újabb események régebbi események további események
23:46
Arnold91 módosította a naplóbejegyzését
23:29
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába

A hal feje

2016. augusztus 15. - Látogatók száma: 44

Halról nem írunk, vótmá, meg különben sem érdekes, hanem a halfej, az valami, az annyira különleges, hogy egy haikut is megérdemelne. Tetszik tudni, a haiku az az eposzi hosszúságú költemény, amely 5 meg 7 szótag, és nem szól semmiről. A jakuzák, kamikazék és mangalányok élből elutasítanak minden tartalmi megnyilvánulást; az egyetlen kivétel a béka, amint éppen a tóba ugrik, és plutty.

Nem tudom, hogyan oldják meg a japánok azt a kritikus helyzetet, amikor egyszerre több béka is, de a legnagyobb drámát is csak egyszótagos szavakkal szabad leírni, különben nem ér.

A békákon kívül ott van a tóban a halfej is, amely gyakran végződik halban, és a legfontosabb jellemzője az, hogy büdös. Az egész hal a fejétől búzlik, vagyis a capite foetet piscis, ékes latinsággal. A Római Birodalom nyelve akkora súlyt adott minden köhintésnek, hogy sürgősen lefordították az összes alárendelt dialektusra, és ami még rosszabb, el is hitték. Pedig napnál is világosabb, hogy a bűz forrása a hal másik vége, ami csak a legritkább esetben végződik loreleyben.

Jártam én a Loreley tetején, aki egy méretes szikla a Rajna partján. Nem fésülködött, nem énekelt, és Heinét már csak azért ne pereljük be hitelrontásért, mert a matra-csír elég büntetés volt neki. Az okos kis feleségével együtt, aki mindössze két szót tanult meg németül, és mindenkinek így mutatkozott be, meine Frau.

Kiterjedt kutatásokat folytattam, de nem sikerült megállapítanom, hogy a nevezetes szavakat ki mondta, és minek. Mindegy, a Római Birodalomnak még most is van akkora tekintélye, hogy bármelyik proverbiumában megtaláljuk, vagy legalább belepasszírozzuk a magasabb értelmet, hiszen lehetetlen, hogy ami latinul van, az ne legyen egyszerre mély és magas. A fej vagy fő természetesen a hatalmon levőket jelenti, és bármi disznóság van egy országban, ott kell keresni a felelősöket – egy fenét a tisztelt polgárok között, akik rendkívül demokratikus úton megválasztották őket.

Mennyivel egyszerűbb volt annó dacumál, az én időmben, amikor csak egyből lehetett választani, és meg is választottuk, különben jöttek a kék cédulák, vagy a nagy fekete autó, de akkor már nem kérdezték, hogy Andrássy út 60 vagy Kozma utcai temető. Most bezzeg lehet válogatni a két- és több farkú kutyák, illetve az organikus termékeik között, aztán Mári néni azt mondja Alsó-Piszokfalván: Né mán, ennek mijjen szép csíkos nyakbavalója van, eztet köllene jól megszorítani. - Józsi bácsi gyanakodva szagol bele a kocsma levegőjébe, ahol a kannásbor meghitt illata vágja mellbe. Nem bánom, asszony, csak aztán a halfejet bele ne főzd a levesbe, mert a múltkor is az egész mindenség attól lett büdös. - Kormányupció volt az, magyarázza Mári néni, minek raknám zöldség közé a halfejet? - Mert odavaló, sercint egyet Józsi bácsi, egyenest a komposztba, aztán még csodálkozol, hogy szagos.

Fenébe is a brüsszeli potentátokat, akik még mindig ott tartanak, hogy Dániában valami bűzlik, de az istennek se jönnek el idáig, kelet felé, pedig.

A cikket írta: Müszélia

2 szavazat

Hozzászólások

Megjegyzés:

időrendi sorrend

2016. augusztus 16. 14:02

megtekintés Válasz erre: emillio - 2016. augusztus 16. 11:10

Kedves eM!

Most aztán megint sikerrel csaptál a fejek közé!
Ismételten gratula! (:-D) Nem kenyerem a hízelgő
dicséret, de ami jó, - az jó!

Most pedig álljon itt az utókor számára:

Büdös? Nem büdös?
Mi van a hal fejében?
Sosem tudjuk meg....

Horgász nem érzi,
csak a politikus, hogy
melyik fej büdös!

Csóközön a dolgos kis kacsódra: emillio

szia E.
bűzlik a hal feje, és nem a sejhaja, haj.
benne a halkaka jó büdi, itt van a baj.
2016. augusztus 16. 13:58

megtekintés Válasz erre: Yolla - 2016. augusztus 16. 11:44

Köszi, Müszi!

Gratulálok!

szia Y.
várom a következő javaslatokat.
2016. augusztus 16. 11:44
Köszi, Müszi!

Gratulálok!
2016. augusztus 16. 11:10
Kedves eM!

Most aztán megint sikerrel csaptál a fejek közé!
Ismételten gratula! (:-D) Nem kenyerem a hízelgő
dicséret, de ami jó, - az jó!

Most pedig álljon itt az utókor számára:

Büdös? Nem büdös?
Mi van a hal fejében?
Sosem tudjuk meg....

Horgász nem érzi,
csak a politikus, hogy
melyik fej büdös!

Csóközön a dolgos kis kacsódra: emillio
Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: