újabb események régebbi események további események
22:11
Tündér módosította a naplóbejegyzését
22:10
Tündér új bejegyzést írt a naplójába
11:47
EKbvtIaARmVg regisztrált a weboldalra
18:55
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
00:18
Arnold91 módosította a naplóbejegyzését
00:03
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába

Válás vagy ok keresés?!

Látogatók száma: 233

A nők legtöbbje a férjét hibáztatja azért, mert nem működik a házasság. Ha őszinte önvizsgálatot végezne mindkét fél, lehet hogy rájönnének, hogy igazából csupán azért nem működő képes a kapcsolatuk, mert nem illik össze a temperamentumuk!

Ha valami nem működik, az ember hajlamos először a másikban keresni a hibát, s csak ezután vizsgálja meg a saját tetteit. Ennek oka az emberi EGO. Mihelyt ezt félre tudjuk tolni, jöhet az önvizsgálat, hogy vajon miért is történt minden úgy, ahogy! Ahogy az egyik ember test illata tetszik a nőnek,de a másiké nem, ugyan úgy van hozzánk hasonló (nem azonos, mert olyan nincs) rezgésszintű, ha úgy tetszik, temperamentumú férfi. A bibi ott van, hogy ezt igen nehéz megtalálni. Akkor mit tesz ilyenkor a nő? Tűr, mert nem szeret egyedül lenni, ahelyett, hogy maradna saját rezgésszintjén és várná a jelentkezőket. Ezt a várást jelképesen értettem. Mivel az ember társasági lény, utálja a magányt, inkább tűr. Vajon megéri? Elárulhatom nem, mert így elveszti önmagát, s előbb-utóbb a megtűrt személy fogja megunni és lesznek a nőkből megcsalt emberek.
Mégis hogyan lehet ezt megelőzni? Sehogy!-) Morbid, de egy ismerősöm azt mondta, azért történnek az emberrel rossz dolgok, hogy meg tudja különböztetni a jót.
Azonban vannak árulkodó jelek. Veszekedés minden családban van, maximum csendes és nem trágár kifejezéseket használva. Ez normális, ha utána közösen megbeszélik és kibékülnek. Ott kezdhet egy nő gyanakodni, ha a férfi nem hallgatja meg, ha neki épp más a véleménye, hanem elrohan. Netán órákig is elmarad. Vagy már nem erőlteti a szeretkezést annyiszor, mint régen. Kerüli a testi érintkezést, rövidülnek az egy légkörben töltött idők. Ez nem feltétlen jelenti azt, hogy a férfi máris félre lép,de!!!! Amennyiben ez túl sokáig változatlan marad, nem fogja kibírni, hogy ne nézzen más után, még ha csak társalgási, plátói szinten is, de lelkileg biztos, hogy hűtlenné válik, hisz máshoz fog vonzódni, másra figyel.
Mi a teendő? Mérlegelni kell az érzelmeket azt, hogy ha esetleg a nő változtat a szokásain változik-e valami. Amennyiben azonban egyoldalú marad a kérdés, még mindig jobb a válást választani. Attól, hogy nem látjuk a jövőt még létezik. Elképzelnünk sem kell, csak érezzük jól magunkat a bőrünkben, tegyük a dolgunkat, éljük a mát úgy, mintha holnap csak ezen múlna. Mosolyogjunk, szeressünk és szeretve leszünk!

A cikket írta: Giam

4 szavazat

Hozzászólások

Megjegyzés:

időrendi sorrend

minden egyes döntésünk, ha jól átgondolt, jó, legyen az válás vagy sem
:)
tetszett

megtekintés Válasz erre: Giam

Gaya én nem csak magamról írok, tapasztaltok mások életenyomán. Igaz, hogy néha ütköznek a gondolataim, de ez azért van, mert valóban nem lehet pálcát törni sem a nők sem a férfiak felett. Én mindössze szeretném megosztani a gondolatatimat. Épp ez a jó az egészben, hogy ti ki tudjátok egészíteni, ha véletlenül kihagytam valamit.

Szia Giam !

Pont ez a jó itt, hogy mindnyájan elmondjuk a gondolatainkat .
Az egyikünk így látja, a másikunk amúgy .Különbözőek vagyunk, de emberek, tele bajokkal, örömökkel.
Örülök, hogy Te is itt vagy, és szívesen olvasom az írásod, pont azért írok hozzászólást.
Különbözőségünk okán, másként látunk - adunk és kapunk, s tanulhatunk is egymástól.

Üdv,
és további jó gondolatokat - írást Neked és mindnyájunknak
Zita
Jól átfogott cikk röviden megfogalmazva, tele alapigazsággal. :-) Tetszett ;-)


Pussz,
Tündér:-)
Gaya én nem csak magamról írok, tapasztaltok mások életenyomán. Igaz, hogy néha ütköznek a gondolataim, de ez azért van, mert valóban nem lehet pálcát törni sem a nők sem a férfiak felett. Én mindössze szeretném megosztani a gondolatatimat. Épp ez a jó az egészben, hogy ti ki tudjátok egészíteni, ha véletlenül kihagytam valamit.
erőlteti a szeretkezést? itt a baj. akkor az már nem szeretkezés, csak üzekedés. aztán ki akar folyton üzekedni, nem vagyunk mi bonobo majmok.
Nincs olyan kapcsolat ahol nem kell valamennyit változni.Változni meg csak akkor tud az ember, ha a másik igényeit is figyelembe veszi. Mert a két fél egy egész csak igy lehet.:-))
Igen - Mindkét fél

Az éremnek két oldala van. Két ember kapcsolatátában két ember rontása van, vagy két ember javítási szándéka.
Amikor már csak az egyik tűr , azt is kettőjük hibája, mert valahol kihagyták azt, hogy időben figyeljenek egymásra.
- Lehet hogy rosszul értelmezem írásod, de az érzésem az, hogy bár úgy indítasz, hogy a nők hajlamosak a férfiakat hibáztatni , de mégis a férfiak hibásak majdnem mindenért , s végül bárki is hibás, mégis a nő változzon.
Ez itt igazán ellentmondásnak tűnik ...
Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: