újabb események régebbi események további események
22:31
Ilona új bejegyzést írt a naplójába
20:41
Virág új hozzászólást írt egy cikkhez
15:26
Juhász András Géza új hozzászólást írt az egyik cikkéhez
15:18
Juhász András Géza új hozzászólást írt az egyik cikkéhez
22:45
Ilona új bejegyzést írt a naplójába
20:56
katherina regisztrált a weboldalra
13:55
Black Ice módosította a cikkét
10:49
Black Ice új cikket töltött fel
10:10
Horoszkóp új bejegyzést írt a naplójába
20:05
KiralyCsilla1965 módosította a naplóbejegyzését
20:02
KiralyCsilla1965 új bejegyzést írt a naplójába
12:49
Black Ice módosította a cikkét
12:22
Black Ice új cikket töltött fel
09:50
KiralyCsilla1965 válaszolt egy szavazásra
07:54
Ilpaki új bejegyzést írt a naplójába
06:29
Tündér új bejegyzést írt a naplójába
23:09
Ilpaki új bejegyzést írt a naplójába
02:58
TNekitbka regisztrált a weboldalra
11:57
Black Ice módosította a cikkét
11:32
Black Ice új cikket töltött fel

Ecsetfül

2015. február 26. - Látogatók száma: 48

Ecsetfül nem a festők álma, mert egymázsás nyél tartozik hozzá, azzal meg elég macerás lenne ecsetelni. Pamacsolni is. Hagyjuk inkább röfögni, ott, ahol a legjobban érzi magát, Nyugat-Afrikában, esőerdőkben, mocsaras területen, jobb híján szavannákon. Mint afféle disznó, szeret a sárban dagonyázni, disznólkodni a kifejezetten erre a célra tartott háremével, malackodni, nemcsak a malacokkal – ja, és még enni is nagyon szeret. Nem mondanám válogatósnak. Füvek, bogyók, gyökerek, rovarok, puhatestűek, kis gerincesek, dögök, mindegy, csak sok legyen. A gerinceseket is megeszi? Meg ám, már csak ezért sem érdemes vigyázni erre a csontkollekcióra. Különösen nem Nyugat-Afrikában. Ahová mostanában senki sem megy. Hirtelen nem is tudnám megmondani, melyik a veszélyesebb, az ebola vagy a Boko Haram.

Én mindenesetre az ebolát választanám, állítólag arra már van gyógyszer.

Ecsetfül (vagy bojtosfül) a sok jó tulajdonsága mellett még szép is. Képzeljünk el egy nagy, piros disznót (OK, csak rozsdavörös), a pofája meg a fülpamacs fehér, és a két oldalán jó hosszú a szőre, csak úgy lebeg utána, amikor rohan. Ez persze csak végveszélyben fordulhat elő, de akkor rendesen felgyorsul, és megy, mint a tank. Jól úszik, ha muszáj, amit egy T69-esről nem igazán lehet elmondani. És persze felejthetetlen látvány, amikor egy piros disznó pancsol a vízben, már csak azért is, mert többnyire disznó szerencséje van.

Egy agresszív kan elkergeti még a legnagyobb ellenségét, a leopárdot is, Mondjuk, ebben a kocák is hatékonyan segítenek. Mindent összevetve, én is szívesebben élnék egy piros disznóval a tepsimben, mint egy éhes leopárddal a hátam közepén. Arról nem is beszélve, hogy ecsetfüllel festegethetek is, ha esetleg rám tör az önkifejezés.

Nyugi, tudok uralkodni magamon. Ha már nagyon szeretnék ecsetelni, töltök magamnak egy konyakot, és megvárom, amíg elmúlik. Nem a konyak. Az mindig a vártnál hamarabb múlik el, és maradandó űrt hagy maga után.

Érdekes szó ez. Kizárólag az űrrel kapcsolatban használjuk, egyébként semmit sem jelent.

Az angolok piros folyami disznónak nevezik ecsetfület, ami nem igazán pontos. A folyót általában a mozgással, változással asszociáljuk, még belelépni se lehet kétszer. Mozgás is, változás is esküdt ellensége a szép, gömbölyű testalkatnak, amelyet kellemesen kipárnáznak a zsírrétegek. Meg is vész tőle a kan őszidőben, annyira, hogy izgalmában elfelejti, a lábujjai közül csak a harmadikra és a negyedikre szabad lépni; agyarával, mert persze az is van neki, végigkaristolja a fákat; és éktelenül röfög – a koncertszakértők szerint ez pontosan úgy hangzik, mint Sztravinszkij Tavaszi áldozatának nyitányában a fagottszóló.

Sztravinszkij üzeni odaátról, hogy a kritikát megérti ugyan, de nem tűri el.

Miután a kan kiröfögte magát, nekiesik a kocáknak, és alaposan ellátja a bajukat. Az ellátmány eredménye 1-6 malac, és ezt is csak anyu szívja meg, mert a kis, csíkos édességek már egyhetes koruktól fogva követik mindenhová – se önmegvalósítás, se meditáció, csak malacvisítás, mégpedig akár két évig. Ekkor a gyerek már elég nagy disznó, megállhatna a saját harmadik és negyedik ujjain, de nincs szebb, mint a családi élet, és az ólmeleg. Röviden, anyu eszeveszetten menekül, hogy zavartalanul bekapjon néhány kövér kukacot, békát vagy mifenét, de a nagy culák addig se hagyják békén.

Közben a kannak aranyélete van. Nappal a sűrű bozótban alszik, éjjel az Emesék után koslat, esetleg néha felöklel egy leopárdot, és anyák napján nyomatja az idióta szólamokat.

Ez nem újság, tudjuk, hogy minden férfi disznó, akármilyen szép piros.

A cikket írta: Müszélia

1 szavazat

Hozzászólások

Megjegyzés:

időrendi sorrend

2015. február 27. 15:14

megtekintés Válasz erre: zsoltne.eva - 2015. február 27. 09:32

Nagyon humorosan, színesen tudsz írni még egy disznóról is... Ez tetszik! :-)

disznóról könnyű. sertésről nehezebb lenne.
2015. február 27. 09:32
Nagyon humorosan, színesen tudsz írni még egy disznóról is... Ez tetszik! :-)
Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: