újabb események régebbi események további események
02:09
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
02:14
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
10:13
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
13:09
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
12:53
Tündér módosította a naplóbejegyzését
12:52
Tündér új bejegyzést írt a naplójába
02:23
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
02:12
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
02:16
Arnold91 módosította a naplóbejegyzését
02:09
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába

Selly... (2)

2013. március 6. - Látogatók száma: 59

Érzései nyugtalanítják azóta, hogy felfedezte magában, igen rossz hatással van rá, az elutasítás mindennemű formája.

Selly amint megpillantja a félre nem érthető szituációt, barátja udvarlását látva, és hallva, uralkodnia kell magán, hogy elnyomja érzéseit, ami eddig ismeretlen volt számára... Erősnek kell lennie, és Bad már csak ezt a kedves, mosolygós arcot látja. Otthagyva Elizát csodálkozó tekintettel néz a lányra, nem érti hogy kerül ide, amikor pedig azt mondta, elutazik. A lány szabadkozva bár, de igyekszik megnyugtatni meglepett barátját a váratlan felbukkanása miatt. A férfi eközben betessékeli az irodájába. Hihető a lány magyarázata, hogy az utazása az esti órákra tolódik, mert az állást jelenleg nem tudják számára biztosítani és megértően veszi tudomásul.

A lány figyelme a háttérben még mindig tétován álldogáló barátnőre irányul és egyenesen rákérdez a kapcsolatuk milyenségére. A megerősítés, hogy együtt járnak, kellemetlenül érinti. Egy halvány gúnyos mosoly kíséretében látszólag tudomásul veszi és konkrét ebéd meghívással vonja el a férfi figyelmét.

Eliza ezt hallva feleslegesnek érzi a jelenlétét és feldúltan, sietve távozik. A férfi nem tud mit kezdeni e váratlan helyzettel, de ismerve a lány korábbi ezen jellemvonásait és, mert semmi egyéb, mint barátság fűzi már csak Sellyhez, hagyja elmenni..., majd a lány felé fordulva, udvariasan rásegítve a kabátját. Elutasítja a meghívást, egy - Majd legközelebb!... – válasszal.

Selly sajnálatát fejezi ki a kellemetlenség miatt, amit akaratán kívül okozott és tudomásul veszi, hogy Bad számára nem kívánatos a társasága...

Bad a távozó Selly után szinte azonnal Eliza után siet, utolérve megpróbálja kiengesztelni egy ebéd meghívással a közeli étterembe… Órákat töltenek együtt vidáman csevegve, már elfelejtve szinte a korábban történteket,… amikor meglátják a lányt a bejárati ajtó mögött, de szinte azonnal el is tűnik a szemük elől… Mindketten értetlenül bámulnak utána. A barátnő óvatosan kérdezi Badtól - Nem volt e elhamarkodott lépés kihoznia a pszichiátriáról?... A férfi arcán még mindig a döbbenet és nem túl meggyőzően, mégis még mindig a mellett próbál érvelni, hogy ezt kellett tennie…, legbelül viszont kétségek kezdik gyötörni volt barátnője furcsa viselkedése miatt… Lehet, mégis Elizának van igaza?

Selly magának sem meri bevallani, még mindig szereti a férfit. Nem egyszer érezte a zárt falak között, hogy szüksége van rá, de nem tudja másként a tudomására hozni, mennyire hiányzik. Őszintén megbánta tettét, bár a miértjével a mai napig sincs tisztában. Szeretné megérteni, miért tekintenek furcsán a viselkedésére, ami viszont számára természetes. Még akkor is, ha már, tudja, hogy a férfinek ő, mint nő nem kell. Érzései nyugtalanítják azóta, hogy felfedezte magában, igen rossz hatással van rá, az elutasítás mindennemű formája. Éppen ez a ridegség elől menekült, ettől szenvedett a kapcsolatuk vége felé, amit maga sem értett, mitől változott meg? Nem értik meg őt... Már egy ideje csak azt érzi, a bajokat előző kapcsolatában, vagy még előtte, valahol a gyerekkorában kell keresnie.

Nem tudja igazán mi az, de már közel áll, hogy rájöjjön, valami, vagy valaki kiváltja benne azt a viselkedést, agressziót, ami miatt elviselhetetlenné válik a vele való kapcsolat. Erről szeretett volna beszélni a férfival, mert egyre nyugtalanította egy érzés, hogy tenni fog valamit… Ekkor hirtelen lépésre szánja el magát. Vissza kell mennie a pszichiátriai intézménybe, oda, ahová nem tudja miért került, és miért hozta onnan ki, Bad? Rádöbben, hogy ez az egyetlen út maradt számára, azok a falak, amelyek megvédik önmagától és ami az egyedüli biztonságot jelentheti mindenkinek.

A cikket írta: zsoltne.eva

1 szavazat

Hozzászólások

Megjegyzés:

időrendi sorrend

2013. március 10. 03:39
Kedves Ilike!

Köszönöm a figyelmed. Jólesett.
Nem volt szándékos, de éppen téged nem kíméltelek?! :-)

Puszi,
Éva
2013. március 6. 22:42
Nesze semmi! Fogd meg jól! Elszállt az ihlet. Nem vagyok formában, de nem szoktam semmit sem befejezetlenül hagyni. Rossz szokás..., mert így megkíméltelek volna az olvasástól, mint ahogy magamat nem, az írástól.

Ez egy önkritika akar lenni. :-)
Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: