újabb események régebbi események további események
19:25
Tündér módosította a naplóbejegyzését
15:11
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
09:29
Marthagualf regisztrált a weboldalra
15:20
RaymondUnisa regisztrált a weboldalra

Hol romlott el?

Látogatók száma: 218

Az asszony csak üldögél magányosan a nappaliban. Tudja, hogy párjának már itthon kellene lennie! De ismét nem érkezett meg időben. Miért? Miért nem tudnak Ők mindent megbeszélni?
Pedig kapcsolatuk elején mindent megbeszéltek. Igaz, eltelt már húsz esztendő. De ez nem lehet az oka annak, hogy a jó reggelt és a jó éjszakát mondatokon kívül nem is beszélgetnek.
S, most hirtelen azon kapja magát az asszony, hogy erősen gondolkodik mióta tarthat ez folyamat. Rájön, hogy a gyermekek kirepülte után indult be ez náluk, és olyan gyors volt a folyamat.
Pedig szeretik egymást. Ezt azért mondta ki hangosan a nő, mert agyán át cikázott egy olyan lehetőség, "mi van, ha egy harmadik személy jelent meg?".
Ez nem lehet! Sikít egy hang az agyában! Hirtelen mozdulattal feláll, oda siet a tükörhöz. Amit lát benne, az véleménye szerint megnyerő jelenség. Korához képest jó az alakja. Anyagi helyzete megengedi, hogy divatosan öltözködjön. Még arra is van igénye, hogy fodrászhoz és kozmetikába járjon. Akkor mi a gond?
Talán fiatalabb tőle? Hát, ez ellen nem lehetne mit tenni!
S, most azon gondolkodik, hogy férjének voltak - e mostanában olyan megjegyzései, ami erre utalna. Persze roppant keveset beszélgetnek, tehát nem nehéz végig futni ezeken a dolgokon. Végeredmény, pedig egyértelmű. Nem kapott ilyen jelzéseket. Akkor meg miért gondolkodik ezen már egy fél órája?
A válasz egyszerű, mert egyedül van. Egyedül van és tenni szeretne ez ellen.
De azzal is tisztában van a nő, hogy egy kapcsolathoz két ember szükséges. Náluk most úgy fest a dolog, hogy egy van. Mégpedig Ő!
Hát, ma ennek a dolognak a végére szeretne járni.
Most ismét az órára pillant, és megállapítja, hogy férje egy órát késett eddig. Ez elszomorítja.
Mindegy.
Gondolatait arra kezdi terelgetni, hogy mit is mondjon, ha a párja haza érkezik. Van az a lehetőség, hogy kerek perec számon kéri. Nem fogja magát hagyni. De, ahogy ezt végig gondolta, rádöbbent, hogy harag csak is haragot szül! Nem ez lesz a helyes megolás. Hiába ideges, így nem lehet neki állni ennek a dolognak!
Következő eshetőség, hogy szépen csendesen köszön, és egyszerűen felteszi azt a kérdést, hogy "mi is történt veled a mai napon ?"
Igen, ez a helyes megoldás. Határozza el magát a nő. Csak ne lennék ennyire ideges! De megtudom csinálni!
Hibásnak érzi Ő is magát, hogy hagyta idáig jutni kapcsolatukat. Hagyta, mert kényelmes volt neki is. Amikor meg már feltűnt, hogy probléma van, mindig tologatta maga előtt. Hát, most nem fogja, mert fontos számára ez a kapcsolat! Nem gond, hogy kissé feszült, és tele van aggodalmakkal. Mert tudja, hogy ha nem teszik rendbe ezt a dolgot, csak egyre nagyobb csend fogja Őket körül venni. Nem! Inkább választja azt a lehetőséget, hogy szembenéz vele, és közösen rendet teremtenek.
Mert a lelke mélyén érzi, hogy még nekik van közös jövőjük. Hiszi, hiszen szereti azt a férfit, akit annyira vár most hazafelé.
Az ember ennyi évet nem söpörhet a szőnyeg alá, esetleg nem rúghatja fel, mert kényelmetlennek érzi azt, hogy rendet rakjon a kapcsolatában.
Amikor idáig jutott gondolatával, hirtelen kulcs zörgése üti meg a fülét. S, belép az ajtón egy korabeli férfi.
A nő mosolyogva kérdezi meg, "hogy telt a napod?".

A cikket írta: Farkas Margit

5 szavazat

Hozzászólások

Megjegyzés:

időrendi sorrend

Szlogen: Két ember között a legrövidebb út a mosoly! Ez érvényes a családi kapcsolatokban is! :)) Tetszett!
Kedves Cskati!
Amikor írtam a történetet,nem gondoltam folytatásra :).De ha szerinted arra méltó,akkor elgondolkodom rajta,hogy ezt kellene tennem :).Fantáziámból biztosan ki telik agy befejező rész is :).
Ez a helyzet tényleg gyakori probléma a mai házasságokban, főleg azokban ahol már huszonéve vagyunk együtt a párunkkal.Nagy dilemma a helyes középutat megtalálni s véleményem szerint az őszinteség a legfontosabb hiszen képesek vagyunk bebeszélni magunknak mindenféle dolgot.

Köszönöm,hogy olvashattam.

üdv:anita
KEDVES Margitka!!!!!!!! Nagyon életszerű a történeted!!!!!!! Tetszik!!! Szeretettel: Ági
Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: