újabb események régebbi események további események
12:32
wadbikaiy új bejegyzést írt a naplójába
22:10
Horoszkóp új bejegyzést írt a naplójába
21:42
Horoszkóp módosította a naplóbejegyzését

Színház az egész világ

2012. október 22. - Látogatók száma: 65

Egy kis esti olvasnivaló, amiről párhuzamba teszem az életet mint színházat és felvillanyoztatom a férfi - nő szerepét a világban. Jó olvasást.

Milyen szép szó, hogy színház. Akkor működik, ha vannak színészek és van egy jó forgatókönyv.

Na, de ki a színész a világban?

A világban mi emberek vagyunk a színészek. Mivel minden ember, akár gyermek akár már felnőtt a szerepét játssza. Ha feleség, akkor az édesanya, munkás valamint a háziasszony szerepét játssza el 365 napon keresztül napi 24 órában. Ez így van a férjjel szemben is. Munkás, de az otthon szerepét nem veszi ki. Tipikus eset mikor édesanyám hazaér munkából, elfáradtan s mindig azt lesi és azt várja, hogy mire fogjuk megkérni. Édesapám hazaérve eszik majd relaxálás képen vagy TV-zik, esetlegesen számítógépen játszik. Kedves olvasó! Ön mit szól hozzá? Míg gondolkozik, kérem, olvassa tovább

Régen a férfiaknak dolga volt a pénzkeresés, az édesanyáké a gyermekgondozás. Minden korszakban a férfi, a domináns volt a családfenntartó. Ma a 21. században a nők, a kevésbé domináns lények inkább a karriert nézik. Első helyen a pénz, siker áll. Majd valahol hátul ballag a gyermek a család az anya szerepe.

Van már színész, de ha nincs forgatókönyv, akkor…?

Akkor nem menne simán az élet. Ha nem lenne színház vagy film. Mi lenne a témája a filmnek vagy a színdarabnak? Életünkben is, ha nem alakítjuk úgy, hogy az is olyan legyen, mint egy "forgatókönyv" akkor hiába élünk. Sorsunkat magunk alakítjuk ki. Ki mint veti ágyát, úgy alussza álmát. Ismerős a közmondás és ide is beillene. Ha nem teszünk jót, akkor az élet se tesz velünk jót.

Ha minden megvan kedves olvasó, akkor gondolom, lezárhatom ezt az írást. Zárszóként pedig annyit írok még. Fontold meg a cselekvéseid és ne dönts hamar!

Kép: 168ora.hu

A cikket írta: eramusixx

3 szavazat

Hozzászólások

Megjegyzés:

időrendi sorrend

2012. október 23. 08:19
A barátnőm azt mondta, hogy csak olyan palihoz megy feleségül, aki tud főzni, mert ő ugyan nem... Erre hozzáment egy szakácshoz! :))))))))))))))))))))))))))
2012. október 22. 23:54
Kedves eramusixx!

Nagyon jó kérdések!

Pussz,

Tündér
Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: