újabb események régebbi események további események
03:32
RElTCzJQ regisztrált a weboldalra
20:22
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
09:59
Tündér új bejegyzést írt a naplójába
07:10
Virág módosította a cikkét
07:09
Virág új cikket töltött fel

Negyvenhét 29

2010. augusztus 1. - Látogatók száma: 34

No meg az elalvás előtti kívánságaink. Mindig megemlíti, ha én elfeledem, amikor itt alszik. Egy csillagot keresünk és kimondjuk, amit szeretnénk. Azt hiszem egy Micimackós sorozatból tanultuk. Így szól:
- Verdess, mint a cinke, ugrálj, mint a ponty, ülj le, állj fel, kívánságot mondj!
Nagyon jónak találom a kívánságait. Egyszer hazamenetkor az udvaron búcsúzkodtunk, amikor is előbb kérte a kívánságot. Eltekintettünk kivételesen a csillagtalan égbolttól. Azt kívánta üljön be az autóba, ami hazafelé menet van, és be kell dobni valamit, hogy mozogjon. Számító fehérnép! Idefelé is ment egy menetet vele. De így emlékezetesebb, mintha azt mondta volna egyszerűen, hogy ismét.
Soha nem kíván butaságokat. Ezt szerettem volna végül is kimondani. Mindig megmarad a realitás talaján. Mindig teljesíthetőket mond. Ha együtt kívánunk a három lány, akkor a lányommal azonosat szoktunk mondani.
- Gréta legyen nagyon boldog!
Belepirul olyankor és dagad a kis keble. Legutóbb meg azt kérte, amikor itt aludt nálam:
- Legyen rendes a mami, viselkedjen jól mindig!
Mocsok! Utánzott.
Volt egy időszak, amikor több rajzfilmet néztünk. Nem nézettem vele. Együtt néztük. A Százholdas Pagonyt így ismerte meg és a lakóit. Télen vagy kora tavasszal a Zelefántot is megismertük. Nyuszi kertjét Zsebi babbal teszi tönkre. Ott van az a jelenet, amikor az elefánt kiszippantja a dinnye belsejét, majd a magokat a locsolókanna mögé bújt barátjára kilövi. Innen vettem az ötletet, amit be is tartottam, azon a nyáron, mi is csináltuk ezt a kertben. Gyűjtöttem előre a dinnyemagot, mire jön hozzám, legyen alapanyag, leöblítettem majd megszárítottam. Nyár elején csak az állán folyt le a nyál, a maggal. Nem sikerült köpnie. Napját nem tudom már, mi mennyiszer gyakoroltuk, biztattam, ösztönöztem, ha épp elment a kedve, mert nem jött a sikerélmény. A mag nem jött felém. Ja, egymást céloztuk a hintaágyon. Aztán elkezdődött valami, ráérzett talán. Nyár végén már ott ültem vele szemben, mint valami céltábla és teli volt a testem dinnye maggal.
Később, mikor elmeséltem egy hozzáértőnek, azt mondta ez nem is rossz dolog a hangképzéshez.
Mindent ösztönösen teszek vele, amit úgy vélek, azt mutatom, mondom vagy tesszük. Nem érdekel az út nehézsége, a cél az, hogy haladjunk.

A cikket írta: Laura

3 szavazat

Hozzászólások

Megjegyzés:

időrendi sorrend

2010. augusztus 2. 07:14
Ügyes hasznos dolgokat írtál!!!! Puszi: Monic!
2010. augusztus 1. 19:17
Érdekes ez az ösztön dolog...én orrfúvást tanítottam meg már több kicsinek, akivel nem boldogultak a szülők...játékosan...gyorsan. Ügyes nagyika vagy!!:)))
Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: