újabb események régebbi események további események
09:12
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
03:32
RElTCzJQ regisztrált a weboldalra
20:22
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
09:59
Tündér új bejegyzést írt a naplójába
07:10
Virág módosította a cikkét
07:09
Virág új cikket töltött fel

A kapcsolat hazugság?!

2011. augusztus 11. - Látogatók száma: 111

Kicsit összetömörítettem és nem tudom mennyire lehet kihámozni mit szeretnék mondani, de csak egy kérdést szeretnék megtudni.

A kapcsolatok nem úgy működnek mint ahogyan tv-ben vagy a filmeken, megteszik, nem teszik aztán a végén mindenki boldog, hagyjanak békén.. 10-ből 9-nek vége mert már az elejétől nem illettek össze és akik összeházasodnak úgyis elválnak, de az biztos, hogy én nem váltam cinikussá az idők során, nem... De igen.. Persze, a szerelem szerintem arról szól, hogy csokimázas cukorkát tolunk a másik elé, mármint, van olyan kultúra ahol egy csirkét... Hülyének nézhettek nem baj.. Mert én.. Hiszek benne.. A lényeg, az, hogy az összeillő párok is végigszenvedik ugyanazt mint a többiek, azzal a különbséggel, hogy nem teszik tönkre egymást.. Az egyik fél, mindig hajlandó harcolni a kapcsolatért, ha összeillenek és ha szerencsések.. Ez persze, az én kapcsolatomban hiányzott, mert rájöttem, hogy kedves kis nejem nem is olyan kedves.. De nem az az ártatlan kis feleség, neem az a fajta.. Hanem az a fajta aki törlőrongynak használja a méltóságod és azzal törli ki a férfiasságod maradékát... Persze.. Lehet, hogy én is gyötörtem egy kicsit, de a Szent égre esküszöm, azt hittem erről szól a házasság, de már annyira, hogy a házasság végére, azt se tudtam kit gyűlöltem jobban, őt vagy, vagy magamat... Régen azon gondolkoztam, hogy a házas barátaink mért nem nyúzzák egymást, úgy mint mi.. De kiderült, hogy a válasz egyszerű, ők boldogok voltak.. Mi nem... Nem értem, mi értelme egy kapcsolatnak, ha úgy végződik be hogy egymást elfelejtik és megutálják??

A cikket írta: SAW

5 szavazat

Hozzászólások

Megjegyzés:

időrendi sorrend

 
2011. augusztus 13. 18:09
Szia SAW!
Nem minden kapcsolat hazugság.
Minden embernek valahol meg van a másik fele, akivel egy egészet alkothat. Van, úgy, hogy az ember elsőre nem az övét találja meg.
Ne veszítsd el a méltóságodat. Valahol már vár rád valaki, akivel boldog lehetsz, és a törlőrongyot csak portörlésre használja.

pusz
Juli :))
2011. augusztus 13. 17:59

megtekintés Válasz erre: Tyson - 2011. augusztus 11. 23:14

Jó a cikked saw, szijja! Sok igazság van benne. Én se értettem egy időben, de a korral megjönnek a pofonok!
Tyson

Csakhogy a Saw korában még nem pofonokra vár az ember. Ha egyáltalán igaz,a kora...
2011. augusztus 13. 17:54
Először megutálják és utána felejtik el.
Nem akarom azt mondani,hogy-korodot tekintve-még nincs okod aggodalomra,hisz,ha visszaemlékszek nekem is ezek voltak a fájó időszakok.Most csak bíztatni tudlak: még ha te úgy is érzed,hogy téged dobtak el,azért te mindig becsüld meg,aki téged figyelemre méltat,még,ha később csalatkozol is benne. Meglásd értéked nőnifog,elsősorban magad előtt,s akkor másképp fogod látni a családi kapcsolatot,amit kétlek,hogy te most kellően átérzel.Fájó lesz e vélemény tudom-mert nemrég beszéltem ezt a fiammal (19 éves),mág fájlal mindent,de...a sebek begyogyúlnak majd.
Kitartás.
Csak azt kivánhatom,hogy... írd ki magadból.Ez is lehet egy megoldás.

Gyuri.
2011. augusztus 12. 21:46
Jaj! Ezeket javaslom neked!!!
Egy halott barátom utolsó napjaiban írta ide nekünk:
http://www.felesegek.hu/cikkek/belbecs-avagy-a-noi-lelek/valas-utan/elettartam_40
http://www.felesegek.hu/cikkek/belbecs-avagy-a-noi-lelek/miert-faj-a-fejem-ha-tul-sok-a-szex/tul-sok_41
http://www.felesegek.hu/cikkek/belbecs-avagy-a-noi-lelek/valas-utan/valas_46
Üdv,
Pinokkió
2011. augusztus 12. 12:35
Szia Saw!

Hidd el, hogy mindenki harcol legbelül egy kapcsolat fennmaradásáért, ha annak értelmét látja, ha abban jól érzi magát. De, ha mindketten tesztek azért, hogy az ne olyan legyen, amiben szívesen vesztek részt, akkor nincs min meglepődni. Eltávolodtok egymástól ez törvényszerű, ha mindketten feladtátok valamiért.
Ne reménykedj, hogy egy következő kapcsolatban ugyanez nem fordulhat elő. Először minden szép és jó. Rajtunk múlik, hogy mivé tesszük.
Akkor inkább azt a kapcsolatot, amiben vagy és még menthető, más szemlélettel, hozzáállással, egymáshoz közelítéssel tartanám fenn, mint egy bizonytalanra felváltani, aminek a vége nem kizárt, hogy ugyanez lesz. Mert mit hozol magaddal az elsőből, egy csomó bizonytalanságot, aggodalmat, félelmet, vagy keserűséget...., mit tudom én, még egy-két gyermek is a te számládra írható, esetleg, hát mégis mit gondol az a nő, aki a jelenlegit felváltja? Először nyilván a szebbik oldalát fogja mutatni, a megértőt..., lehet azonos pontról indít egy új kapcsolatot. Ha szerencséd van persze még jó is lehet, de ez mindenképpen lutri.

Puszi,
Éva
2011. augusztus 12. 10:49
Szia Saw!
Lizelottenak is írtam:
"Örök vesszőparipám, hogy a házasságot két fél működteti és rontja el! És az elrontás nem akkor van, amikor a férfi (vagy épp nő) félrelép, elhidegül...! Az elrontás egy (közös) folyamat!!!"
Üdv,
Pinokkió
2011. augusztus 12. 09:39
Sziasztok!

Egyetértek Évával. Nem törvényszerű, hogy megutálják egymást. Én mindig barátsággal váltam el, amennyire a partner "partner" volt ebben. Aki egyszer az életem része volt, az húsz év múlva is ugyanúgy egy szeletke a tortámból, egy fejezet a mesémben. Nem dobom ki, nem tépem ki.....Túllépni nem felejtéssel tudsz, hanem feldolgozással.
Mindenkinek vannak hibái, "rossz"/idegesítő szokásai, köszönhető ez annak, hogy a párok tagjai eltérő környezetből kerültek össze, más neveltetésben részesültek. A kérdés szerintem mindig az, hogy számomra/számodra melyek azok a hibák, "rossz" szokások, amelyek elfogadhatók, tolerálhatók és élhetők. Nem kell egyformának lenni, de nagyon különbözőnek sem. A lényeg a tolerancia, és a kompromisszum. -azt hiszem, bár a tapasztalatom biztos még a csekély kategóriába tartozik :)-
Egy-egy rossz tapasztalat után viszont ne vonj le hibás és általános következtetést. Légy nyitott, egyszer úgyis megtalálod a hercegnőd!

Üdv, Zsizsik
2011. augusztus 11. 23:14
Jó a cikked saw, szijja! Sok igazság van benne. Én se értettem egy időben, de a korral megjönnek a pofonok!
Tyson
2011. augusztus 11. 22:36
Szia !

A kapcsolatok kezdetén mindenki igyekszik szép, okos, értelmes, megértő, szelíd lenni. Aztán mikor beindul a verkli keményedik a helyzet. Reggel morcos ébredés, fésületlenül smink nélküli arc? Éjszaka horkolsz, sok olyan dolog van, amit az ember csak később tud meg a másikról.Nem árt néha több időt eltölteni együtt, éjszakákat végig együtt lenni, hogy tudd milyen a másik másképpen.Aztán megkopik a pompa fénye, s a szürke hétköznapokban is meg kell tudni találni a szépet, a kedveset, a jót. Nehéz dolog ám. Egymást marva nagyon nehéz. Mikor két ember egymás életét megkeseríti akkor felmerül a kérdés volt-e ott szeretet, szerelem? Amennyiben volt hova foszlott, és főleg miért? Ki törte szét sz angyal szobrot? Nem kell utálni, de beszélgetni és egyezkedni kell, sőt kötelező.Meg kell tanulni néha feladni az egóból, és engedni. Könnynek könny az ára! Mindig annyit várj, amennyit adsz magadból. Nem többet, de nem is kevesebbet. Amikor érzed szakad a cérna egyszerűbb békében elmenni, mint haraggal elválni. A feladás és elengedés sokszor nemesebb dolog, mint összetörni magunk körül mindent, mit szerettünk. Üdv Éva.
2011. augusztus 11. 22:05
Kedves SAW.

Egy kapcsolatot be lehet fejezni úgy is, hogy nem utálják meg egymást a felek. Nem kell megvárni, hogy eljöjjön az a pillanat. Hamarabb el kell(ene) engedni a másikat. Mikor még meg lehet beszélni, vagy hajlandó meghallani is, nem csak meghallgatni a másik, mi az, ami nem fog menni, ha valamelyikük nem változtat.
Azt látom, hogy a kapcsolatok kommunikációs hibák, konokság, önteltség, önbizalomhiány stb. okán szépen lassan tönkre mennek. A házaspároké is, a barátoké is, a családi kapcsolatok is.

Érezd jól magad az oldalon,
üdv. Zsötem
2011. augusztus 11. 21:58
Egy kapcsolatnak, ha vége is szakad, miért kellene megutálni egymást? Én, sem elfelejteni, sem utálni nem tudom, akik az életemhez tartoztak valamikor. Hiszen a kezdet kezdetén szerettük egymást. :-)
Próbálj kezdeményező lenni és beszélgessetek egymással erről, főleg ha mint mondod "te is gyötörted egy kicsit"....
2011. augusztus 11. 21:53
U.i.: 18 évesen már megjártad a házasság minden poklát,
megnősültél, elváltál, kiábrándultál, tönkretettél, tönkretettek...?

Vmit nagyon elütöttél a regisztrációnál.:)
2011. augusztus 11. 21:49
De nem minden esetben, mint ahogy írtad is... :)

Amúgy nem tudom, mi értelme egy kapcsolatnak, ha a végén úgyis elfelejtik és megutálják egymást ... :)

Minden tapasztalat épít, gondolj erre. Több leszel általuk. És a végén úgy megokosodsz, hogy csuda:).
Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: