újabb események régebbi események további események
09:59
Tündér új bejegyzést írt a naplójába
07:10
Virág módosította a cikkét
07:09
Virág új cikket töltött fel

J.H. Kellogg

2010. augusztus 1. - Látogatók száma: 19

Te mit tennél, ha maszturbáláson kapod a gyerekedet?

John Harvey Kellogg

John Harvey Kellogg (1852 – 1943) amerikai orvos, gyáros, feltaláló és hivatásos bolond egészen különleges helyet foglal el az eszement emberek között. Na jó, néha voltak világos pillanatai.

A michigani Tyrone-ban született, volt egy öccse és két lánytestvére. 1860-ban a család Battle Creek-be költözött, Nomen est omen, a battle szó csatát, küzdelmet jelent, és John valóban harcban állt az egész világgal, amíg csak élt.

Pedig milyen szépen, nyugodtan kezdődött. Az apja seprű-üzemet alapított Battle Creek-ben. Hetednapi adventista volt, de ez Amerikában már akkor sem számított rendkívülinek. Ott szinte mindenki adventista, baptista, presbiteriánus, methodista, mormon, jerker, barker, vagy hasonló. John 1875-ben elvégezte a new yorki egyetemhez tartozó Medical College-t, megnősült, főorvos lett az adventisták kezelésében álló szanatóriumban. Öccse, William (Will) Keith egy ideig seprűket próbált értékesíteni, aztán csatlakozott a bátyjához. Természetesen mindketten vegetáriánusok voltak, mint minden adventista, de ez teljesen rendben van; tény, hogy az emberek a kiegyensúlyozott, változatos vegetáriánus étrend mellett sokkal egészségesebbek, mint akik húst esznek hússal.

A vegetarianizmust bolond emberek keverték rossz hírbe, akiknek nem elég az, hogy nem fogyasztanak húst, halat, tojást; percenként meg akarják váltani a világot, és a legfurcsább ötletekkel hívják fel magukra a figyelmet. A Kellogg testvérek először csak azzal kísérleteztek, hogyan lehetne még egészségesebbé tenni az egészséges életmódot. Tanfolyamokat szerveztek, ahol a résztvevők légzésgyakorlatokat végeztek, ebéd helyett meneteltek, és végül már alig ettek mást, mint joghurtot, diót és kukoricapelyhet. Később a testvérek között megromlott a viszony, évekig pereskedtek, többek között azon, hogy ez utóbbi szörnyűséget melyikük találta fel. A bíróság Will javára döntött, aki elmondása szerint véletlenül jött rá, hogy az órákig állni hagyott, főtt gabonából ropogós pelyheket lehet készíteni; de az igazság az, hogy Dr. James Caleb Jackson megelőzte őket, már 1863-ban piacra dobta a maga készítményét Granula néven.

John még ezeket a szegényes kulináris élvezeteket is sokallta, ezért feltalálta a „beöntés-gépet.” A gép nagy mennyiségű vízzel mosta át a beleket, utána egy nagy adag joghurt következett. Ennek csak a felét lehetett megenni, a másik felét ugyancsak beöntés formájában adagolták, ennek kellett volna pótolni a hasznos bélflórát. Amikor ez megvolt, ismét vizes beöntés jött, és így tovább, egy egész sorozat, hogy odabent minden „szupertiszta” legyen.

Alkohol, cigaretta, és egyáltalán mindenféle élvezeti szer szigorúan tilos volt, persze a fenti sorozat után az emberek még egy boros poharat sem bírtak a szájukhoz emelni, vagy meggyújtani egy cigarettát.

De nem ez volt John legnagyobb találmánya. Rájött ugyanis, hogy az emberiség minden problémáját a szex okozza, és hogy a dolog még pikánsabb legyen, erre pontosan a nászútján jött rá. Úgy látszik, a feleség teljes mértékben egyetértett, mert bár vagy 25 évig éltek együtt, gyerekük nem született.

John két könyven fejtette ki a lesújtó nézeteit a szexről (Plain Facts about Sex Life, 1917, és Plain Facts for Old and Young, 1920). Sokféle betegséget el lehet kapni a szexuális kapcsolat során, ez az egyik dolog, a másik az, hogy a szex a világ összes bajáért felelős ördög, és mindannyian jobban járunk, ha a fejére csapunk. Enni is főleg azért kell minél kevesebbet, nehogy az ördög feléledjen. Mindenféle stimuláló étel nagyon veszélyes, a józan ember beéri joghurttal, dióval és kukoricapehellyel. Különösen ártalmas mindaz, amit John természetellenesnek nevezett, vagyis szinte minden; de a legnagyobb mumus a maszturbálás. Nincs az a drasztikus módszer, ami ne lenne ajánlatos, ha a szülők észreveszik, hogy egy kisfiú vagy kislány elkövette a „néma bűnt.” A maszturbálás ugyanis rákot, húgyúti betegségeket, éjszakai magömlést, impotenciát, epilepsziát, őrültséget, elbutulást, szembajokat okoz. A legjobb, ha a kisfiúkat mielőbb körülmetélik, altatás vagy érzéstelenítés nélkül, hogy a fájdalmat egy életre ne felejtsék el, és kellőképpen átérezzék a büntetés súlyát. Enyhébb esetekben elég, ha a gyerek kezeit lekötözik, ketrecet húznak a nemi szervére, levarrják az előbőrt, vagy elektrosokk kezelést alkalmaznak. A kislányok klitoriszára karbolsavat (fenol) kell önteni, ez majd lecsillapítja a természetellenes izgalmat.

A főorvost nem csukták be rácsok mögé. Csak a nagy gazdasági világválság miatt kényszerült arra, hogy eladja a szanatóriumát Battle Creek-ben. De még ezután is megmaradt a floridai intézete, ahol haláláig szabadon garázdálkodhatott.

De még ez sem volt elég; John megszállottként hitt a fehér faj felsőbbrendűségében, harcolt, hogy vezessék be a nem-fehérek szegregációját, mert a „bevándorlók” ártanak a tiszta amerikai génállománynak. Valaki felvilágosíthatta volna, hogy Amerikában minden úgynevezett fehér ember „bevándorló.”

Fentiek ellenére, a gyermektelen házaspár több, mint 40 gyereket nevelt fel, köztük afroamerikaiakat is. Rossz belegondolni, hogy szegényeknek milyen életük lehetett ebben a „családban.”

A cikket írta: Müszélia

3 szavazat

Hozzászólások

Megjegyzés:

időrendi sorrend

2010. augusztus 1. 10:05
szegény komplett őrült volt, én inkább azon csodálkozom, hogy nem zárták be.
2010. augusztus 1. 08:48
ez a férfi valami borzalom!!!!!!
hihetetlen, hogy nem léptek fel ellene
persze akkoriban, s mint manapság is, a színesbőr kérdése egyértelmű volt, tiszta rasszizmusban telt

azért jó volt olvansi, hogyan is gondolkodtak vagy száz éve
:)
Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: