újabb események régebbi események további események
20:24
Ilona új cikket töltött fel
16:01
Új cikk került fel a weboldalra
11:10
Robertdeesk regisztrált a weboldalra
05:54
Holographicdct regisztrált a weboldalra
16:12
ThomasDiony regisztrált a weboldalra
13:43
Rizptwf regisztrált a weboldalra
12:20
Horoszkóp új bejegyzést írt a naplójába
11:50
Horoszkóp módosította a naplóbejegyzését
06:58
Gaya új cikket töltött fel
09:29
Ilpaki új bejegyzést írt a naplójába
08:41
Tündér új bejegyzést írt a naplójába
08:39
Tündér módosította a naplóbejegyzését
11:16
cthubzyCitle regisztrált a weboldalra
21:43
Ilpaki módosította a naplóbejegyzését
21:42
Ilpaki új bejegyzést írt a naplójába
20:12
KeslarCitle regisztrált a weboldalra
17:22
JoshuaMUB regisztrált a weboldalra
13:43
Inhinc regisztrált a weboldalra
02:37
TeqwyFak regisztrált a weboldalra
14:45
BetChan regisztrált a weboldalra

Ecsetfül

2015. február 26. - Látogatók száma: 48

Ecsetfül nem a festők álma, mert egymázsás nyél tartozik hozzá, azzal meg elég macerás lenne ecsetelni. Pamacsolni is. Hagyjuk inkább röfögni, ott, ahol a legjobban érzi magát, Nyugat-Afrikában, esőerdőkben, mocsaras területen, jobb híján szavannákon. Mint afféle disznó, szeret a sárban dagonyázni, disznólkodni a kifejezetten erre a célra tartott háremével, malackodni, nemcsak a malacokkal – ja, és még enni is nagyon szeret. Nem mondanám válogatósnak. Füvek, bogyók, gyökerek, rovarok, puhatestűek, kis gerincesek, dögök, mindegy, csak sok legyen. A gerinceseket is megeszi? Meg ám, már csak ezért sem érdemes vigyázni erre a csontkollekcióra. Különösen nem Nyugat-Afrikában. Ahová mostanában senki sem megy. Hirtelen nem is tudnám megmondani, melyik a veszélyesebb, az ebola vagy a Boko Haram.

Én mindenesetre az ebolát választanám, állítólag arra már van gyógyszer.

Ecsetfül (vagy bojtosfül) a sok jó tulajdonsága mellett még szép is. Képzeljünk el egy nagy, piros disznót (OK, csak rozsdavörös), a pofája meg a fülpamacs fehér, és a két oldalán jó hosszú a szőre, csak úgy lebeg utána, amikor rohan. Ez persze csak végveszélyben fordulhat elő, de akkor rendesen felgyorsul, és megy, mint a tank. Jól úszik, ha muszáj, amit egy T69-esről nem igazán lehet elmondani. És persze felejthetetlen látvány, amikor egy piros disznó pancsol a vízben, már csak azért is, mert többnyire disznó szerencséje van.

Egy agresszív kan elkergeti még a legnagyobb ellenségét, a leopárdot is, Mondjuk, ebben a kocák is hatékonyan segítenek. Mindent összevetve, én is szívesebben élnék egy piros disznóval a tepsimben, mint egy éhes leopárddal a hátam közepén. Arról nem is beszélve, hogy ecsetfüllel festegethetek is, ha esetleg rám tör az önkifejezés.

Nyugi, tudok uralkodni magamon. Ha már nagyon szeretnék ecsetelni, töltök magamnak egy konyakot, és megvárom, amíg elmúlik. Nem a konyak. Az mindig a vártnál hamarabb múlik el, és maradandó űrt hagy maga után.

Érdekes szó ez. Kizárólag az űrrel kapcsolatban használjuk, egyébként semmit sem jelent.

Az angolok piros folyami disznónak nevezik ecsetfület, ami nem igazán pontos. A folyót általában a mozgással, változással asszociáljuk, még belelépni se lehet kétszer. Mozgás is, változás is esküdt ellensége a szép, gömbölyű testalkatnak, amelyet kellemesen kipárnáznak a zsírrétegek. Meg is vész tőle a kan őszidőben, annyira, hogy izgalmában elfelejti, a lábujjai közül csak a harmadikra és a negyedikre szabad lépni; agyarával, mert persze az is van neki, végigkaristolja a fákat; és éktelenül röfög – a koncertszakértők szerint ez pontosan úgy hangzik, mint Sztravinszkij Tavaszi áldozatának nyitányában a fagottszóló.

Sztravinszkij üzeni odaátról, hogy a kritikát megérti ugyan, de nem tűri el.

Miután a kan kiröfögte magát, nekiesik a kocáknak, és alaposan ellátja a bajukat. Az ellátmány eredménye 1-6 malac, és ezt is csak anyu szívja meg, mert a kis, csíkos édességek már egyhetes koruktól fogva követik mindenhová – se önmegvalósítás, se meditáció, csak malacvisítás, mégpedig akár két évig. Ekkor a gyerek már elég nagy disznó, megállhatna a saját harmadik és negyedik ujjain, de nincs szebb, mint a családi élet, és az ólmeleg. Röviden, anyu eszeveszetten menekül, hogy zavartalanul bekapjon néhány kövér kukacot, békát vagy mifenét, de a nagy culák addig se hagyják békén.

Közben a kannak aranyélete van. Nappal a sűrű bozótban alszik, éjjel az Emesék után koslat, esetleg néha felöklel egy leopárdot, és anyák napján nyomatja az idióta szólamokat.

Ez nem újság, tudjuk, hogy minden férfi disznó, akármilyen szép piros.

A cikket írta: Müszélia

1 szavazat

Hozzászólások

Megjegyzés:

időrendi sorrend

2015. február 27. 15:14

megtekintés Válasz erre: zsoltne.eva - 2015. február 27. 09:32

Nagyon humorosan, színesen tudsz írni még egy disznóról is... Ez tetszik! :-)

disznóról könnyű. sertésről nehezebb lenne.
2015. február 27. 09:32
Nagyon humorosan, színesen tudsz írni még egy disznóról is... Ez tetszik! :-)
Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: