újabb események régebbi események további események
22:22
Ilona új bejegyzést írt a naplójába
20:54
Ilpaki módosította a naplóbejegyzését
20:38
Ilpaki új bejegyzést írt a naplójába
20:10
Cutterrsn regisztrált a weboldalra
20:03
Glassftd regisztrált a weboldalra
17:48
Black Ice módosította a cikkét
17:11
Black Ice új cikket töltött fel
07:40
Horoszkóp módosította a naplóbejegyzését
07:37
Horoszkóp új bejegyzést írt a naplójába
07:29
barnajozsefne1 új cikket töltött fel
05:33
Tündér új bejegyzést írt a naplójába
20:47
Berni74 regisztrált a weboldalra
21:18
barnajozsefne1 új cikket töltött fel
21:12
barnajozsefne1 új cikket töltött fel
21:08
barnajozsefne1 új cikket töltött fel
21:00
barnajozsefne1 új cikket töltött fel
19:51
barnajozsefne1 regisztrált a weboldalra
12:41
Black Ice módosította a cikkét
11:37
Black Ice új cikket töltött fel
21:09
Ilpaki új bejegyzést írt a naplójába

Bagolyember

2016. augusztus 25. - Látogatók száma: 40

Azt mondja a rigmus, minden ember ember, csak a hóember nem ember. Hát a farkasember, gyíkember, vasember meg az összes többi köztes lény, akik a folklórt benépesítik? Bagolyember is van, miért ne, a baglyok lobbyja is van olyan hatékony, mint a lufihámozóké vagy a békarojtozóké, igaz, hogy ők nem a vasárnapi boltbezárás mellett kardoskodnak, és azt sem kérdezik meg tőlem, melyik politikus költi úgy a közpénzt, mintha nem lenne holnap. Segítek: mindegyik.

A bagolyembernek nincsenek ilyen magasztos ambíciói. 1976-ban látták először Mawnanban, és már akkor is úgy döntött, mint az egyszeri celeb, amikor kényes kérdéseket feszegettek: nem nyilatkozott. És nem is fog, ameddig meg nem oldják, hogy telefonon is lehessen fizetni, jó sok készpénzt a zsebbe. Mert ingyen a Krisztus koporsóját se.

Nem csoda, hogy hetek óta nem sikerül kinyomozni, akkor most mi van Petyával és Kata még a sarkában van-e, Pedig az egész bolygó lázban ég.

Nem ettől, még jó, hogy.

A bagolyember nemcsak a bagolynál, de az embernél is nagyobb. Hatalmas szárnyai, hegyes fülei és vörös szemei vannak. A legszörnyűbb látvány a két lába, egy-egy lábujjal, karmokkal, ahogy az egy rendes pokolfajzattól elvárható. Egyesek szerint a szárnyai végén is karmok vannak, hogy a repülő egereket és pockokat is el tudja kapni. A barátságos kismadár fekete vagy ezüstszürke, attól függően, hogy éjszaka látják-e, vagy nappal, mert éjjel minden bagolyember fekete.

Valószínűleg nem 1976-ban született meg, mindjárt kosárlabdázókat megszégyenítő méretekben; láthatatlanul tengette a kétségkívül hasznos életét, míg a lancasteri Don Mellig két taknyos kislánya meg nem pillantotta. Arról szó sem lehet, hogy az égedelem rossz kölykök esetleg hazudnak, mert az állításukat megerősítette Tony „Doc” Shiels is. Shiels foglalkozása „paranormális kutató,” értsd ezalatt, nem a paranormális jelenségeket kutatja, ő maga nem teljesen százas, de no para. Szabad óráiban szürrealista festő, sóman, varázsló, különös előszeretettel csapja be a közönséget, tehát amit ő mond, az csak igaz lehet.

Egy csivavakakányit sem gyanús, hogy Melligéknek megtiltotta a fényképezést, és a lányok csak egyetlen rajzot készíthettek, emlékezetből. Azt is piros ceruzával, mert más nem volt kéznél, és a vasárnapi ceruzavásárlás nem tartozik a bocsánatos bűnök közé.

De mielőtt legyintenénk egy jó nagyot: országos hírű csaló, konfabuláló gyerekek, elfogult atya – a bagolyember határozottan berepülte magát a köztudatba, és azóta rendszeresen látják olyanok is, akik azt se tudják, ki fia-borja az a Shiels. Felnőttek sé gyerekek,amerikai turisták és japán kincsvadászok. Le a kalappal Shiels előtt, ha egyedül mozgatja ennek a világméretű összeesküvésnek a szálait.

A bagolyember élt, él és élni fog, sőt lehet, hogy más bölcsességeket is megfogalmazott, úgymint tanulni, tanulni, tanulni, vagy a nemtuddommi egyenlő szovjethatalom plusz az egész ország villamosítása. Talán még a Krupp családba is beházasodott, hogy virtigli nácik pénzeljék a nagy októberi forradalmat, novemberben, mert lassú forráshoz idő kell, és forrani csak pontosan, szépen, ahogy az állócsillag megy az égen.

Ha valaki látni akarja a bagolyembert, egészen Mawnanig kell utaznia. Mawnan egykori halászfalu, ma tengerparti üdülőhely Cornwallban, Falmouth-tól 3 mérföldnyire. A röpképes ember többnyire a 13. századi templom környékén tartózkodik, amelyet Szent Maunanus breton szerzetesről neveztek el, aki 520 körül migrált ide azzal a jámbor szándékkal, hogy mindenkit megtérítsen, vagy ha nem megy, akkor pusztán keresztényi alázatból kardélre hányja a népet. A középkori krónikák pontosan annyit írnak Maun-anus rémtetteiről, mint a bagolyemberről, és ha ezen az úton nem tudnánk a több évtizedes rejtélyt megoldani, megvigasztalódhatunk azzal az információval, hogy a templom egy ley vonalra épült. Ley a képzeletben megrajzolt egyenes, amely a templomokat és a tereptárgyakat összeköti, és mivel Angliában nincs olyan pont, amely ne esne két tereptárgy közé, lehet, hogy a bagolyemberek hamarosan seregestől sötétítik el a Brexittől amúgy is elhomályosult eget,

A cikket írta: Müszélia

1 szavazat

Hozzászólások

Megjegyzés:

Ehhez a cikkhez senki nem írt hozzászólást.

Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: