újabb események régebbi események további események
22:11
Tündér módosította a naplóbejegyzését
22:10
Tündér új bejegyzést írt a naplójába
11:47
EKbvtIaARmVg regisztrált a weboldalra
18:55
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
00:18
Arnold91 módosította a naplóbejegyzését
00:03
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába

Megpróbáljuk, hátha megy....

Látogatók száma: 141

Feri és Márti történetét közelről ismerem, hiszen egy társaságba járunk régóta. Az asszony tíz évvel fiatalabb a férjénél, most negyven éves. Későn kerültek össze, és kilencéves házasok mindössze.

Feri annak idején, negyvenéves fejjel már nem akart házasodni.
-- Ha kihúztam magam idáig, akkor már nem nősülök meg ! -- mondogatta nevetve, és a társaságban, ahol éppen együtt voltunk, néhányan tippelni kezdtek, vajon összeházasodnak-e vagy sem ?

Összeházasodtak,....mert Márti gyereket várt. Gyönyörű ikreik születtek. Két fiú. És három év múlva megint ikrek, egy fiú és egy kislány.
Az önálló élethez szokott Feri négy gyermek apja lett és Márti, aki körül eddig pezsgett az élet, évekre otthon maradt a gyerekekkel. Mert a gyerekeiket mindketten imádták és a legjobb szülők igyekeztek lenni.
Csak a házasságukkal nem volt semmi sem rendben. Ferinek hiányzott a szabadság, Márti pedig nem értette, hogy miért nem elég neki a család. Ráadásul ő is el- elkívánkozott, de vágyakozását még magának se merte bevallani.
Elhidegültek.
Miután a legkisebbek is kikerültek a hálószobából, Márti egyedül maradt, mert Feri ezután már a kanapén töltötte az éjszakákat, -- egyedül.

Önmaguk és egymás tépázása után egy időre megnyugodtak. Elfogadták, hogy a gyerekek miatt egy időre együtt maradnak és mindketten élnek, ahogy tudnak.
A két nagyobb fiú végtelenül érzékeny. Egyszer egyikőjük megkérdezte az apjuktól:
-- Apa, te biztosan a mi apukánk vagy? Feri kővé dermedt. Mert ekkor már hetek óta foglalkozott a gondolattal, mégis megpróbálja és elmegy. Fél éve ugyanis felbukkant valaki az életében. Valaki, aki egyszer nagyon régen elmaradt mellőle.

Amikor Mártinak elmondta a tervét, az asszony először rezzenéstelen arccal igent mondott. De ezután még jobban begubózott, most még a gyerekek elől is.
Hetek múltak el így !
Ferit mardosta az önvád, ezért sokat maradt odahaza.

És Márti egyszer csak arra kérte, költözzön vissza a hálószobába.
-- Most ? ...... Három év után ? -- nézett rá Feri,.......és visszaköltözött.

-- Mártiék válnak ? --kérdezte valaki a következő összejövetelünkön a társaságból.
De most nem mert senki se tippelni.
Amikor Ferit vallatóra fogtam, hogy mi lesz velük, annyit mondott:

-- Várunk. Megpróbáljuk, hátha megy........

A cikket írta: nárcisz

6 szavazat

Hozzászólások

Megjegyzés:

időrendi sorrend

megtekintés Válasz erre: ginesz

Régi közmondás jut eszembe a cikk olvasása közben.
A rosszal is jobb lehet mint egyedül. Főleg, ha négy gyerek van.

Neked is igazad lehet, mert még mindig nagyobb az esély négy gyerekkel, hogy közben közben kiröppenek a fészekből, mintha egyedül marad szülő és gyerek, de mind a ketten hiába vannak együtt, egyedül vannak.
Nehéz kérdés, mindig csak utólag lehetünk elég okosak.
Ha Feri a fél éve tartó kapcsolatával összeköltözött volna és ott is született volna pár gyerek, és mindazt végigcsinálták volna, mint Mártival, akkor könnyen megeshetett volna, hogy ugyanoda lyukadt volna ki a kapcsolat.
4 gyerek felnevelése rengeteg időt és energiát igényel mindkét szülő részéről, és ha nem figyelnek oda, a végén egymásra már nem szakítanak kellő időt, és ellaposodik a kapcsolat.
Drukkolok nekik, hogy sikerüljön. Négy gyerek! Nem semmi. Keressenek maguknak papás-mamás társaságot és amíg lehet gyakran menjenek el otthonról. Én csak tudom!
 
Nem jó egyedül...de rosszabb egy energia elszívó kapcsolatban...lassan minden tönkre megy.
A cikk jó, tetszik!
Szerintem nem minden esetbe.
A szituációtól is függ például inkább nevelném egyedül a gyerekeimet mint hogy a gyerekeim nézzék végig a rossz életünket.
A gyerek sínlik mindig meg mindent...
Régi közmondás jut eszembe a cikk olvasása közben.
A rosszal is jobb lehet mint egyedül. Főleg, ha négy gyerek van.
Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: