újabb események régebbi események további események
10:04
suWhoBnZfQSLipdP regisztrált a weboldalra
15:51
Tündér új bejegyzést írt a naplójába
08:13
Tündér módosította a naplóbejegyzését
08:12
Tündér új bejegyzést írt a naplójába
16:53
Arnold91 módosította a naplóbejegyzését
16:36
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
12:58
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába

Vízoltók 7.

2013. április 17. - Látogatók száma: 58

Kolos valósággal lebénul a tragédia hallatán. Számára az élet egy egyenletes sétagalopp, menni előre, állandóan úton lenni, egyik célt megvalósítani a másik után.

A lényeg az, hogy sohasem szabad megállni és semmit sem szabad mellre szívni, kimaradni minden kellemetlenségből. De ez most más. Néhány másodperc után bénultságát tehetetlen düh váltja fel és úgy érzi, tennie kell valamit, mert gyomrát sav marja az éhségtől és az idegességtől.
- Ignác, elviszem a fiúkat, és ha gondolod, két óra múlva találkozunk nálad. Addig beszéljétek meg a teendőket. Tessék, itt a névjegyem – ad egy kártyát Ignácnak és Dalmának is.
- Kolos, én maradnék, hátha szükség lesz rám! – néz Erik könyörgőn a nagybátyjára.
- Köszönöm, fiúk – vet véget a lassan kínossá váló jelenetnek Ignác -, az lesz a legjobb, ha most elmentek. Kolos, várlak két óra múlva.
Kezet fognak és nem kell a szó, a nélkül is látják egymás szemében a bizalmat.
- Megtisztelsz azzal, hogy elviszed ebédelni Lillát és Dalmát?
- Természetesen.

Hiába tiltakozik Dalma, Ignác hajthatatlannak bizonyul.

Lilla ösztönösen követi Dalmát, az egyetlent, akiben bízik, mert a bátyja keresztanyja biztosan nem veri át. Hiába keresné Zarándot, a mobilja kikapcsolva és azt sem tudni, éppen az ország mely szegletében vannak. Nem is tudja a bátyja, hogy immár ketten maradnak egymásnak. Csak a sírást tudná már abbahagyni. De nem megy! Nincs többé anya és apa! Zaránd megnősült, ráadásul külföldre megy dolgozni. Egyedül lesz, mint az ujja. Igaz, hogy a bátyja apja gondoskodni akar róla, de hogyan is fogadhatná el? És mit kell ilyen esetben tenni? Ki intézi a temetést? És miből fizetik ki?

Órájára néz Ignác, miután a többiek elmennek. Két óra. Ilyenkor lép be a Hőscincér mulató hátsó bejáratán, és egyenesen a konyhába megy, hogy Jani bácsival megigyanak egy jó adag kávét. Most azonban csak telefonon beszélnek:
- Szervusz, Jani bátyám!
- Szervusz, Ignác! Mi történt, mikor érsz be? Igyekezz, már kész a kávénk.
- Baj van, meghalt a volt feleségem és a férje. Ma nem megyek be és lehet, hogy holnap se. Kérlek, helyettesíts, és ha gond van, hívhatsz bármikor.
- Részvétem, főnök! Ne izgulj, minden rendben lesz. És szólj, ha tudok bármiben segíteni!
- Köszönöm, majd jelentkezem.

Tudja, hogy Jani bácsi legkisebb fia a BRFK-n nyomozó főhadnagy, ám még nem kívánja igénybe venni segítségét, inkább felhívja Dörmögőt, a medve nagyságú belügyest.
- Mi van, Hőscincér, meghívsz egy kávéra?
- Meghívlak, de most a Leroyban vagyok és megköszönném, ha idejönnél.
- Rendben. Húsz perc.

Hívja a pincért, kér még két kapucsínót elvitelre, fizet és kiül a teraszra. Az egyetlen ember, aki rövid időn belül megtudhat mindent Mikolték balesetéről, az kizárólag Dörmögő lehet, aki megjelenését és kellemes, csevegős természetét tekintve egy jámbor, gyámoltalan ember benyomását kelti, annak ellenére, hogy százkilencvenhat centi magas. Szigorúan hetente egyszer borotválkozik, szombat reggelente, mert családja körében tölti a hétvégéket, már vagy két éve. Pontosan érkezik, nem is borostás. Rátámaszkodik az Ignáccal szembeni székre:
- Szervusz, Hőscincér! No, hol parkolsz a csotrogányoddal? Látom, elvitelre kérted a kávét, félsz, hogy kettőt iszom, ha itt maradunk. Hozzad csak, mind a két pohárral! Sápadt vagy, öreg, mi a baj? Csal az asszony? Mit csodálkozol rajta, alig idősebb a fiadnál!

Dörmögő nem kertel, nem kenyere, de jelen körülmények között nagyon szíven találja Ignácot.
- Tegnap volt a fiam esküvője. A násznép utána nálam mulatott. A volt feleségem a férjével reggel hatkor elindult haza és Szolnoknál karamboloztak. Egy szembejövő kamion áttért a sávjukba és maga alá gyűrte őket. Mindketten meghaltak. Dezsőnek már csak hónapjai voltak hátra. Rákos volt. Rám bízta a lányukat, Lillát. Semmit nem tudok az életükről, az anyagi javaikról. Zaránd még nem is tudja. Valakinek intézkedni kell. Egyébként a fiam és a menyem külföldre mennek dolgozni. Lillát magamhoz akarom venni és tisztességesen felnevelni. Bár, azt sem tartom kizártnak, hogy Zaránd akar a húga gyámja lenni, de nem hagyhatom, hogy ezzel a teherrel kezdjék az új életüket.
- Jól van, utána nézek. Néhány adatra lesz szükségem.
- Rendben, kérdezz!

Húsz perc múlva búcsúzkodnak.
- És kedves feleséged, Tina asszony, mit szól a terveidhez?
- Nem kérdeztem. Válunk.
- Nekem erről ennyi információ pontosan elegendő. Majd hívlak.

Dörmögő sógora a piréz megyei rendőrkapitány, aki a nyugdíjazását követően a kiöregedett kommandósokból őrző-védő céget alapít, amely Ignác bárjában is szolgálatot teljesít. Valamennyivel olcsóbb, mintha az alvilágnak fizetne védelmi pénzt, nem beszélve arról, hogy sokkal biztonságosabb.

Úton hazafelé, még felhívja a mulatót, hogyan állnak a dolgok. Jani bácsi megnyugtatja, hogy minden rendben és Bandika is szokás szerint sürgölődik a konyhában.

Meleg az idő, nagyon szomjas, és éhes is. Megáll a benzinkútnál, teletankolja a BMW-t, eszik egy szendvicset. Kellemesen hideg a kristályvíz, oltja a szomját és lehűti kissé.

Tina nem maradhat a lakásban egy hétig, szó sem lehet róla. Bandikát és az édesanyját néhány napon belül beköltözteti a klub épületben kialakított gondnoki lakásba. Remélhetőleg két szobában elfér az anya és a fia. Erzsi néni ellátja a házvezetőnői teendőket, Bandika pedig foglalkozhat a klub beindításával kapcsolatos kérdésekkel, mert muszáj üzembe helyezni rövid időn belül, hiszen kell a jövedelem. Nem hagyhatja magára a Hőscincért, mert a nevéhez kötődik a bár jó híre, ám a klub beindítása is egész embert követel. Tapasztalt vendéglátósra lenne szüksége, aki kedves az ügyfelekkel, kellemes a megjelenése, az orgánuma, mégis határozott egyéniség. A konyhai teendőket is elláthatja egy jó szakács. Az előkészítő munkákba besegít Erzsi néni és Bandika is. Hát persze, hiszen Dalma kiválóan elvezethetné az egész intézményt! Úgyis itt akar lakást venni Budán, a Kolos miatt. A nyíregyházi cukrászdáját meg kiadhatná gebinbe. Ez lesz a legjobb! A saját válását is megindítja egy héten belül. Szerencsére a vagyonjogi szerződés egyik példánya az ügyvédjénél van letétben, csak szólni kell neki.

A tett halála az okoskodás, jobb, ha azonnal szól Lukács doktornak.
- Üdvözlöm, ügyvéd úr, Boronkay Ignác vagyok.
- Jó napot, Boronkay úr. Miben segíthetek?
- Szeretném beadni a válópert, és érvényt szerezni a házassági vagyonjogi szerződésben foglaltaknak.
- Semmi akadálya. Mikor tud bejönni hozzám?
- Más megbízásom is lenne az ön számára. Tragikus hirtelenséggel meghalt a volt feleségem és szeretnék a lánya gyámja lenni. Hétfőn délelőtt tizenegy óra megfelel Önnek?
- Rendben, várom. Viszlát!

A köszönését sem várja meg az ügyvéd, leteszi a telefont.

A villa kapuját nyitva hagyja, hamarosan megérkeznek Kolosék is, ne kelljen a nyitogatással bajlódnia. Üres a garázs, ezek szerint Tina nincs itthon. Nem is baj, gondolja Ignác, legalább koncentrálhat a balesettel kapcsolatos ügyek intézésére.
Hanem az a gond, hogy a riasztó sincs bekapcsolva, és belépve az épületbe, azonnal szemébe ötlik, hogy hiányoznak a nappaliból a festmények. Idegesen felszalad az emeletre, ahol mind a hat szobában üres a festmények helye. Azonnal felhívja a kerületi kapitányságot, ahonnan a nyomozók Kolosékkal egy időben érkeznek meg. Dalma és Lilla szinte remegnek az izgatottságtól, ez már kicsit sok a krimiből.

Ignác hiába hívja feleségét, Tina mobilja ki van kapcsolva.

A lakásból tizenhat kortárs festmény hiányzik. A széf sértetlen és a benne lévőkből sem hiányzik egyetlen darab sem. Az egyik nyomozó jelenlétében készíti a leltárt Ignác.
- Nem mondja komolyan, hogy ebben a széfben egyetlen érték sincs? Sem pénz, sem arany…
- Ebben az egész villában a legnagyobb érték én magam vagyok!
- Rendelkezik biztosítással?
- Természetesen.
- Szólt már a biztosítónak?
- Nem, még nem, de azonnal pótolom.
- Nincsenek véletlenül fotói az eltűnt festményekről?
- Természetesen vannak, levideóztam a villát, kívül, belül, mielőtt beköltöztem, a laptopom lesz. Jöjjön, nézzük meg.

Csakhogy a laptopja sincs meg.

- Nyomozó úr, a biztosító is készített fotókat a festményekről, és a műtárgyak listája a kötvény melléklete.
- Boronkay úr, mik voltak a laptopján?
- Főleg fotók, az e-mail levelezésem, semmi üzleti anyag nem került rá.
- Ez azért megnyugtató. A kérdés az, akkor miért vitték el? A készülék értékéért? Aprópó, mennyire taksálja a festmények értékét?
- Nem tudnám megmondani, de a vételára olyan két és fél millió forint lehetett.
- Kinek van kulcsa a villához?
- A feleségemnek és a bejárónőmnek. És nekem.

Négy óra felé jár az idő, amikor elmennek a rendőrök. A biztosító másnap délelőttre ígéri a kiszállást. Nem sietnek, hiszen a rendőrség felvette a jegyzőkönyvet a hiányzó műtárgyakról,laptopról és arról, hogy Tina elköltözött, elvitte minden személyes tárgyát. A vendégek elmesélték az este és a nap történéseit, amely szintén szerepel a jegyzőkönyvben. Kimondatlanul is Tina az első számú gyanúsított. A klub épületrészéből egyetlen szög sem hiányzik.

- Boronkay úr, megoldható, hogy holnap idehaza legyen?
- Szolnokra akartam menni a volt feleségem és a férje karambolja miatt.
- Holnap vasárnap lesz, úgysem tud semmit intézni. Ám délután eljönnék magához, lennének még kérdéseim, de most foglalkozzon csak a vendégeivel.

Egyedül Kolosnak tűnik fel a nyomozó szemének villanása, mintha sokkal többet tudna, mintsem azt mutatja.
- Delma, kedves, Lillával keresnétek a konyhában harapnivalót? Ránk férne egy kávé is.

Lilla szegény, azt sem tudja, hol áll a feje, automatikusan követi Dalmát.

A házigazda megvárja, amíg a lányok hallótávolságon kívül kerülnek, és vendégéhez fordul:
- Kolos barátom, tartozom neked az ebéd árával!
- Ugyan, ne sérts meg!
- Nem, nem úgy van az! Kértelek, hogy vidd el a családomat ebédelni. Ismered a mondást, aki zenét rendel, az fizeti a zenészeket! Hosszú ismeretségünkre tekintettel, szeretnélek még egy dologra megkérni.
- Parancsolj velem.
- Elkísérnéd Dalmáékat Nyíregyházára? Közben a szolnoki rendőrségen megkérdezhetnéd, mi volt ez a baleset, mikor adják ki Mikoltékat, elkérhetnéd az irataikat és a lakáskulcsot. Nyírkerettyén összeszednétek mindent, amire Lillának szüksége lehet, illetőleg a hagyatéki eljáráshoz kell. Szerintem Dalmánál elférnétek mind a hárman, de ha szállodában akarsz aludni, annak sincs semmi akadálya. Örökre lekötelezetted lennék.
- Rendben. Látom, hogy ma három szerencsétlenség ért! Csodállak, amiért ily higgadtam viseled. Bár, gyanítom, ez csak a látszat.
- Köszönöm, barátom. Tessék, ebben a borítékban százezer forint van, fogadd el és használd fel tetszésed szerint. Kérlek, még abban segíts, hogy Dalma hagyja itt a kocsiját és te vezess, ha lehet. Bármi gond van, hívj fel. Mindjárt rád csörgök, és ott lesz a számom a telefonodon.

Végül délután ötkor elbúcsúznak Ignáctól és Kolos Volvója kigördül a kapun.

Fellélegzik Ignác, mára elég az izgalomból. A legjobb lesz, ha tusol, és lefekszik pihenni, mert álom sokáig nem jön a szemére, abban szinte biztos.

Dörmögő akkor hívja, amikor immár meztelenül, beáll a tus alá.
- Szervusz, Hőscincér barátom! Otthon vagy? Fél óra múlva nálad vagyok!
- Ekkora baj van?
- Megtudod, ha odaérek.

Még sincs vége a napnak.

Felfrissül a tus alatt, majd fogat mos és vizes hajjal lemegy a nappaliba. Fel kellene öltöznie, így mégsem fogadhatja Dörmögőt.

Ismét szól a telefonja:
- Boronkay úr? Nálunk van a felesége! Gondolkodjon, mennyit ér magának az asszony! Majd hívjuk!

Kép: Net

A cikket írta: Yolla

5 szavazat

Hozzászólások

Megjegyzés:

időrendi sorrend

2013. május 21. 10:15
Szia Yolla!
Na ez izgi lett. Rágom a körmöm... Lépek tovább!
Üdv,
Pí.
2013. május 13. 15:45
Tisztelt Yolla!
Ez a rész is meglepetéseket okozott Nékem. Folyamatosan, ügyesen fenntartják a feszültséget. Ez nagyon nehéz egy ilyen hosszú történet során. Kíváncsivá tett.
Bokor
2013. április 18. 19:42

megtekintés Válasz erre: emillio - 2013. április 18. 19:36

Kedves Yolla!

Megint feladtad a leckét!
Hát erre még aludnom kell egy jó párat,
mire megálmodom a folytatást!
Gratula az írásodhoz!

Pussz: emillio

Kedves Emillio!

Emiatt ne legyenek álmatlan éjszakáid!
Tudom, hogy kitűnő folytatást írsz!

Pussz: Yolla
2013. április 18. 19:42

megtekintés Válasz erre: Yolla - 2013. április 18. 19:39

Szia, Juli!

Örülök, ha jól mulatsz! A nevetés felszabadítja a boldogság hormonokat!

Pussz: Yolla

Szia Yolla!
Írásaidtól és no persze az Emillio írásaitól is már mandinerből csapkodnak a hormonjaim! :-) :-) :)))

pusz
Juli
2013. április 18. 19:39

megtekintés Válasz erre: emillio - 2013. április 18. 19:36

Kedves Yolla!

Megint feladtad a leckét!
Hát erre még aludnom kell egy jó párat,
mire megálmodom a folytatást!
Gratula az írásodhoz!

Pussz: emillio

Szia Emillio!

Szerintem Yolla csak szeretetből csinálja, hogy toppon tartson! :-)
Én meg élvezem mindkettőtök írását! (Én vagyok a kibic!)

pusz
Juli
2013. április 18. 19:39

megtekintés Válasz erre: - 2013. április 18. 19:21

Szia Yolla!
Már előbb pontoztalak, de csak most olvastalak. Hát nem semmi. A végére ismét belepakoltál egy kanyart, nehogy simán alakuljanak a dolgok.
A Hőscincér szó nagyon aranyos, tetszett.
A piréz megyei rendőrkapitányság dumánál már csapdostam a térdem a röhögéstől.
Írj, írj, írj!!!!

pusz
Juli

Szia, Juli!

Örülök, ha jól mulatsz! A nevetés felszabadítja a boldogság hormonokat!

Pussz: Yolla
2013. április 18. 19:36
Kedves Yolla!

Megint feladtad a leckét!
Hát erre még aludnom kell egy jó párat,
mire megálmodom a folytatást!
Gratula az írásodhoz!

Pussz: emillio
 
2013. április 18. 19:21
Szia Yolla!
Már előbb pontoztalak, de csak most olvastalak. Hát nem semmi. A végére ismét belepakoltál egy kanyart, nehogy simán alakuljanak a dolgok.
A Hőscincér szó nagyon aranyos, tetszett.
A piréz megyei rendőrkapitányság dumánál már csapdostam a térdem a röhögéstől.
Írj, írj, írj!!!!

pusz
Juli
Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: