újabb események régebbi események további események
19:58
Tündér új bejegyzést írt a naplójába
19:56
Tündér új bejegyzést írt a naplójába
19:55
Tündér új bejegyzést írt a naplójába
19:54
Tündér új bejegyzést írt a naplójába
19:51
Tündér új bejegyzést írt a naplójába
19:50
Tündér új bejegyzést írt a naplójába
19:49
Tündér új bejegyzést írt a naplójába

Promóció

Ajándékozz mozaikképet!

2013. július 19. - Látogatók száma: 51

Ajándékozni öröm, de kitalálni, hogy mit adjunk annak, akit legjobban szeretünk, vagy épp annak, akinek muszáj, mert tőle függ az előléptetésünk... Hát, az már nem olyan egyszerű.

Volt már parfüm (persze nem is tetszett neki az illata), nyakkendő, pénztárca, vicces bigyó, szimplán csak egy csokor virág, de most már valami személyes kellene.

A legközelebbi alkalomra ideális választás lehet egy mozaikkép, vagy más néven fotómozaik. Egyedi és személyes. A kép alanya viszontlátja magát egy alkotás fő motívumaként, ugyanakkor elbogarászhat a háttérben is, a kis képek között.

Egy mozaikkép több módon készíthető. Vannak letölthető programok, amelyik elvégzik helyettünk a munkát. Bekérik a főképet, aztán a több száz, esetleg ezer háttérképet, hogy jól tudják összeállítani a nagy fotó színeinek megfelelően a mozaikot. Több-kevesebb bíbelődés, csúszkák állítása után, már nyomtathatjuk is az ajándékot. Persze lehetőleg ne A/4-esben, nagyobb méretben élvezhetőbb lesz az alkotás.

Nem rossz ez a szoftveres módszer, egy próbát megér, kiélhetjük rajta kreativitásunkat, de az eredmény sokszor nem kielégítő. Ahhoz, hogy egy ilyen program jól működjön, rengeteg, több ezer különböző színű, tónusú fotóra van szükség.

Mi a megoldás? A manuális módszer, én is ehhez szoktam folyamodni. Kidolgoztam egy saját eljárást, ennek egyik fő jellegzetessége, hogy már 40-50 háttérkép is elegendő a megfelelő hatás eléréséhez. Persze, ha több van, az se gond, de ennyit mindenképp könnyű összeszedni a nyaralásról készült albumból, esetleg a kis gyerek első évéből, vagy épp a netről valami nekünk tetsző témában. Több száz már gondot okozhat.
A háttérképeknek nem is muszáj jó felbontásúaknak lenniük, hisz úgyis csak piciben látszanak majd, kb. 1-1,5 cm-es méretben. (Arra esetleg érdemes odafigyelni, hogy ezek a fotók különböző tartalmúak, színűek, tónusúak legyenek. Ha sok a hasonló kép közöttük, ez rontja majd a mozaikhatást.)
A főkép kiválasztásánál lényeges kritérium, hogy annak lehetőleg egy központi alakja, motívuma legyen. Ha ez a kép nagyon tagolt, a végeredményen nem fog jól érvényesülni a fotó témája.

A cikkhez mellékeltem két képet. Az első a teljes mozaikkép, ami 80x60 cm-es nagyságban lett kinyomtatva, felületkezelt fotópapírra. A második kép egy 1:1-es részlete a nagynak, ezen látszik a kis képek részletgazdagsága.

Amennyiben érdekli a mozaikkép készítés lehetősége, szívesen segítek Önnek: megszerkesztem, majd kinyomtatom és igény esetén be is keretezem az elkészült alkotást, melyet postai úton juttatok el a megrendelőhöz.
További részletekért, mintaképek megtekintésért, a szolgáltatás megrendelésért keresse fel weboldalamat: http://www.mozaikkep.hu . Köszönöm!

A cikket írta: Bervinn

2 szavazat

Hozzászólások

Megjegyzés:

Ehhez a cikkhez senki nem írt hozzászólást.

Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: