újabb események régebbi események további események
02:42
Pouringtye regisztrált a weboldalra
22:58
Malcolmsquah regisztrált a weboldalra
09:16
Ilona új bejegyzést írt a naplójába
18:37
Ilpaki új bejegyzést írt a naplójába
05:51
Horoszkóp módosította a naplóbejegyzését
17:36
Boschzer regisztrált a weboldalra
08:38
Ilona új bejegyzést írt a naplójába
15:26
Black Ice módosította a cikkét
13:09
Anyu válaszolt egy szavazásra
12:17
Black Ice új cikket töltött fel
07:32
Horoszkóp új bejegyzést írt a naplójába
07:19
gvali válaszolt egy szavazásra
06:42
Horoszkóp módosította a naplóbejegyzését
06:37
Horoszkóp új bejegyzést írt a naplójába
16:43
Ilpaki új bejegyzést írt a naplójába
15:06
Ilona új bejegyzést írt a naplójába
06:10
Tündér módosította a naplóbejegyzését
06:10
Tündér új bejegyzést írt a naplójába
23:49
Garminzchg regisztrált a weboldalra
20:45
Fortressnhm regisztrált a weboldalra

Helyzet nálam és nálad???

2010. április 3. - Látogatók száma: 80

A legnagyobb baj szerintem a házasságban, hogy az emberek az elején megígérik egymásnak hogy mindent meg fognak beszélni ...

Nálunk is így volt, elejében még beszélgettünk de aztán a dolgok ott csúsztak szét legalábbis nekem az a tapasztalatom, hogy beszéltünk egymással de mivel mind a ketten másképpen éltük meg ugyanazt a szituációt így mind a ketten másképpen is gondoltunk rá. Másnap meg még jobban eltértünk adott dolog megítélésével kapcsolatban. Ez még ment is egy ideig de utána már nem.Mert mind a ketten már egy idő után csak a sérelmeket láttuk meg hogy a másik "bántani" akar de mint utóbb kiderült ez nem így volt, csak adott hangulat adott szitu és már nem is azt látta az ember ami tényleg volt.Nem beszélve mondjuk az én memóriámról...előfordult, hogy egy adott dologra nem úgy emlékeztem ahogy volt a vita alatt.Az én akkori érzéseimmel színezve mondtam vissza a férjemnek, ami neki teljesen új volt.Nem beszélve arról, hogy egy adott dolog amit meg kellett volna beszélnünk elvitt más dolgokhoz.Aminek már köze sem volt ahhoz ahonnan elindult a vita. Másfél évig voltunk házasok.Meg kell mondani, hogy nekünk a válás segített, bár a férjem nagyon mérges volt rám. Most 25 éve vagyunk már együtt, de csak párkapcsolatban és így működik a dolog . A gyerekek soha nem érezték, hogy köztünk konfliktus van. Soha nem volt hangos szó. Haragszom rád olyan volt.Szerintem ha az ember nem csak magára gondol, hanem ha egy vita után pl. elmegy aludni a másik szobába, akkor elgondolkodik azon, hogy a másik félnek mennyi kárt okozott azzal amit a vita alatt mondott-sokszor csak dühből, talán több család maradna együtt. Kihalt az emberekből az empátia. Mi ma már -bár sokat tettem a dologért- de szinte mindent meg tudunk beszélni. Ha valami miatt nem tudok a páromra figyelni akkor megkérem, hogy most ez hagyjuk, de szerintem csak rám néz és tudja, hogy nem is jut el a tudatomig az amit mond...de hát nőből vagyok, Ő meg már ezen nem akad ki.Ha nagyon fontos akkor elmondja, mikor rá tudok figyelni, ha meg addigra megoldódik a dolog vagy már nem aktuális hát akkor meg ......szóval mi már tényleg úgy tudunk élni, hogy mindent meg tudunk beszélni.

A cikket írta: ginesz

4 szavazat

Hozzászólások

Megjegyzés:

időrendi sorrend

2010. október 21. 11:04
Sajnos ez a jelenség sok párnál megfigyelhető. Mindenki végzi a feladatát, húzza az igát és egymásra már nincs energiájuk és idejük. Egyre inkább eltávolodnak egymástól, egyre kevésbé értik meg egymást.
2010. augusztus 23. 22:36
Szerintem is jó cikk .
2010. április 3. 17:54
Jó a cikked, elgondolkodtató. Nálam:5
Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: