újabb események régebbi események további események
13:19
Arnold91 módosította a naplóbejegyzését
13:09
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
23:09
Tündér módosította a naplóbejegyzését
23:09
Tündér új bejegyzést írt a naplójába
23:06
Tündér új bejegyzést írt a naplójába
00:10
Publicbady regisztrált a weboldalra

Férfi - Nő közötti Barátság ...

Látogatók száma: 971

" Barát az, akire figyelsz, mert fontos számodra a sorsa. És figyel rád, mert fontos számára a te sorsod. Barát az, aki megért - s akit mélységesen megértesz. Nem tudtok egymásnak hazudni. Túl közel van, mintha magaddal beszélnél." / Müller Péter /

Szerintem a barátságról csak akkor beszélhetünk férfi és nő között, ha nem lép fel testi kapcsolat közöttük. A barátok nem szeretkeznek, nem a férfit és a nőt nézik egymásban, hanem, mint embert.

Nekem 2 fiú testvérem volt, akik nélkül soha nem mehettem sehova sem, még a boltba sem. Velük voltam mindig, a nap minden órájában. Én is fiúsan lettem nevelve ... Oly annyira, hogy amikor pici voltam és a barátaim, akik kicsit idősebbek voltak, mint én magam, menni akartak pisilni, én is velük akartam menni . Ők erősen tiltakoztak, nem értettem miért. Mondták, hogy ők másképpen pisilnek, mint én, mert ők nem guggolnak le, mint én. Erre azt mondtam nagy örömmel, mosolyogva, hogy nem baj ... megyek velük, majd én sem fogok leguggolni .... :-) Nem értettem mi a különbség köztük és köztem, bár akkor még nagyon pici voltam ...
Ők akkor úgy döntöttek, hogy ők sem mennek el, ha már én is velük akartam menni ... Játszottunk tovább ...
A fiú testvéreimnek a barátaik, haverjaik, az én barátaim is lettek. Nem is lehetett lány barátnőm, hiszen mindig csak fiúk között voltam. Mivel ők szerettek focizni, így természetes volt az, hogy nekem is mindig velük kellett mennem. Kénytelen voltam, de még szerettem is. Megnőttünk, kialakultak a barátságok, aminek a középpontjában én is ott voltam. A testvéreim barátai, az én barátaim is lettek továbbra is. Ha valamelyik testvérem nem tudott menni, helyette engem hívtak a csapatba. Ha nem mehettem, kerestek ... Soha nem voltak szemtelenek, nem a lányt nézték bennem ... de én sem azt láttam bennük, hogy ők fiúk .
Az utcában, ahol mi is laktunk, lakott egy lány és nagyon haragudott rám. Én nem tudtam, hogy miért és megkérdeztem tőle az okot. Azt válaszolta, hogy azért haragszik rám, mert hogy engem mindig fiúk vesznek körbe, neki meg nem udvarol senki. Velem sokat beszélgetnek, nagyokat nevetünk, őt meg nem veszi észre egy fiú sem, pedig most is szépen felöltözött. Mondta, hogy a sok fiúból adhatnék át neki is ... Ezen meglepődtem és mondtam, hogy nekem sem udvarolnak, ők a barátaim. Mi csak focizunk, de ha gondolja álljon be ő is, de ő nem jött. Haragosan elment ...
Apám is szeretett focizni, de ő már a felnőttekkel. Mindig hívott ő is és engem állított be a kapuba. Amikor lebeszélte a számomra akkor még bácsikkal, azt mondta nekik is, hogy ne azt nézzék, hogy lány vagyok, hanem azt, hogy egy ember áll a kapuban ... Rúgják nyugodtan olyan erősen a labdát, ahogy szokták ... Ne féltsenek engem, mert ő tudja azt, hogy ezt miért csinálja ...
Ebben nem is volt semmi baj, hiszen a kapuban gondoltam nem lehet bajom, de amikor a kapu fele megindultak, majd nagy lendülettel megindult felém a labda, azt sem tudtam merre fussak. Ahogy elkaptam a labdát, majdnem kirepültem a kapuból. A következőnél, már én is erős voltam ... és elkaptam, majd azután mindig ... Apám büszke volt rám nagyon ... Ők is befogadtak és hívtak, ha szükséges volt. Én meg mentem, de csak apámmal együtt ...
Mivel a fiú testvéreim voltak, nem ismertem lányokat . Nem is barátkoztam velük. Nem éreztem jól a társaságukban magam, ha az iskolában beszélgetni kellett velük. Ha tehettem, kerültem őket ...Nekik teljesen más volt a témájuk, nem voltak annyira őszinték sem, mint a fiúk. A fiúkban jóindulat volt, a lányokban meg az irigység, rosszindulat dúlt. A fiúk őszintén megmondták a véleményüket minden esetben. Jó volt közöttük lenni gyermekként is és ezt most is így vallom, bár már ismerek nőket is, akik nagyon rendesek és jóindulatúak velem.
Soha nem volt az, hogy valaki kikezdett volna velem . Mindig tiszteletben tartottak mint gyermekként, mint felnőttként ... de ezek a barátságok nem most kötődtek ... Már mindenkinek van Családja. Nem járunk össze , mint ahogy a női barátaimmal sem , de ha valaki bajban van , rögtön mellette vagyok és ők mellettem . Segítjük egymást , ahogy csak tudjuk. Ahogy mindig is írtam , néha többet ér egy szó , egy mosoly , hogy érezzük azt, hogy valakinek még fontosak vagyunk és ezt viszonozzuk is , hiszen úgy teljes az egész ... Szerencsére feltalálták a telefont és azon mindig érdeklődhetünk egymás után .Ha szükségét látjuk , megbeszélünk egy találkát és személyesen is beszélgetünk egy kávé mellett. Nagyokat nevetgéltünk és mindenki megy a maga útjára.
Soha egyetlen egyszer nem tettünk egymás felé félreérthető lépéseket ,megjegyzéseket. Nem jegyeztük meg egymásnak azt sem , hogy jól néz ki ,vagy hasonló . Valahogy mi ilyeneket nem is vettük észre , nem ezt figyeltük . Mi egymásban az embert néztük és nem a másik nemet . Nekünk ezt könnyű volt elérni , hiszen így nevelkedtünk és ez volt számunkra a természetes ... de akik nem így nőttek fel ... ott ez nem biztos, hogy ez így működni fog .
Nekem néha gondot okoz az , hogy mert mindig fiúk társaságában voltam gyermekkoromtól, szinte végig. Így nálam kialakult az, hogy minden férfival közvetlen vagyok. Ebből viszont már akadtak kellemetlenségeim, hiszen azt hitték, hogy "szabad a pálya " és erősen udvarolgattak ... Ezt néha nem tudom még most sem kezelni ... Ennyi a hátránya annak, hogy mindig fiúk között nőttem fel és mindig ők voltak a barátaim ...

Igen, nekem az a tapasztalatom , hogy létezik férfi - nő közötti igaz barátság , ami testiség nélküli ,csak ezt is tudni kell jól kezelni !
Számomra nem létezik barátból szerető , mint ahogy szeretőből sem lehet barát - mert ebben az esetben már volt testiség és ott valahol már érzelmek vannak jelen , ha rejtve is, még akkor is, ha azt valaki nem meri bevallani ... Letagadja, eltitkolja !

A cikket írta:

7 szavazat

Hozzászólások

Megjegyzés:

időrendi sorrend

 
:-)
Itt van egy cikk a férfi és nő közötti barátságról .Férfiak vallanak erről . :-)

http://www.nana.hu/test-es-lelek/lelkiugyek/ferfiszemmel-baratsag-ferfi-es-no-kozott-103260.html

További szép estét kívánok mindenkinek . :-)

megtekintés Válasz erre: zsoltne.eva

Szia Léna!
Megpróbállak kibogozni!!!! Azoknak a férfiaknak, akiket a barátodnak hiszel sem látsz a gondolatába, vagyis te részedről ők barátok, de te részükre lehetnél több. Hidd el a kettőt nem lehet mindig elválasztani. Attól még megbeszélhetitek az élet nagy dolgait, adhattok kölcsönösen egymásnak igazi baráti tanácsokat, ha mellette adtok magatoknak, a pillanatnak egy kis darabját, ami nem más, mint esetleg egy baráti puszi, egy kézszorítás, egy ölelés. Miért ne lehetne barátod akkor, ha magához is húz! Hiszen ők férfiak, mi pedig nők vagyunk! És egy így természetes. Szerintem!!!! Ha kell, ha kellesz csak azért, mert barátnak gondolod, ne szalaszd el a "lehetőséget", hogy esetleg ennél több lehet!!

:-) Szia ,kedves Eva !

Köszönöm a tanácsokat és ezek után én is másképpen fogom látni a dolgokat .Más lesz a hozzáállásom is .Sokat tanultam itt ,az biztos .Köszönöm neked és mindenkinek . :-)
Tanulni egy életen át lehet egymástól és én szeretek tanulni . :-)

Legyen szép napod és pihenjél egy nagyot . :-)
Puszillak.
És ez így természetes!
Útálom ha eltévesztem az írást. Nálam ez már nagy hiba!!!

megtekintés Válasz erre:

Szia ,kedves Eva !

Én tuti ,hogy semmi másra nem gondolnék ,mint hogy a Barátodhoz mész és minden mellék gondolat nélkül .Ez nálam azért van így ,mert a barát az barát ...:-))
Számomra a barátság testiség nélküli ,de ez másfajta barátság amiről én írtam ,mint amiket itt felsoróltatok ,de az is érthető . Nem egyet ismerek ilyen esetet is . :-) Így mindenkit megértek .
Mivel nekem sok férfi Barátom van és olyan ,amiről én írtam ,így természetesen ha van valakim ,akiről te is írtál ,nem tudom úgy bemutatni ,hogy a barátom . Nekem ő a párom még akkor is ,ha nem a férjem .
/ Férjem többet soha nem lesz ./ :-)))))))))))))
Aki ismer ,általában férfiak között lát . Ők az én Barátai .
A fiam apját ,hiába volt 20 évig az élettársam ,a fiam apjának hívtam , hívom . :-)) Sokan megkérdezték ,hogy miért így hívom .Gondolhatod ,hogy ez mindenkinek feltűnő volt .Azt válaszoltam ,hogy azért ,mert 100 %-ig biztos vagyok abban ,hogy ő a fiam apja ,mert hogy a társam az nem volt. :-))
Nehéz eset vagyok ,igaz ? :-)) Tudom én is ,hogy az vagyok .:-)))))))
Ritka bolondos nő vagyok ,én és ezt is tudom magamról.:-))))


Legyen szép napod és mindenkinek ,aki ide benéz ,olvas minket . :-)

Szia Léna!
Megpróbállak kibogozni!!!! Azoknak a férfiaknak, akiket a barátodnak hiszel sem látsz a gondolatába, vagyis te részedről ők barátok, de te részükre lehetnél több. Hidd el a kettőt nem lehet mindig elválasztani. Attól még megbeszélhetitek az élet nagy dolgait, adhattok kölcsönösen egymásnak igazi baráti tanácsokat, ha mellette adtok magatoknak, a pillanatnak egy kis darabját, ami nem más, mint esetleg egy baráti puszi, egy kézszorítás, egy ölelés. Miért ne lehetne barátod akkor, ha magához is húz! Hiszen ők férfiak, mi pedig nők vagyunk! És egy így természetes. Szerintem!!!! Ha kell, ha kellesz csak azért, mert barátnak gondolod, ne szalaszd el a "lehetőséget", hogy esetleg ennél több lehet!!

megtekintés Válasz erre: zsoltne.eva

Szia Léna! Elolvastam az írásod, a hozzászólásokat, és mivel rendesen ki van vesézve ez a téma én nem növelem tovább. Csak egy kérdés: Ha én azt mondom neked, hogy "Elmegyek a barátomhoz ma este...", ez mit mond neked, kihez megyek én? Nem teszem hozzá, hogy miért... Valamiért. Nem úgy fejezem ki magam, hogy elmegyek a pasimhoz.., vagy a szeretőmhöz..., vagy a volt szeretőmhöz, hanem egyszerűen azt mondom "barátomhoz". Az, hogy ez milyen fajta barátság tényleg csak két emberen múlik, rajta és rajtam. Érted?! Vagy már én is teljesen belezavarodok a végén? Szerintem létezik külön nemű emberek között barátság, akár szexelnek, akár nem. Pont!

Szia ,kedves Eva !

Én tuti ,hogy semmi másra nem gondolnék ,mint hogy a Barátodhoz mész és minden mellék gondolat nélkül .Ez nálam azért van így ,mert a barát az barát ...:-))
Számomra a barátság testiség nélküli ,de ez másfajta barátság amiről én írtam ,mint amiket itt felsoróltatok ,de az is érthető . Nem egyet ismerek ilyen esetet is . :-) Így mindenkit megértek .
Mivel nekem sok férfi Barátom van és olyan ,amiről én írtam ,így természetesen ha van valakim ,akiről te is írtál ,nem tudom úgy bemutatni ,hogy a barátom . Nekem ő a párom még akkor is ,ha nem a férjem .
/ Férjem többet soha nem lesz ./ :-)))))))))))))
Aki ismer ,általában férfiak között lát . Ők az én Barátai .
A fiam apját ,hiába volt 20 évig az élettársam ,a fiam apjának hívtam , hívom . :-)) Sokan megkérdezték ,hogy miért így hívom .Gondolhatod ,hogy ez mindenkinek feltűnő volt .Azt válaszoltam ,hogy azért ,mert 100 %-ig biztos vagyok abban ,hogy ő a fiam apja ,mert hogy a társam az nem volt. :-))
Nehéz eset vagyok ,igaz ? :-)) Tudom én is ,hogy az vagyok .:-)))))))
Ritka bolondos nő vagyok ,én és ezt is tudom magamról.:-))))


Legyen szép napod és mindenkinek ,aki ide benéz ,olvas minket . :-)
Még eszembe jutott valami. Ha van időd fusd át a ..Fűcsomó és a szalmalepke, mese felnőtteknek.. Ott egy mondatban utalok arra: Barátom a "fűcsomó" emlékére. Ezt akkor érted csak meg, ha azt a mesét elolvasod, nem csak a rövid idézetet, hanem a teljes mesét a Rajnainet.hu portálon. Tedd meg kérlek és meg fogsz érteni.
Puszi
Szia Léna! Elolvastam az írásod, a hozzászólásokat, és mivel rendesen ki van vesézve ez a téma én nem növelem tovább. Csak egy kérdés: Ha én azt mondom neked, hogy "Elmegyek a barátomhoz ma este...", ez mit mond neked, kihez megyek én? Nem teszem hozzá, hogy miért... Valamiért. Nem úgy fejezem ki magam, hogy elmegyek a pasimhoz.., vagy a szeretőmhöz..., vagy a volt szeretőmhöz, hanem egyszerűen azt mondom "barátomhoz". Az, hogy ez milyen fajta barátság tényleg csak két emberen múlik, rajta és rajtam. Érted?! Vagy már én is teljesen belezavarodok a végén? Szerintem létezik külön nemű emberek között barátság, akár szexelnek, akár nem. Pont!

megtekintés Válasz erre: cecill

Szia Léna! Amit írsz az igaz, azok a férfiak akikkel beszéltél, nyilván úgy is gondolják. Nem is baj, nem lehetünk egyformák. Azért van az, hogy igazi kincs, amiről beszélek és csak kevesen éltük meg:-(
Pusszancs, Cecill

/Itt azért én már találkoztam olyan férfival, aki találkozott már férfi nő barátsággal -úgy is-, te is ismered;-) Keresd tovább! Ja és holnap próbálj barátkozni olyan férfiakkal, akikkel már "voltál", remélem lesz olyan, aki pozitívan reagál majd:-)/

Szia Cecill ! :-)
Oké. Mindent megteszek a felmérés érdekében ,mert érdekel az ,hogy kinek mit is jelent az ,hogy Barát. :-))

Mindent le fogok írni. :-)

Puszillak. :-)

megtekintés Válasz erre:

Szia Cecill !

Ma kíváncsiságból direkt azért találkozgattam férfi barátokkal , hogy érdeklődni tudjak ... :-))
Megkérdeztem tőlük azt , hogy lehet -e testi kapcsolat akkor , ha egy nő és egy férfi barátok ... Azt mondták , hogy lehet , de akkor a barátságnak vége ...

Na , de nem adom fel ...kíváncsiskodok tovább és azt ide le is írom ... :-)

Te meg csak küzdjél kedves Cecill azért , amiben hiszel !!!! Örülök annak , hogy nem adod fel !! Tetszik ez nekem . :-)

Legyen szép estéd , csodálatos éjszakád . :-)
Puszillak .

Szia Léna! Amit írsz az igaz, azok a férfiak akikkel beszéltél, nyilván úgy is gondolják. Nem is baj, nem lehetünk egyformák. Azért van az, hogy igazi kincs, amiről beszélek és csak kevesen éltük meg:-(
Pusszancs, Cecill

/Itt azért én már találkoztam olyan férfival, aki találkozott már férfi nő barátsággal -úgy is-, te is ismered;-) Keresd tovább! Ja és holnap próbálj barátkozni olyan férfiakkal, akikkel már "voltál", remélem lesz olyan, aki pozitívan reagál majd:-)/
Barátság csak addig létezik férfi és nő között, amig az egyik nem akar annál többet, mint amit a másik adni képes neki....van is meg nincs is ilyen.Két nagyon intelligens ember között lehet barátság.Hiszek benne, de nem feltétel nélkül. Szeretőből barát ez sokkal jobban müködhet....

megtekintés Válasz erre: cecill

Sziasztok és szia Léna!
Hogy mindenki értse, miről beszélek, kérlek benneteket, olvassátok és véleményezzétek a, "Szürke barátság" című írásaimat! Kíváncsi vagyok, csak én vagyok, aki így gondolkodik a barátokról?
1. rész: http://www.felesegek.hu/cikkek/hazassagot-befolyasolo-kulso-tenyezok/ferfi-no-baratsag/szurke-baratsag-1_220
2. rész: http://www.felesegek.hu/cikkek/hazassagot-befolyasolo-kulso-tenyezok/ferfi-no-baratsag/szurke-baratsag-2_224
3. rész: http://www.felesegek.hu/cikkek/hazassagot-befolyasolo-kulso-tenyezok/ferfi-no-baratsag/szurke-baratsag-3_1697
Pusszancs, Cecill

Szia Cecill !

Ma kíváncsiságból direkt azért találkozgattam férfi barátokkal , hogy érdeklődni tudjak ... :-))
Megkérdeztem tőlük azt , hogy lehet -e testi kapcsolat akkor , ha egy nő és egy férfi barátok ... Azt mondták , hogy lehet , de akkor a barátságnak vége ...

Na , de nem adom fel ...kíváncsiskodok tovább és azt ide le is írom ... :-)

Te meg csak küzdjél kedves Cecill azért , amiben hiszel !!!! Örülök annak , hogy nem adod fel !! Tetszik ez nekem . :-)

Legyen szép estéd , csodálatos éjszakád . :-)
Puszillak .
Sziasztok és szia Léna!
Hogy mindenki értse, miről beszélek, kérlek benneteket, olvassátok és véleményezzétek a, "Szürke barátság" című írásaimat! Kíváncsi vagyok, csak én vagyok, aki így gondolkodik a barátokról?
1. rész: http://www.felesegek.hu/cikkek/hazassagot-befolyasolo-kulso-tenyezok/ferfi-no-baratsag/szurke-baratsag-1_220
2. rész: http://www.felesegek.hu/cikkek/hazassagot-befolyasolo-kulso-tenyezok/ferfi-no-baratsag/szurke-baratsag-2_224
3. rész: http://www.felesegek.hu/cikkek/hazassagot-befolyasolo-kulso-tenyezok/ferfi-no-baratsag/szurke-baratsag-3_1697
Pusszancs, Cecill
 
Köszönöm szépen az értékes hozzászólásokat , mindenki részéről ! :-)
Igen , én tudom azt , hogy a BARÁTSÁG mindenkinél mást jelent és mindenki másképpen értelmezi a cikket is .... :-)
Nálam a BARÁTSÁG testi kapcsolat nélkül képzelhető el . Az én magánéletemben mindenképpen ...

Kedves Cecill !

Én is szeretek szeretkezni , de azt nem a BARÁTOMMAL . :-))) Ezt a részét inkább meghagynám a páromnak ... :-)))
Attól függetlenül nekem is volt barátom , aki nem gyermekkorban lett a barátom és ahogy elkezdtem vele beszélgetni , majd a közelembe került ( és itt nem egy emberről van itt szó , hanem több férfiról is ) , vonzódott hozzám , megszeretett , testileg is érezhetően kívánt és ekkor már nem , mint barátot , hanem szerelmet , - ekkor én inkább úgy döntöttem , hogy ő nem lehet a barátom ,de a párom sem , csak az ismerősöm . Szigorú vagyok ? Lehet ... :-))
Ebből egy idő után nem barátság lett volna , hanem kapcsolat és szerelem ...

Nálam , az én magánéletemben , elképzelhetetlen az , hogy barátból szerető legyen , vagy szeretőből barát !
...de létezik ez testikapcsolattal is , tudom ... de nem nálam ... Attól én még azt is elfogadom , ha másnál létezik ez a a barátság .
Elfogadom a férfi -férfi és nő - nő szerelmét is . Főleg akkor , ha ők így együtt nagyon boldogok ... , de ettől én még nem az azonos neműeknél keresem a boldogságomat ... de a barátságukat mindenképpen elfogadom , ha az öszinte , igaz barátság ... mert barátaim attól függetlenül lehetnének , ha más a gondolkodásuk a magánéletben , mint nekem .... Ettől ők még lehetnek értékes emberek , barátok az én számomra ... mint ahogy a politikai nézetek miatt sem veszek össze senkivel , csupán csak azért , mert ők mást gondolnak a politikáról , mint akár én ... :-)
Nekem ez a gondolkodásom ! Nehéz eset vagyok , igaz ? - Tudom magamról ezt is , de a gondolkodásomat vállalom akkor is , ha megbotránkoznak rajta ,vagy megtámadnak . :-))
Elfogadom mindenki életét olyannak , ahogy azt ők elfogadják magunknak , ha az nekik úgy a jó ... :-) Én meg élem az enyémet úgy , ahogy az nekem a jó , ill . szeretném azt , hogy jó legyen ... , mert egyáltalán nem biztos az , hogy így a jó , ahogy én élek ... :-)))


Legyen mindenkinek nagyon szép napja ! :-))
Kedves Léna !

Sok mindenben van igazad. Azért mert együtt nőttetek fel azért nem a nőt látták benned. Jó magam is fiúk között nőttem fel és fiúsan neveltek. én is a focit a szerelést tanultam meg hamarabb, mint a babázást. A barátaim nekem is a barátaim. Viszont az ebből fakadó felnőttkori nyitottság valóban ad téves jelzést a másik nem felé, mert azt hiszik, ha nyitott vagy kapható is vagy, mert a barátságainkból kifolyólag szabadabban beszélünk és cselekszünk. Így a jelzéseink könnyen félreérthetők, de az első jelzésnél jól reagálsz többet nem kapsz, vagy attól az embertől nem. Voltam hasonló helyzetben, de nem lényeg. Viszont magam is láttam már más fajta barátságot is. Ami mögött és közben több volt, vagy van is. Lehet ez is, mert ők másképp és más korbeli barátságot kötöttek. Nem gyerekként lettek barátok, hanem egészen más korban, amikor esetleg épp felvilágosulás folyt közben, így más fajta barátság, de barátság szövődött közöttük. Ami idővel teljesen átalakult az igazi vagy klasszikus barátsággá. Van ilyen és van olyan. Az élet pedig ettől érdekes színes világ. Puszi Éva.
Kedves Léna!
Ne keseredj el, ha másoknak más a véleménye. Nagyon jó gondolatokat boncolgatsz. Már több anyagodat olvastam, s nem biztos, hogy a Te gondolataid-véleményed másokéval is egyezik. S az nem baj. írd le nyugodtan, amit gondolsz, mert gondolalokat ébresztesz másokban. Én még nem vagyok régen köztetek, de lám, akik korábbról ismernek (mint PINOKKIÓ), ő is ilyenre buzdít.
 
Kedves Léna és Cecill !
Azt mondom, mindkettőtöknek igaza van. Mert Emberek vagyunk, tehát különbözünk, és ettől színes a világ. Képzeljétek el, ha mindenki egyformán gondolkodna mindenben....szürke lenne nagyon.
Tolerancia!
...na meg Világbéke:)))

Mindketten nagyon jól írtok, így tovább! :)

Puszi Nektek!
Ada

megtekintés Válasz erre: cecill

Szia Kedves Léna!
Szerintem a barátság EMBER és EMBER között köttetik! (Ahogy Müller Péter nem írja, hogy nem, nagyon jó idézet volt, mutasd meg a fiadnak.)
A baj, hogy ezt belénk nevelték, hogy nem így van, nagyon szomorú:-(((
Ha a szex számít a barátság "törlésgombjának", akkor példul mi van két férfi között, ha azok szeretik egymást testileg? Vagy két nő között? Közöttük se lehet soha már barátság? Ha egy ellenpéldát mutatok, akkor már kijelenthetjük, hogy létezik és nincs igaza a fiúnak? Mert mutatok.
Akik kijelentik, hogy a szex miatt nem lehet barátság két ellenkező nem beli között, azok keverik a szezont a fazonnal. Igen abban van igazság, hogy sokszor elronthatja a barátságot a testi kapcsolat, de ez nem jelenti azt, hogy kizárja, ahogy kijelented. Például nekem az apám azt mondta, hogy a barátság megrontója a pénz: "-Ha el akarsz veszteni egy barátot, adj neki kölcsön." Akkor ez is igaz, vagy itt is vannak ellenpéldák? Ilyet is tudok.
Én azért vagyok ilyen harcias, mert ez szerintem egy rossz beidegződés, ami ellen egész életemben küzdöttem és amikor ilyet olvasok, nagyon szomorú vagyok:-((( Légyszí, ne a te eddigi életeből indulj ki, gondolkozz el azon amit írtam.
Pusszancs, Cecill

Szia Léna!
Ejnye Cecill! Nagyon jó vitaindító írás! Amit már mostanában megszokhattunk Lénától! Nálam 5*!!! Figyellek! Nagyon sokat javultál, bátrabban írsz egy ideje!
Puszi: Pinokkió

megtekintés Válasz erre:

Szai ,kedves Cecill !

Nagyon szépen köszönöm a hozzászólásodat és hogy pontoztál .
Semmi baj nincs . Én mindenkit megértek és megpróbálom elfogadni a gondolkodásukat is . :-)
Én azt írtam le , ami NEKEM a barátságot jelenti , jelentette ... és ami NÁLAM NEM LÉTEZHET , ha valaki a barátom . Az meg az ... hogy barátból számomra nem létezhet szerető , de szeretőből sem barát ...

Mindenkinek mást jelenthet az a szó , hogy BARÁT ...
A fiamat most megkérdeztem erről a témáról , ahogy olvastalak és ő is elolvasott téged . Ő még fiatal és neki meg látod az a véleménye , hogy férfi között és nő között , egyáltalán nincs barátság ...
Még ebben sem gondolkodunk egyformán , még Családon belül sem ...:-)
további szép estét kívánok neked .

Puszillak : Léna

Szia Kedves Léna!
Szerintem a barátság EMBER és EMBER között köttetik! (Ahogy Müller Péter nem írja, hogy nem, nagyon jó idézet volt, mutasd meg a fiadnak.)
A baj, hogy ezt belénk nevelték, hogy nem így van, nagyon szomorú:-(((
Ha a szex számít a barátság "törlésgombjának", akkor példul mi van két férfi között, ha azok szeretik egymást testileg? Vagy két nő között? Közöttük se lehet soha már barátság? Ha egy ellenpéldát mutatok, akkor már kijelenthetjük, hogy létezik és nincs igaza a fiúnak? Mert mutatok.
Akik kijelentik, hogy a szex miatt nem lehet barátság két ellenkező nem beli között, azok keverik a szezont a fazonnal. Igen abban van igazság, hogy sokszor elronthatja a barátságot a testi kapcsolat, de ez nem jelenti azt, hogy kizárja, ahogy kijelented. Például nekem az apám azt mondta, hogy a barátság megrontója a pénz: "-Ha el akarsz veszteni egy barátot, adj neki kölcsön." Akkor ez is igaz, vagy itt is vannak ellenpéldák? Ilyet is tudok.
Én azért vagyok ilyen harcias, mert ez szerintem egy rossz beidegződés, ami ellen egész életemben küzdöttem és amikor ilyet olvasok, nagyon szomorú vagyok:-((( Légyszí, ne a te eddigi életeből indulj ki, gondolkozz el azon amit írtam.
Pusszancs, Cecill

megtekintés Válasz erre: cecill

Kedves Léna!
Én most egyest adtam neked! Bocsi Léna. Nagyon szeretem az írásaidat, sokszor tetszett pl. a netes barátságokkal kapcsolatos liberális gondolkodásod, de most kiakadtam.
Tényleg ne haragudj, már meg is bántam az egy pontot, de nem tudom visszavonni. Az írásod jó, de nagyon nem értek egyet vele! Nekem jó pár barátom van, akivel volt testi kapcsolatom. Szerintem ez egy buta beidegződés, társadalmi elvárás, hogy testi kapcsolat után, vagy akár közben, nem lehet barátság férfi és nő között.
Mi köze a barátságnak egy teljesen más dologhoz?
Nem az-e a barátság, amit te, vagyis Müller Péter írt?
" Barát az , akire figyelsz , mert fontos számodra a sorsa . És figyel rád , mert fontos számára a te sorsod . Barát az , aki megért - s akit mélységesen megértesz .Nem tudtok egymásnak hazudni.Túl közel van ,mintha magaddal beszélnél ."
Én ebből nagyon nem olvasom ki amit te írsz és a barátság abszolút kizáró okának meghatározol! Én komolyan gondolom, hogy semmi köze a barátságnak, hogy volt, van, vagy lesz két EMBER (direkt nem nő és férfi) között testi kapcsolat is!
Pusszancs, Cecill

Szai ,kedves Cecill !

Nagyon szépen köszönöm a hozzászólásodat és hogy pontoztál .
Semmi baj nincs . Én mindenkit megértek és megpróbálom elfogadni a gondolkodásukat is . :-)
Én azt írtam le , ami NEKEM a barátságot jelenti , jelentette ... és ami NÁLAM NEM LÉTEZHET , ha valaki a barátom . Az meg az ... hogy barátból számomra nem létezhet szerető , de szeretőből sem barát ...

Mindenkinek mást jelenthet az a szó , hogy BARÁT ...
A fiamat most megkérdeztem erről a témáról , ahogy olvastalak és ő is elolvasott téged . Ő még fiatal és neki meg látod az a véleménye , hogy férfi között és nő között , egyáltalán nincs barátság ...
Még ebben sem gondolkodunk egyformán , még Családon belül sem ...:-)
további szép estét kívánok neked .

Puszillak : Léna
Elképzelhetőnek tartom, hogy létezik, csak nagyon nagyon ritka. Viszont én tudok ilyet mondani neked férjemnek két női barátja is van és bizony közel 25 éve és nevetni fogsz nekem is barátaim 15 éve, soha nem voltam féltékeny, mert nincs mire, sőt segítettünk egymásnak mindig és így van most is.

Mikor megismertem őket örültem, mert nagyon jó fejek, de az hogy párommal kikezdjenek esetleg vagy fordítva ilyen még gondolatban sem fordult meg a fejükbe, viszont egyszer majd mesélek erről neked.....!

Érdekes témát írtál le, mert ssokan msképp értelmezzük esetleg én ezt hoztam ki belőle. üdvözlettel Orsolya
Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: