újabb események régebbi események további események
13:19
Arnold91 módosította a naplóbejegyzését
13:09
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
23:09
Tündér módosította a naplóbejegyzését
23:09
Tündér új bejegyzést írt a naplójába
23:06
Tündér új bejegyzést írt a naplójába
00:10
Publicbady regisztrált a weboldalra

A felesleges harmadik

Látogatók száma: 443

Ezt a cikket szeretném tanulságként leírni Mindenkinek, aki arra vállalkozna, hogy férjével/párjával együtt éljenek a férfi édesanyjával: AZ ANYÓSSAL. Egy jó tanács: NE TEGYÉTEK!

Két éve ismerkedtem meg a férjemmel, egy társkereső oldalon. Elmesélt magáról mindent, elmondta, hogy hol dolgozik, mit csinál,és hogy az anyjáékkal él. Mikor mondta nem foglalkoztam vele, nyilván megvan az oka, és a mai gazdasági helyzetben a lakásvásárlás sem egyszerű.Kezdtünk egyre mélyebben belemenni a beszélgetésekbe, egyre személyesebb dolgokat árultunk el egymásnak,így kitaláltuk, mi lenne ha találkoznánk. 500 km volt kettőnk között, de így is megoldottuk. Én utaztam, mivel ő dolgozott,én pedig mivel tanultam, olcsóbb volt a vonatjegy is. Megvolt a találkozás, szuper minden,megismerkedtem az apjával és a leendő anyóspajtással. Az apjával minden rendben volt, de a kedves mamán már akkor észrevettem, hogy nincs minden rendben. Gondoltam ő is izgul, meg akar felelni a vendégnek.
Párommal úgy döntöttünk összeköltözünk, mivel drága az út, és én nem tudtam minden hétvégén menni.Persze én költöztem, gondoltam milyen jó lesz kitörni a faluból és belecseppenni a városi életbe.Hát meglett az ára.
Anyóspajtás hamar bemutatkozott, mikor részegen jött haza a melóból. Ment ám a cirkusz a párom szülei között, de engem különösen nem izgatott. Ő dolguk, megoldják. Költözésem után pár hónapra apósom sajnos meghalt. Na innen kezdődött a pokol.
Párom éjjel-nappal dolgozott, én sajnos nem találtam munkát, így barátokat sem, és otthon ültem a lakásban. A kedves mama pedig dolgozni járt, és piásan tért haza. Nem lett volna ezzel semmi baj, csak olyankor kötekedett. Semmi nem volt neki jó, mindenben talált hibát, kérdőre vont mikor és mennyit eszek, mit csinálok, hová megyek, engem folyton kritizált, és eléggé durván megbántott.Páromnak mikor szóltam nagy lett a veszekedés. És eljutottunk odáig, hogy anyósomra rendőrt kellett hívnom mert az alkoholtól őrjöngött, és kiszámíthatatlanná vált.Elköltözni sajnos nem tudtunk, a mai napig sem tudunk, mert a férjemé a lakás, anyósom pedig a haszonélvező.Egyik sem enged a sajátjából.Közben pedig terhes lettem.Párommal nagy volt az öröm, de az anyja egyáltalán nem örült. Gondoltam, majd megbékél.És az is eszembe jutott talán most abbahagyja az ivást.Nem így lett. Párommal eldöntöttük, megtartjuk az esküvőt. Eljött a nagy nap, anyóstól annyit kértünk, addig bírja ki pia nélkül, míg ki nem mondjuk az igent.Hát nem bírta ki.Így megmondtuk neki, hogy nem szeretnénk ha ott lenne. Nem is jött el az egyetlen fia esküvőjére sem. Sőt még három napig nem is láttuk utána.Mikor hazajött, persze kapott még egy esélyt, hátha megváltozik a fia kedvéért és a születendő unokája miatt.Egy hónapig bírta szesz nélkül, aztán megint jött hol egy kisebb spicc, hol egy nagyobb, és így tovább. Közben megtudta, hogy a várva várt fiú unokája kislány lesz, persze ennek sem örült, mert ő fiút akart. Mai napig nem fogadja el, hogy kislányunk lesz.Hát milyen nagymama az ilyen?
Közben pedig nekem kattog, jár az agyam, vajon hogy oldjam meg???Albérlet ugye kizárva, mert férjem nem hagyja a lakást, anyós nem megy el innen, változni pedig nem változik. Akkor én költözzem nagy hassal,egy fillér nélkül, és vonatozzak 500 km-t vissza a szüleimhez? Hát ez jó kérdés. De hamarosan eldől mi lesz.
Aki pedig ilyen,vagy hasonló helyzetben van kitartás,aki pedig fontolgatja az anyóssal való összeköltözést, az verje ki gyorsan a fejéből!!!

A cikket írta: pocak21

2 szavazat

Hozzászólások

Megjegyzés:

időrendi sorrend

Kedves Nyugta!
Köszönöm hogy írtál.Olvastam az írásodat,és neked sem könnyű a helyzeted.
Sajnos a miénk nem olyan egyszerű hogy hipp-hopp albérletbe tudnánk menni.A párom fizetése nem lenne elég hármunknak,ugyanis a lakáson van egy szép kis hitel,amit nemrég hosszabbítottunk meg.Tehát ha mi megyünk,akkor a lakás is úszik,mert nem tudnánk fizetni az albérletet és a lakáson levő törlesztőt is.
Hát így áll a mi helyzetünk.
Anyós tegnap ismét beszemétkedett,mivel megint nem volt józan.Jött azzal hogy nem csinálok semmit,és ami kicsapta nálam a biztosítékot az az volt hogy a családomat is elkezdte lealázni.Hát mit ne mondjak jól összevesztem vele.És valamelyik nap azt is kitalálta hogy ha megyek szülni addigra kivesz 3 hét szabadságot hogy otthon legyen velem.Hát köszönöm szépen ebből nem kérek.És a férjemet már annyira sajnálom itt van két tűz között és nem tud tenni semmit.Ő belerokkan idegileg,én a babánkat féltem,anyós pedig tegnap is mint aki jól végezte dolgát lefeküdt aludni.Jaa majd elfelejtettem:azt még megkaptam tőle tegnap hogy nehogy már ő azért ne igyon mert nekem ez nem tetszik.
Tehát eldöntöttem.Ha megszületik a kislányom a szoba közelébe sem fogom engedni,nemhogy ő vigyázzon rá,esetleg vele legyen!!!!
Kedves pocak!!

Áttudom élni a helyzetet, úgyanis mi is anyóssal lakunk. Ez a nő is egy kirbírhatatlan. Azóta lakunk itt mióta megszületett a kislányunk. vagyis 2 éve. Épp ezért mivel tudom, hogy milyen anyósnál lakni gyerekkel, én azt mondom, azt tanácsolom neked, hogy old meg hogy el menjetek onnan minél hamarabb.... Hidd el ha párod szeret, már pedig gondolom szeret, akkor kitaláltok valami megoldást, és hagyjátok a házat, úgysem marad anyósra, mert a párodé.

És ha megengeded szólnék itt az olvasóidhoz is: Én sem ajánlom senkinek hogy anyóssal lakjon!!!! NE TEGYÉTEK!!!!!!
Köszönöm hogy elláttok tanácsokkal,nagyon jól esik.Sajnos én is apa nélkül nőttem fel,akit apának lehetett volna nevezni (a nevelőapám) nem nevezném embernek.Az édesapámmal kb 6 éve tartom a kapcsolatot,és örültem volna neki ha ő nevel fel.De ez egy másik történet.
Ezért sem szeretném hogy a kislányom apa nélkül,esetleg rossz nevelőapával nőjön fel,mert az az egész életére kihat,és akkor amiatt lenne lelki sérült.Akkor kérdem én,jó megoldás nem is létezik????Egyszerűen nem tudom mit tegyek,össze vagyok zavarodva,és keresem azt,hogy mi lenne a legjobb.
Még csak a hasamban van,de már most érzi hogy mikor milyen hangulatom van,megérzi ha ideges,feszült vagyok,vagy ha jókedvű.Sokszor már nyugtatnom kell,mert nem akarom hogy valami baja legyen. :-(
Szerintem csomagolj, amíg nem késő!! Mire te eltávolíttatod ezt a nőt onnan, a kicsi lányod olyan lelki sérült lesz, hogy sosem lehet kigyógyítani. Menj a szüleidhez, a férjed pedig oldja meg a problémát. Ha nem teszi, kár érte feláldoznod magad. Egyébként két gyereket szültem albérletbe. Nem könnyű, tisztában vagyok vele, de hidd el a nehéz anyagi helyzet jobb, ha megvan a lelki békéd...Minden jót, gondold át amit írtam!!

megtekintés Válasz erre: pocak21

Sajnos nekem is rá kellett jönnöm hogy tényleg nem a legideálisabb összeköltözni senkivel.Tanácstalan vagyok,mert a pici lányomnak szüksége lesz az apjára is,így nem tehetem meg azt hogy elköltözöm az ország másik végébe.
De anyósom újabb esélyt kapott már sokadjára,péntekig kér időpontot egy orvostól,és kezelteti magát vagy elköltözik.A páromat elég gonosz módon választás elé állítottam.Vagy én vagy az anyja.Engem választott.Az anyja pedig ha nem megy orvoshoz és nem áll le az alkohollal törvényes úton fogom eltávolítani akár mibe fog kerülni.Védőnő,gyámügy stb stb stb. Talán ez lesz a helyes megoldás.Csak félek,akkor a párommal fog megromlani a kapcsolatunk.

Igen, ez bőven benne van a pakliban. a legrosszabb szülőhöz is ragaszkodik a gyermek. Így vagyunk kódolva.:S
Köszönöm!Szükségem lesz ezekre!
Kívánok kitartást és erőt, hogy háború nélkül oldódjon meg és minden jól alakuljon....! Üdvözlettel Orsolya
Sajnos nekem is rá kellett jönnöm hogy tényleg nem a legideálisabb összeköltözni senkivel.Tanácstalan vagyok,mert a pici lányomnak szüksége lesz az apjára is,így nem tehetem meg azt hogy elköltözöm az ország másik végébe.
De anyósom újabb esélyt kapott már sokadjára,péntekig kér időpontot egy orvostól,és kezelteti magát vagy elköltözik.A páromat elég gonosz módon választás elé állítottam.Vagy én vagy az anyja.Engem választott.Az anyja pedig ha nem megy orvoshoz és nem áll le az alkohollal törvényes úton fogom eltávolítani akár mibe fog kerülni.Védőnő,gyámügy stb stb stb. Talán ez lesz a helyes megoldás.Csak félek,akkor a párommal fog megromlani a kapcsolatunk.
Sajnálom Pocak. Bizony, se szülővel, se nagyszülővel, se anyóssal, se baráttal, rokonnal, senkivel, ha nem alkalmas az együttélésre.
Szia Pocak! Én szeretem anyukámat, s végül is anyósom se bántott meg, bár vele nincs túl nagy kapcsolatunk, viszont nem laknék egyikkel sem együtt, jobb ha magadnak alkotod az életed, persze a kapcsolatot nem kell megszakítani!

Viszont mikor párommal összeköltöztek Én a nagyszüleimmel laktam együtt, de arra azt mondhatom nagyon boldog éveket éltünk le együtt és gyermekem is ott született, ma már egyik sem él és elköltöztünk, de persze a nagyszülő más!

Remélem megoldódik, mert bizony a babának szerető, békés, nyugalmat adó családba kell születni, mert Ő nem tehet semmiről! Kitartást és erőt nektek!

Üdvözöllek köztünk! Orsolya
Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: