újabb események régebbi események további események
08:13
Tündér módosította a naplóbejegyzését
08:12
Tündér új bejegyzést írt a naplójába
16:53
Arnold91 módosította a naplóbejegyzését
16:36
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
12:58
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába

Hold-hegy

2014. augusztus 29. - Látogatók száma: 46

A kínai taoisták szerint csak az nem lesz halhatatlan, aki nem akar. Ne a lélekre gondoljunk itt, mert a lélek akkor is él, ha a lakását, a testet ezerszer elpusztítják. A kínai halhatatlan ragaszkodik a testéhez, ő tudja, hogy miért. Elixírt kotyvaszt különféle gyógynövényekből, higanyból, titkos szerekből, és máris elérte a célját. Visszavonul egy járhatatlan erdőségbe, vagy egy hegy tetejére, ott éldegél, teljes semmittevésben, és abban a boldog tudatban, hogy ez a semmittevés örökké tart.

Én már a második napon megunnám, de én nem is vagyok kínai. Meg aztán, néha társaságban csinálják a semmit, így valamivel szórakoztatóbb lehet. Csang’e, a Jade Nyúl és Wu Gang hárman élnek együtt, egy halhatatlan kommunában. Egészen a holdig menekültek a lármás földről. Csang’e szépséges fiatal hölgy formájában vált halhatatlanná, Vu Gang a megvilágosulása előtt favágóként tengette az életét, a tapsifüles meg jade-ből van. Érdekesen alakulhat az életük a holdi magányban. Gondolom, a vitákat a favágó dönti el, hiszen az övé a fejsze – bár elég bosszantó lehet, hogy hiába próbálja megdönteni a tőkét, mert a tőke is halhatatlan.

A nyúlnak nem kell attól rettegnie, hogy esetleg megsütik, mint tepsifülest, mert a jade köztudomásúan nem elég ízletes.

És a kínaiak ezt tényleg elhiszik? A kínaiak nem, csak a kínai taoisták, vagyis egy jóval kisebb halmaz – meg aztán, mi is elhiszünk mindenfélét, amit nem kellene, pl. ha egy szál magyar világcsúcsot úszik, akkor a magyarok jobbak, úgy ánblok, tíz évig egyáltalán nem épülnek stadionok, felújítják a 3-as metrót, és a kolbász is kerítésből lesz. Hallottam én már olyat is, hogy valaki azt hitte, a férjének sosem voltak titkos nőügyei.

A három halhatatlan a holdon él, de a földön is van egy kis nyaralójuk. Egy kisebb hegyecske a kínai Guangxi tartományban, a vietnami határ közelében. A hegyecske mindössze 230 m magas, viszont egy nagy, 60 m átmérőjű lyuk tátong a közepén. Egykor ez is barlang volt, amilyenből sok van ezen a karsztos vidéken, csakhogy beomlott. Az egész környék szent, nemcsak azért, mert idejár nyaralni három halhatatlan, hanem azért is, mert a lyukas hegy nagyon látványos. Jüliang San, vagyis hold-hegy a neve, mert különböző szögekből nézve a lyuk hol növekvő, hol meg folyó, vagy éppen teliholdnak látszik. Ha semmit sem látunk, akkor holdtalan éjszaka van, vagy háttal állunk a hegynek. A halhatatlanok állandóan jelen vannak, érdekes alakú sziklák formájában, és az egész vidék tele van látnivalóval: Lángoló hegy, Mennyei paripa vágtat az égen, Arany macska ugrik ki a lyukból, Csin Si-huang-ti császár háborúba indul, és hasonlók.

Senki se hagyja le a bakancslistájáról a Hold-hegyet, bár nekünk kissé messze van, és számos kellemetlenség nehezíti az utazást. Először is belépti díjat kell fizetni, másodszor sok a moszkitó, még több a kínai, aki üdítőket és moszkitócsípés elleni krémeket akar rásózni a turistákra, végül minden négyzetcentiméter tele van amerikaiakkal és japánokkal, akik pont ott gyakorolják a sziklamászást. Mégis ajánlatos, ha mielőbb letudjuk ezt az utazást, mert a számítások szerint legkésőbb 20,000 év múlva beomlik az egész – aztán se lyuk, se hegy, mehetünk mi is a holdra a halhatatlanok után.

A cikket írta: Müszélia

0 szavazat

Hozzászólások

Megjegyzés:

Ehhez a cikkhez senki nem írt hozzászólást.

Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: