újabb események régebbi események további események
19:49
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
23:56
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába

Az anyós aki mindent jobban tud

2010. április 8. - Látogatók száma: 425

Az igazsághoz hozzá tartozik,hogy nekem még nem az anyósom,csak lesz majd az. De már így is néha úgy viselkedik mint egy anyós!:)

A jó anyós nem szól bele a dolgokba vagy legalábbis nem mindenbe és nem gerjeszti a feszültséget a párok közt. Ám ez ritka mint a fehér holló!:) De tényleg azért tisztelet a kivételnek. Azért tanácsot adhatnak ,de tényleg csak ritkán és csak akkor ha az jó.
A fiatalok életét megkeserítő "kedves" anyós céltudatosan dolgozik azon, hogy a neki nem tetsző vejét/menyét sikerrel elmarja a fia vagy lánya mellől.
Tehát nem kell csodálkozni ,hogy sorban keletkeznek az anyós viccek. Eszembe is jutott egy: Az anyós látogatóba érkezik.
Anyuka meddig marad ? kérdi a vő.
Ameddig szívesen láttok. Válaszolja az anyós.
Azért egy kávét még megtetszik inni ?
:) Na jó nem akarok én most vicceket írni,csak ez tényleg jól példázza a vő-anyós,meny-anyós kapcsolatokat.
Érdekes azért,hogy az apósok az esetek többségében nem okoznak "problémát". Nem is nagyon hallottam még olyan történetet...

És hogy mit is tudnak jobban: Gyereket nevelni, gazdálkodni a pénzzel,a főztje is (szerinte) jobb,stb... a felsorolás nem érne véget talán sosem:)

Egy ideig a drága anyukának megfelelni akarók mindent megtesznek,hogy elfogadják,jó kapcsolatban szeretnének lenni velük,de mindez hiába!

Amúgy az esetek 90%-ban ez mélyebbről fakad. Nem képes elfogadni,hogy a gyermeke felnőtt és nem akarja engedni , hogy önálló döntéseket hozzon...élje saját életét.
Rátelepszik a fiatalokra és bizonyítani akarja ,hogy nélkülözhetetlen. Ez csupán abból adódik, hogy félnek a magánytól (ok nélkül az elhanyagoltságtól).

A probléma megoldása sem oly egyszerű hiszen a fiatalok 50-60%-a hazánkban a szülőknél kezd közös életet. Sőt még többen vannak akik anyagi függőségben vannak a szülőktől,így még jobban jogot formál arra az anyós , hogy beleszóljon mindenbe.

Amiről még nem írtam: előszeretettel hasonlítanak össze bárki mással és persze mindig az a másik kerül ki "győztesen". Legyen szó szomszéd ,barát,barátnő menyéről vagy vejéről.

Azért ejtek néhány szót a kivételekről is. Ők az aranyos ,kedves, menyük/vejük kívánságát lesők,segítőkészek és ha még esetleg probléma adódna a fiatalok között akkor is azon dolgoznak, hogy ez minél hamarabb megszűnjön ,nem pedig egy nagy adag olajat akarnak önteni a tűzre!

Ez a téma szerintem sokakat érint ,várom a hozzászólásokat!:)

A cikket írta: H.Norbert

3 szavazat

Hozzászólások

Megjegyzés:

időrendi sorrend

2010. június 29. 18:03
egyszerűen betegesek ezek az anyósok
vegyék már figyelembe, hogy a gyermekük felnőtt, s ahogy ő él, nem biztos, hogyanyukának is megfelel már csak azért sem, mert generációs különbség van köztük!
:)
ébresztő anyóskák! legyetek inkább jó nagyik!
tetszettek az érveléseid
2010. május 9. 14:57
Én, mint anyós szólok írásodhoz, közlöm az elején. :)
Anyósnak nem születnek nők, azzá lesznek. Amikor már papírom volt róla, hogy az vagyok, (esküvő másnapján) kérdeztem a vőm: - Szerinted most mi lesz, mármint a anyós-vő kapcsolattal? Azt felelte: - Tessék olyan maradni, mint eddig volt! ( Ja, mintha az olyan egyszerű lenne. ;-)
Több, mint 10 év távlatából mondom. Sikerült. Én a lányom szemén látok meg mindent.
Mivel fiam is van (ő még szingli, és már rég nem számolom az épp aktuális szerelmét) ám nem vagyok tipikus fiús anya. Mindig az épp "porondon" lévőt kedvelem valamiért. S még véletlenül se említem az előtte lévőt.
Az enyémről is szóljak valamit? Halottról jót vagy semmit, mondja a fáma.
Milyen buta is voltam! Mennyi alkalommal sírtam miatta.
2010. április 11. 08:18
Ezzel az anyós dologgal kapcsolatban az a helyzet, hogy egyszer mindenki felhúzza ezt a cipőt. Elég lenne mindenkinek a saját akkori kínjaira visszaemlékezni, és talán máris jobb anyós lenne. De nem, az anyósok 80%-a elfelejti a menyként átélt fájdalmakat. Én, megfogadtam, hogy jó anyós leszek. Eddig talán sikerült. :)
2010. április 11. 00:30
Anyós korban vagyok már én is :) Én se csíptem különösebben , anno, az enyémet.
Régebben , amikor a gyerekeim hozták haza az aktuális barátot, barátnőt ,és nem igazán tetszett valami, kicsit meg is ijedtem magamtól - te jó ég , - milyen undok anyós leszek:) Még hivatalosan nem, de a fiam is és a lányom is kapcsolatban él, és szerencsére jóban vagyunk, és imádom őket. Remélem ők is így látják:)
Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: