újabb események régebbi események további események
16:36
Arnold91 módosította a naplóbejegyzését
16:01
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
00:20
lumsefoGopy regisztrált a weboldalra

Változás

Látogatók száma: 88

Nehéz az élet a társadalomban. Amikor valaki fiatalon elkövet egy bakit, egész életében cipelnie kell a következményeket. Biztosan így kell ennek lenni??

Nem tudom, nincs válasz a fejemben. Olyan könnyű ítélkezni és olyan nehéz megbocsájtani. Mert ugye különböző szemszögből látjuk a történéseket. Egy anya, aki elveszti gyermekét, nehezen bocsájt meg. Egy ember, aki elkövet valamit - esetleg valaminek a hatása alatt -, nehezen kap megbocsájtást.
Ítélkezünk, mert ezt látjuk a médiában, ezt hozzuk magunkkal. Az utóbbi években sok híresség ment ezen keresztül, Zalatnai Cilitől Sthol Andrásig sorolhatnám, de nem teszem. Ítélkezünk, mert azt könnyű...mostanában hírességek sora lesz öngyilkos, vagy hal meg valamilyen túladagolásban. Ítélkezünk....de vajon min mentek keresztül? Át tudjuk érezni az életüket? Biztos, hogy olyan jó gazdagnak és híresnek lenni? Beleképzeltétek már magatokat mondjuk Jackson bőrébe? Amikor más még javában homokozott vagy kis autókat tologatott, neki súlyos elvárásoknak kellett megfelelni. Ha nem jól tette amit kellett, megverte az apja. Igaz vagy nem, lényegtelen. Nem volt gyerek. Nem élhette át a szerelmet sem úgy, ahogyan más földi halandó, hiszen sosem tudhatta ki szereti a pénzéért, ki a hírnevéért és ki önmagáért? Sorolhatnám, a megfelelni akarást, a testőri kíséretet...vagy ott volt Diana. Csak ember akart maradni. Nem akarta, hogy nevelőnők vegyék "kezelésbe" a gyerekeit. Hibát követett el? A férje csalta, de mindenki őt hibáztatta...csak élni akart, boldog lenni, mint mások.
Csak ők tudják az igazságot.
Ismerek valakit...bűnt követett el. Nem most, megkapta és letöltötte a büntetését. De nem kap munkát, mert priuszos. Megváltozott...jobb ember, mint bárki, akit eddig ismertem és mégis, neki örökké bizonygatni kell ezt. De valakit érdekel mi volt a háttérben? Miért lett alkoholista és drogos, miért tette ezek hatása alatt amit tett?
Fiatal volt, tizenéves, mikor az utcán leszúrták a barátját. Már nem tudott segíteni...a kezei között halt meg. Bezárkózott, nem beszélt hónapokig. Miért nem kapott segítséget? Miért hagyták rá a szülők? Azok a szülők, akik elkövetett tette után még büntették. Akik olyan elvárásokat támasztanak elé, amit már-már lehetetlen teljesíteni. Büntetik még most is. Miért vagyunk ilyenek, mi emberek?
Én nem vagyok vallásos és messze elítélem amit tett. De látom, tudom soha nem tette volna, ha akkor valaki fogja a kezét, ha figyelnek, vigyáznak rá.
Nehéz ez. Én csak azt tudom, ha én lettem volna a szülei helyében, nem ez történik. Egy halál esetet feldolgozni nem könnyű kamasz korban. Egy ilyet még nehezebb. A fiam osztálytársa rákból gyógyult, majd 4 év tünetmentesség után gyorsan támadt a kór. Elveszítették. Sokat beszélgettünk. Nehéz volt mindenkinek. De nem hagytam rá, nem kellett egyedül feldolgoznia. Érettségi előtt voltak.
Hogy is van ez akkor? Ha valaki egyszer megcsúszik, az jobb,ha lent is marad??

3 szavazat

Hozzászólások

Megjegyzés:

időrendi sorrend

"A bűnt néven kell nevezni és meg kell ítélni, de a bűnöst nagyon kell szeretni."
/Molnár Róbert/

Pussz, Tündér
Súlyos dolgok ezek, amiket ide írsz... keresed a választ, mert nem tudod te sem. Sokunkat foglalkoztat, de nem eleget... és segíteni sem tudunk mindenkin, bármennyire szeretnénk... még magunkon sem...
Az utolsó mondatodra "NEM" a válaszom...
Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: