újabb események régebbi események további események
02:01
Pinupduzk regisztrált a weboldalra

Bélabáttya

Látogatók száma: 45

Bélabáttya az én virtuális ismerősöm, kommentelgetni szokott mindenfelé. Én nem vagyok neki semmije, nem tudja, hogy létezem, nem olvasgatja azt, amit eddig összeírtam – nem kétséges, hogy nála van a kolbász jobbik vége. Ezt mondja ez a Bélabáttya:

„Nekem, mint nem hívőnek, tolerálnom kell mindenféle másságot, sajátosságot, rasszt, bőrszínt, nemdohányzót, AIDS-est, politikai, nemzetiségi, bármilyen hovatartozást. Szólásszabadságomban nem mondhatok olyat, amivel bármelyiküket megbánthatnám. De kivétel nélkül bármelyik csoport bármely tagja belém rúghat, beszólhat, vegzálhat mindenféle módon, pusztán azért, mert nem tartozom az általa igaznak hitt csoportba. Bocs, de ez nem tolerancia.”

Hát, ahogy most fölvezetted, nem is az. Minden pillanatban előfordulhat, hogy valaki beszól, vegzál, akár még rúg is egyet, néha nemcsak képletesen. Pontosan ezt csinálod te is. Teleszórod a világot a kommentjeiddel, Bélabáttya, aztán az összes mondanivalód csak annyi, hogy te nem hiszel, és mindenki mekkora idióta, aki nem a te csoportodba tartozik. Egyébként elég jól toleráljuk az ámokfutásodat. Nem kell attól tartanod, hogy felakasztanak, máglyán elégetnek, beültetnek a hírhedt székbe, amelyet aztán veled együtt lenyomnak a víz alá, nem sokáig, csak addig, hogy elkezdj fulladozni, akkor gyorsan kirántanak, és így tovább, ad libitum. Nem fognak tömlöcbe vetni, deresre húzni, pellengérre állítani, még csak ki sem közösítenek. Teljesen ingyen és bérmentve fejtheted ki azt a közérdekű véleményedet, hogy mindenki marha, aki másként gondolkodik, mint te. Bocs, de mi ez, ha nem tolerancia?

Ami egyébként nem végtelen. Nem osztrakizálok senkit a bőrszíne miatt, de nem fogom tolerálni, ha azt mondja az anyámról, amit most gondolsz. És nem tolerálom azt a kifogást sem, hogy én csak azért kekeckedem vele, mert ő fekete. Vagy fehér.

Magánügyként kezelek mindenféle másságot, amíg nem akarnak engem erőszakosan megtéríteni, te viszont folyton ezt csinálod. Elvárod, hogy mindenki ateista legyen, csak mert te úgy látod jónak. Kedves Bélabáttya, én már régen nagykorú vagyok. El tudom dönteni, hogy miben higgyek, vagy miben ne. Ha esetleg megakadok, akkor sem biztos, hogy tőled kérek útmutatást.

Aztán meg, honnan veszed azt a nagy okosságot, hogy a szólásszabadság abszolút és sérthetetlen? Jól is néznénk ki, ha válogatás nélkül mindent kimondanánk, ami végigszaladt a két fülünk között. Én bizony nem mindig mondom meg a frankót a tanáromnak, a rendőr bácsinak, az államügyésznek vagy a beteg nagynénikémnek. Nagyon remélem, hogy te is gondolkozol, legalább egy keveset, mielőtt beszélsz.

Világos, hogy bizonyos körülmények között megmondhatod a kellemetlen dolgokat is, legföljebb összeütközik a partnered meghallgatási kötelezettségével. Amiről persze tudni sem akarsz. Nehogy már azt képzeld, kötelezettségek nincsenek, csak jogok.

Sőt, jogaid egyedül csak neked vannak. És a tolerancia addig tart, ahol te húzod meg a határt. Kösz szépen, Bélabáttya.

És mielőtt levonnád a téves következtetést, nem vagyok keresztény. Sosem voltam az.

A cikket írta: Müszélia

1 szavazat

Hozzászólások

Megjegyzés:

Ehhez a cikkhez senki nem írt hozzászólást.

Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: