újabb események régebbi események további események
21:15
zsoltne.eva új cikket töltött fel
17:19
wadbikaiy válaszolt egy szavazásra
17:19
wadbikaiy új cikket töltött fel
17:13
wadbikaiy új bejegyzést írt a naplójába
16:03
Black Ice módosította a cikkét
15:37
Black Ice új cikket töltött fel
07:20
Ilpaki új bejegyzést írt a naplójába
16:53
Új cikk került fel a weboldalra
14:57
Ilona új bejegyzést írt a naplójába
12:27
Black Ice módosította a cikkét
12:12
Black Ice új cikket töltött fel
16:04
Új cikk került fel a weboldalra
17:25
Új cikk került fel a weboldalra
14:47
Horoszkóp módosította a naplóbejegyzését
13:34
Ilona új bejegyzést írt a naplójába
12:16
Horoszkóp új bejegyzést írt a naplójába
11:46
Horoszkóp módosította a naplóbejegyzését
05:42
wadbikaiy új cikket töltött fel
05:35
wadbikaiy új bejegyzést írt a naplójába
19:24
Black Ice módosította a cikkét

A kapcsolat pillére - komunikáció

2010. április 6. - Látogatók száma: 106

Egy elég fontos, és kényes témát választottam, amiről szeretném Veletek megosztani a véleményemet.
A kapcsolat egyik alappillére a gyakori és egyértelmű kommunikáció. Sajnos hajlamosak vagyunk árnyaltan fogalmazni, vagy kényeskedni, hogy nehogy megbántsuk a másikat. Pedig a későbbi konfrontációk elkerülése érdekében érdemes még akkor megbeszélni a problémát, amikor még nem nőtt túl rajtunk.
A pasik sajnos sokszor elég nehéz felfogásúak, és ami nem teljesen egyértelmű a számukra, azt hajlamosak félreérteni, és a saját szemszögükből értelmezni. Ezt mindenképpen célszerű elkerülni, mert ezzel nem hogy megoldanánk egy problémát, hanem kreálunk egy másikat.
Miért is elengedhetetlenül fontos a kommunikáció?
Akár hiszitek akár nem, az amit nem tudatunk a másik féllel az szépen lassan fokozatosan rakódik le bennünk, és észre se vesszük, de máris rátelepedett a kapcsolatunkra. Meg ugyebár a másik se tudja, hogy mi bánt bennünket, csak azt érzi valami nincs rendben. S néma gyereknek anyja se érti a szavát.
A másik fél is érzi mikor valamit nem osztunk meg vele, és ez benne is elindít egy folyamatot, ami aztán láncreakcióvá válik, és akkor már megállíthatatlan lesz a dolog.
Természetesen a másikkal tudatni a problémáinkat lehetőleg úgy kell, hogy ez ne hagyjon tüskét, ne rosszalljon ránk emiatt. Ezt női fortéllyal viszonylag könnyen megoldhatjuk, bár az is igaz hogy a legtöbb pasi sértődős. De ennek ellenére azt vallom, hogy mindent meg kell beszélni, és meg kell találni a közös hangot. Őszintének kell lenni, és akkor minden probléma még csírájában elfojtható. A legapróbb nézeteltérés idővel akár váló okká is növekedhet. Bár ez azért nagyon extrém eset, de volt már rá példa, hogy bekövetkezett, mert a két ember nem tudta megbeszélni, és utána helyrehozni a problémát.
Egy párkapcsolat az folyamatosan egy csiszolódási folyamat, ahogy két ember összeszokik. S ha nem maradunk némák, akkor ez a folyamat könnyíthető, gyorsítható, és sokkal nagyobb esélyünk lesz rá, hogy ne fusson zátonyra a kapcsolatunk.

A cikket írta: dyna

4 szavazat

Hozzászólások

Megjegyzés:

fordított időrendi sorrend

2010. április 6. 11:47
milyen igaz :)
2010. április 6. 20:41
Ha már borul a bili, akkor késő! Ezt meg kell előzni! Ennek az egyik formája a beszélgetés... De ne felejtsd el a sok közös programot, élményeket. És szerintem ne csak a problémákkal foglalkozzatok, hanem legyenek közös céljaitok is. Az én édesemmel mi kb. ezekre figyelünk.
Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: