újabb események régebbi események további események
09:59
Tündér új bejegyzést írt a naplójába
07:10
Virág módosította a cikkét
07:09
Virág új cikket töltött fel

Hogyan lesz a szerető apából idegen?

2010. május 4. - Látogatók száma: 66

Érintőlegesen már írtam róla, azt hiszem itt az idő, hogy részletesen is kibontsam az exem válás utáni apaságát...

Azoknak, akik folyton olyan okosak, hogy "minek szültél hármat", azzal kezdeném a 90-es években születtek gyermekeim. Mint tudjuk, senki nem gondolta, hogy ez lesz, ami most van. Ha ezt előre tudom, én sem születek meg!

Gyermekeim egy házasságból, egy apától születtek. Nagy szerelem volt. Éltük a magunk kis küzdelmes életét, szülőknél, albérletekben, majd saját házunkban. Semmi extra, normális kapcsolat, szinte nem veszekedtünk, imádtuk mindketten a gyerekeket, megvolt a heti öt szex nap (vagy amennyi ránk jött), szép boldog mintacsalád volt a miénk.
Férjem egyetlen(?) hibája a nagyravágyás volt, ami abból állt, hogy mindig több kellett volna, mint ami volt. Persze, ez nem mindig probléma, hiszen ez biztosítja a húzóerőt a legtöbb embernek...célok, amiket el kell érni. De! Sajnos ő előre szerette volna ezeket a javakat. Persze, a békesség kedvéért és néha azért, mert valóban szükségünk volt pl. autóra, természetesen társa voltam ebben, nincs ezen mit szépíteni. A különbség annyi, hogy míg én egy idő után észbe kaptam és megpróbáltam visszafogni a kiadásokat, újabb telefon, újabb hitel, újabb új....,ő már nélkülem is megvette ezeket. Egy idő után egyre kevesebb pénz volt a bankszámlán, nem láttam a fizetési papírokat, csak azt, hogy pl. nem fért be a bevásárolt élelmiszer a csomagtartóban, mert ott egy hatalmas világítós mélynyomó csücsült. Honnan? Cseréltem, kaptam...és ez így ment a hazaugrott sok elektronikai felszereléssel is. A pénz a számlán meg egyre kevesebb...a cigarettája az első volt a pelenkával,bármivel szemben stb. Míg én a három gyerek mellett hétvégén főiskolára jártam, hét közben kocsmákban dolgoztam, ő autóval járt még WC-re is és valamiért egyre fogyott a fizetése... Közben egyre féltékenyebb lett, nehezen viselte, hogy a munkámhoz tartozik,mosolyognom, beszélgetnem kell. Végül elérte, amit "akart" vagy inkább amire számíthatott, igen, megcsaltam.
Nem vagyok erre büszke, de akkor már nagyon untam az otthoni dolgokat. Ráadásul munkája is olyan volt, hogy hazahozta az azzal járó stresszt és ekkor már volt, hogy a gyerekekkel is csúnyán beszélt. Pl. egyszer amint hazaért, a kicsi szaladt elé, apa, apa, ő meg odaszólt, "takarodj a szobádba". Opsz, én csak pislogtam, mentettem a menthetőt a gyereknél, majd közöltem vele, nézzen már szét, itt nincsenek rácsok az ablakon...lesz szíves velünk normálisan beszélni.
Lényeg,hogy lebuktam, jött a cirkusz, majd a megbocsájtás, részéről. De nekem már nem ment. Kértem, költözzön el, és gondoljuk át. Szolgálati lakást kapott, mindent vihetett,amit akart,csak menjen. Vitt is...autót, szerszámokat, szekrényt, edényeket (feleztük) stb. Adtam neki,amire szüksége lehet.
Zokogott, mi lesz vele a gyerekei nélkül? Mondtam, akkor jön,amikor csak akar. Egy évig éltünk külön, jött amikor tudott, velünk töltötte az ünnepeket....egy év után elváltunk. Mindenben megegyezve,még mindig békességben. Jött, mikor tudott, együtt töltöttük az ünnepeket....amíg össze nem költözött egy fiatal lánnyal. Néhány évvel volt idősebb legnagyobb fiunknál.
Kezdtek ritkulni a látogatások. Jöttek az ünnepek, hívtam,jöjjenek mindketten. Nekem mondta el, féltékeny rám (!) a barátnője. Mindent megtettem, hogy összeismerkedhessünk, de ellenséges maradt. Majd a gyerekekkel is egyre szigorúbb próbált lenni, nem szerettek menni. Igaz, nem is szólt az apjuk, hogy már nincs egyedül...16-17 éves fiam zavarta a húsz éves nő társasága. Aztán már nem jött az ünnepekre. Majd nem jött a hétvégeken értük. Nem teljesítette ígéreteit, többször becsapta a gyerekeket. A nagyot keményen átverte. Azóta nem beszélnek. Eszébe se jut megtenni az első lépést. Ő bántotta meg a gyereket, de ha nem így lenne, akkor is neki kellene megkeresnie. Ehelyett a 18. születésnapjára se sms, se telefon, sesesesemmi!!! A Karácsony ugyanez. Nem is tudom, mikor látták utoljára. Ha felhívjuk, akkor esetleg elmehetnek hozzá...de ő nem hív, nem hiányolja egyiket sem.
Mitől változott meg?
Mondhatnám, hogy a nő. Részben. De nem hibáztathatom teljesen. Hiszen nincs az a pasi, aki feledtetni tudná velem gyermekeimet!! Nincs választás, ők a részeim. Ha nem kellek velük, ne kelljek nélkülük sem!

A cikket írta: MindenHatÓ

5 szavazat

Hozzászólások

Megjegyzés:

időrendi sorrend

2010. május 11. 11:37
csak még annyit hogy fel a fejjel!
2010. május 5. 20:08
Köszönöm az őszinte hozzászólásokat!
2010. május 5. 17:11
Az én apám ugyanezt csinálta 3 éves voltam mikor ott hagyott minket tudom anya mindent meg adott nekünk 3-14 éves koromig egy másik ember odaadó szeretete volt velem ő jött értem az oviba kaptam a zsebpénzt meg szó szerint mindent!
Az apám meg mit csinált?..... ünnepekkor megígérte hogy jön én és a bátyám aki egy évvel idősebb mint egy messiást úgy vártuk!!!és kb 10 éves korunkig jött is de csak Karácsony,Húsvét,szülinap és egy hétvége nyáron!aztán kezte elfelejteni a szülinapunkat azt se mondta hogy fapapucs semmit....ez egy gyereknek nagyon szarul esik sokat sírtam utána,rengeteget szenvedtem és nem tudtam elképzelni hogy én mi rosszat tettem hogy nem foglalkozik már velem ,velünk!!!!
aztán lett tattoom még jobban leszart!
nem is olyan régen kb 2 hónapja volt hogy találkoztam vele hangosan odaköszöntem hogy szia Apa:mire ő még a fejét is elfordította!!!!

AKKOR ELGONDOLKODTAM HOGY MENNYIT ÉR EZ AZ EMBER TÉNYLEG MEGÉRI A SOK KÖNNYET?
ÉS RÁJÖTTEM NEM!!!!

Hidd el tünde ha az az ember öregebb lesz beteg és valakire szüksége lesz akkor észre fogja venni hogy hoppá vannak gyerekei csak akkor a gyerekek hiába nem kapnak az apjuk ellen nevelést akkor is tudni fogják hogy milyen ember!!!
ÉS AZZAL NE FOGLALKOZZ HOGY APA NÉLKÜL NŐNEK FEL MERT BELŐLÜK LESZ A LEGJOBB EMBER!!!!

Sok sikert és kitartást az életben azt kívánom nagyon sokáig éljetek és szeressétek egymást:ANYA GYERMEK KAPCSOLATNÁL NINCS MÉLYEBB ÉS BELSŐSÉGESEBB KAPCSOLAT
2010. május 5. 15:30
A gyerekeid elég nagyok már ahhoz, hogy előbb utóbb, saját maguk is belátják,ennek igy kell lennie. Elfogják dönteni hogy ilyen szülők nem akarnak lenni, és nem is lesznek! Sajnos ehhez egy ilyen apa kellett, nem a Te hibád. Mindenki vállalja a saját sarát!
2010. május 5. 07:47
Megértelek Tünde, mert az én történetem is hasonló (bár én nem csaltam meg), de én csak !! két gyermeket neveltem fel egyedül. Sokszor bizony nagy küzdelem volt, de rengeteg örömöm volt és van is bennük.
Az ilyen apa mindig is ilyen volt, csak TE tetted jobbá. Melletted és általad volt jó apjuk a gyerekeknek. Most, hogy már másképp van, az apaságot is másképp tudja megélni.
Sajnos minden esetben a gyerekek a legnagyobb elszenvedői egy kapcsolat megromlásának és egy életre szóló traumát szereznek a válással.
Nem kell Neked a "villámhárító" szerepét felvállalnod közöttük, mert erre az egészséged is rámehet. A fiaival való kapcsolata pedig még javulhat.
Az meg végképp ne bántson, hogy "ilyen pasit választottál". Honnan tudhatnánk előre, hogy az élet nagy megpróbáltatásaiban ki milyen szerepnek tud és akar megfelelni.
Hidd el, sikerrel fogod venni az akadályokat, ehhez kívánok sok erőt !
2010. május 5. 07:34

megtekintés Válasz erre: boszorkány - 2010. május 4. 23:08

Háááát, akkor még van esély, jövőre lesz 40 ! ;-)) Nem rólam van itt szó, a gyerekekről! Az őket ért sérülésekről. Kamasz, kiskamasz fiúk, férfi minta nélkül! Apai beszélgetések nélkül... Én vagyok itt az utolsó! Ők az elsők! Értük tettem, értük hívtam meg azt a nőt is, értük viselném el...ÉRTÜK! Ez bosszant,hogy nem éri fel ésszel,hogy engem bánt. Engem az bánt,hogy ilyen pasit választottam anno....

Tünde én is ki tudtam kapni két olyan férfit a sok millio közül akinek nem kellett volna szülnöm....de nekem ez is sikerült. A fiam teljesen férfi példa-minta nélkül nőtt fel,de attól függetlenül remek felnőtt lett. Hidd el, hogy nem lesz gondn az életben, hogy férfi nélkül neveled fel.
2010. május 4. 23:08

megtekintés Válasz erre: ginesz - 2010. május 4. 23:03

Tünde! Meg fogod kapni a gyerekektől az örömöt az életedbe, de tudom, hogy ezt nem kellene irni, mert már ugyis tudod. A pasik, nem szülnek gyereket, ha elég felnőtt akkor felfogja, hogy van, de nekik csak ugy a negyedik x után jön le, hogy jééééé van egy gyerekem.Mert akkor már lehet rá büszkének lenni, nem kell vele foglalkozni mindennap.Sajnos.

Háááát, akkor még van esély, jövőre lesz 40 ! ;-)) Nem rólam van itt szó, a gyerekekről! Az őket ért sérülésekről. Kamasz, kiskamasz fiúk, férfi minta nélkül! Apai beszélgetések nélkül... Én vagyok itt az utolsó! Ők az elsők! Értük tettem, értük hívtam meg azt a nőt is, értük viselném el...ÉRTÜK! Ez bosszant,hogy nem éri fel ésszel,hogy engem bánt. Engem az bánt,hogy ilyen pasit választottam anno....
2010. május 4. 23:03
Tünde! Meg fogod kapni a gyerekektől az örömöt az életedbe, de tudom, hogy ezt nem kellene irni, mert már ugyis tudod. A pasik, nem szülnek gyereket, ha elég felnőtt akkor felfogja, hogy van, de nekik csak ugy a negyedik x után jön le, hogy jééééé van egy gyerekem.Mert akkor már lehet rá büszkének lenni, nem kell vele foglalkozni mindennap.Sajnos.
2010. május 4. 22:46
Ugyanez kékben és alkoholban. Csak én nem csaltam meg.
2010. május 4. 22:29
Hát ez kemény....:( Ez az ócska anyagias világ, ez sok mindennek a megrontója, emberek lelkét öli meg....
Kitartás neked, és boldogabb jövőt....a gyerekeiddel!
Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: