, a visszatartott gyerekei miatt sajgó szívvel, de mégis elköltözött, elmenekülve a további erőszak elől.
Csak pár napja laktak külön, de az első pillanattól kezdve folyamatosan zaklatta életellenes kijelentésekkel fenyegette a mobilján és a munkahelyi telefonján is. A gyerekekben meg azt próbálta tudatosítani, hogy az anyjuk elhagyta Őket. Ezért megtiltotta, hogy az anyjukkal találkozzanak.

A szülők és a rokonság nyomásának hatására a hétvégi gyermeknap alkalmából, mégis belegyezett a láthatásba. Az egész nap rendhagyó módon, a legnagyobb nyugalomban telt. A gyerekek találkozhattak anyjukkal a nagymama házában. A faluprogramokra visszatérő gyermekek felhőtlenül boldognak érezhették magukat.

A férj autóval megállt a feleség édesanyja háza előtt és egyezkedő beszélgetésre hívta ki a nejét, aki a teljesen csendes, nyugodt beszélgetés hatására elfogadta a beülési invitálást. A mindenben toleranciát mutató férj javasolta, hogy az alig 1 Km-re lévő tónál folytassák a beszélgetést, amibe az óvatlan nej beleegyezett.

De, ahogy kiértek a faluból, kezdetét vette a „rémálom” . Miután lezárta a központizárat, egyre nagyobb sebességre kapcsolt és azt üvöltötte, hogyha nem akarsz az enyém lenni, akkor másé sem leszel. A feleség rémületében behúzta a kéziféket, aminek a hatására sekély útmenti árokba csúsztak. Némi segítséggel kivezették az kocsit, de a nej gyalog kívánta folytatni a hazavezető utat.
A becsúszás miatti ijedség hatására a férj újabb fogadkozásokat téve megígérte, hogy egyenesen és nagyon lassan az anyjáékhoz szállítja a nejét, aki pár száz méter séta után visszaült a kocsiba.

A faluhatárát jelző táblánál megállva újra jöttek az értelmetlen kérések, kérdések, amire elutasítás volt a válasz. Az elboruló agyú férj azt mondta. Akkor itt döglünk meg mindketten!
A korábbi történet kishíján megismétlődött, padlógázzal induló autónak hirtelen emelkedett a sebessége, de amikor a nej a kézifék felé nyúlt, egy hatalmas ökölcsapás érte a bal szemét, amitől az ajtóoszloppal is találkozott a feje.
A sebességmérő 140 Km/ó jelzett. Az autó megcsúszott és az úton pörögve, csikorogva többször a menetiránnyal szembefordult, majd a padkában megakadva többször a tetején átfordulva egy ház kertjében, ég felé meredő kerekekkel állapodott meg.

A nej a sokk hatására még akkor nem érezte a kulcs-csontjának és a három bordájának a törését. Viszont igyekezett elállítani a férje fejéből ömlő vért. Aki a gyors elsősegély hatására megmaradt, hogy felépülve folytathassa ott ahol abbahagyta.
Önzősége folytán még a saját gyermekeit és képes lett volna árvákká tenni.

A cikket írta: Lakyluck

8 szavazat

Hozzászólások

Megjegyzés:

időrendi sorrend

Az élet drámák sokaságát vonultathatja fel,
több felvonásban..
Agresszív , beteges ember uralkodik,
sebez és " öl"! Toleranciája , kommunikációja
elégtelen és öncélú, magatartászavaros , életvitele
környezetére ártalmas és veszélyes!
ez igaz történet?
Nagyon tetszett az írásod. Gratulálok Magdi
Elgondolkodtató cikk.
tanulságos volt a történeted
grat.

:)

megtekintés Válasz erre: fszabina26

Nagyon sok ilyen van, sajnos én is jártam hasonló cipőben de szerencsére már kezdenek gondolkodni "fenn" is. Segíthet a családsegítő, de vannak különböző szervezetek is. Például távol tartás, vagy titkos helyre való menekítés. Hazánkban régóta léteznek Shelter-házak, melynek munkatársai a családon belüli erőszak áldozatait menekítik és látják el. Azt hogy hova, az államtitok.
Van egy új törvény, ami szerint a rendőrök nem csak akkor avatkozhatnak közbe ha már vér folyik. Ha a férjé a lakás, de ilyen dolgokat csinál akkor a saját lakásától is távol tarthatják akár egy hónapra is.
Bár ez nem teljes megoldás a problémára, de már legalább próbálnak megoldást találni. Sajnos ez ennél sokkal összetettebb dolog, mintsem ennyivel meg tudják oldani a problémát. Ezzel nem csak a kiszolgáltatott helyzetben lévő nőket próbálják védeni, ritka, de vannak férfiak is akiket bántalmaznak.

Szabina! Látom felkészült vagy a témában, szívesen vennénk egy cikket. Sokaknak segíthetsz. Köszi
Nagyon sok ilyen van, sajnos én is jártam hasonló cipőben de szerencsére már kezdenek gondolkodni "fenn" is. Segíthet a családsegítő, de vannak különböző szervezetek is. Például távol tartás, vagy titkos helyre való menekítés. Hazánkban régóta léteznek Shelter-házak, melynek munkatársai a családon belüli erőszak áldozatait menekítik és látják el. Azt hogy hova, az államtitok.
Van egy új törvény, ami szerint a rendőrök nem csak akkor avatkozhatnak közbe ha már vér folyik. Ha a férjé a lakás, de ilyen dolgokat csinál akkor a saját lakásától is távol tarthatják akár egy hónapra is.
Bár ez nem teljes megoldás a problémára, de már legalább próbálnak megoldást találni. Sajnos ez ennél sokkal összetettebb dolog, mintsem ennyivel meg tudják oldani a problémát. Ezzel nem csak a kiszolgáltatott helyzetben lévő nőket próbálják védeni, ritka, de vannak férfiak is akiket bántalmaznak.
Ez borzasztó! S, mennyi ilyen elvakult, elszánt és önzően fafejű ember van. :-( Még szerencse, hogy az asszonynak nem esett nagyobb baja...Ha így "szeret" valaki, inkább utáljon!:-(

Pussz,
Tündér:-)
Igen a NŐ, aki azt szokta meg,...... és még most is a másikra figyel, az ő sérülését látja el először. Döbbenetes a cikked Lakyluck, annak ellenére, hogy találkoztam már hasonló esettel.
Az én tapasztalatom az, hogy azok az emberek viselkednek hasonló módon, akik nem tudnak veszíteni, vagy a feleségüket eddig is birtokolták és ezután is birtokolni akarják. Annyira megszokták már a helyzetet, hogy gondolni se akarnak arra, hogy ebből kilépjenek. Főleg nem a másik fél kezdeményezésére. Teszik azt annak ellenére, hogy a párjuk már régen mást akar. Véleményem szerint a környezetnek kellene a férfit szándékában befolyásolni, rávezetni a helyes és békés megoldásra. Csak ez nagyon bonyolult dolog, mert sokan nem is szeretnek családtagjaik belső ügyeibe belefolyni. Pedig nemcsak a NŐ, hanem a gyerekek miatt is ez nagyon fontos !!
Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: