újabb események régebbi események további események
16:36
Arnold91 módosította a naplóbejegyzését
16:01
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
00:20
lumsefoGopy regisztrált a weboldalra

A jó lelked az enyémhez ért! (6)

Látogatók száma: 178

"Aki azt kérdezi tőled: haragszol-e még rá, az biztos, hogy közel áll hozzák, hiszen ezt nem lehet kiáltva mondani, csak halkan. Ehhez talán már három lépés távolság is túl sok" (Ancsal Éva)

Egyik tragédia után jött a másik Éva Édesanyja is váratlanul meghalt. Éva teljesen összetört, s nagy szüksége volt Dénes támogatására. Éva kereste a kapaszkodókat, mi az ami lelkét megnyugtatja, hiszen két gyereke van, akiknek szükségük van rá, erőt kell gyűjteni, erősnek kell lenni. Sokat olvasott a megbocsátásról, fel kell eleveníteni mindazokat a már jól bevésett módszereket, tudást amelyek segítenek lelki problémáinak megoldásában.
"... A megbocsátás az emberi társadalomban, éppen olyan nélkülözhetetlen, mint az oxigén a levegőben. Dönthetünk, vagy magunk is részesei leszünk a megtorlás őrült láncreakciójának, vagy erőt véve magunkon, elindulunk a megbocsátás útján. Erőt venni magunkon: ez fontos mozzanat.
Aki megbocsát, az egyszersmind úgy dönt, hogy lemond valamiről..."(Eszterházy Péter), de erről majd másik cikkben bővebben.

Éva ismét megbocsátott, bár tudta, hogy soha nem lesz már ugyanolyan, mint azelőtt. A megbocsátás maradjon az alázat cselekedete, nemcsak a vétkes, hanem a megbocsátó részéről is.

Amikor a múltbéli jegyzeteimet ismét elolvasom, mindig teljes odaadással tudok azonosulni a szenvedővel, átélve szenvedésének minden pillanatát. Mert nincs olyan kapcsolat, melyben nincsenek hullámvölgyek. De hiszem azt, hogy ha a szeretet vezérel mindig, mindenből győztesen kerülünk ki.
"A gyűlölet energiája nem vezet sehová, de a megbocsátás energiája, amely a szeretetben teljesül meg, jó útra terelheti az életedet" (Paulo Coelho)

A cikket írta: T.Zsóka

4 szavazat

Hozzászólások

Megjegyzés:

időrendi sorrend

Szia Zsóka!
Most elolvastam mind a 6 részt. Lenne pár kérdésem. Te biztosra tudod, hogy nem Dénes az aki itt a "csaló"? Nem lehet-e, hogy az ember úgy könnyebben megbocsájt, ha találunk bűnbakot? Nem lehet, hogy túl könnyen ítéltél és bocsájtottál meg? Ezeket csak azért kérdezem, mert nekem a pasi oldalról van sok rossz tapasztalatom. És itt a hölgynél a férjed kora miatt, nem a csábító cicababára gondolok. Ha rosszul gondolom, akkor elnézést.
Ja és még 1: kerested a hölgyet, az állítások összevetése végett?
Üdv,
Pinokkió
Szerintem is jó :)))))
Jó a cikked.

megtekintés Válasz erre: Moderátor

biztosan nem vetted észre:" tőleg" egyébként a korábbi véleményemet tartom, jó cikk.

Köszönöm a javítást, igen nem vettem észre, hiszen aki írja és olvassa, legalábbis én, azt olvasom, amit gondolok, így sokszor a hibákon elsikkadok, de köszönöm a segítséget.
Moderátor
moderátor
biztosan nem vetted észre:" tőleg" egyébként a korábbi véleményemet tartom, jó cikk.

megtekintés Válasz erre: boszorkány

Elolvastam az összes eddigi részt. Az internetes nővel soha nem találkozott személyesen Dénes??

Soha!
Elolvastam az összes eddigi részt. Az internetes nővel soha nem találkozott személyesen Dénes??
Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: