újabb események régebbi események további események
09:28
wadbikaiy új bejegyzést írt a naplójába
09:25
wadbikaiy új cikket töltött fel
05:55
wadbikaiy válaszolt egy szavazásra
05:54
wadbikaiy új cikket töltött fel
05:46
wadbikaiy új bejegyzést írt a naplójába
21:38
SamuelOrals regisztrált a weboldalra
19:56
szhm97 regisztrált a weboldalra
12:54
Ilona új bejegyzést írt a naplójába
22:05
Самое надежное онлайн казино, ДЖЕКПОТ КАЖДЫЙ ДЕНЬ ОТ 1500000 РУБЛЕЙ: ...
13:58
Black Ice módosította a cikkét
13:56
Black Ice új cikket töltött fel
18:20
72 Legit Ways To Make Money And Passive Income Online - How To Make Money ...
15:14
wadbikaiy új cikket töltött fel

Katta

2015. november 2. - Látogatók száma: 32

Itt, ahonnan messze kell utazni, míg az ember kattát láthat – ha nagyon komolyan gondolod, akkor igen. És hogy messze van-e Madagaszkár délnyugati része? Ahogy vesszük. A nyugati részétől nem annyira. De nem kell feltétlenül megismerkedni Madaga Oszkárral egy katta miatt. Akinek gyűrűs farka van. Nem az Oszkárnak! Oszkárnak másféle gyűrűket kellene virítania ahhoz, hogy a farka közelébe akarjak kerülni, egyébről nem is beszélve. Az sokkal kisebb. Észre sem veszem, és közben nyugodtan olvashatok.

Nyugi, egy valódi gyűrűs farokra gondoltam. Ez jó hosszú, akár 60 centi is lehet, és annak a végén van a katta. Alkalmi társulás, nem tartoznak össze szervesen. A nagy farkak már csak ilyenek. Szereznek maguknak egy helyes kis kattát, aztán azzal menőznek, hogy nekik van a világon a legszebb feleségük. A katta is jól jár, előlép Kate hercegnőnek és olyan drága ruhákat vásárol, hogy azok talán még rajtam is segítenének. Főleg ez a padlizsánszínű Édes Gabona. Nekem is ilyen hálóingem lesz, ha végre nyerek a lottón.

Amúgy Vili bácsi nem nagy látványosság, de okos gyerek, jól tudott szülőket választani.

A kattákat senki sem kérdezi meg, hogy mit akarnak, dús, tömött bundát, vagy könnyű, nyárias ballont, padlizsánszínű koktélruhát, vagy fekete monoklit a szemük köré. Ezt az utóbbit kapják, és mivel az orruk is fekete feltűnően hasonlítanak a mosómedvékre. Persze csak akkor, ha a mosómacit egy nagy farok végére applikálják.

Van neki, na mije van neki? Bűzmirigye. A legfontosabb a lyuk körül, hogy sötétben is meg lehessen találni, aztán a csuklójukon, a pasiknak a felkarjukon, amivel új értelmet nyer a konyhás néni felkar kifejezés. A bűz ahhoz kell, hogy kijelöljék a területük határait; egyes ladyk egyszerűen csak körbepisilik, hercegnőtől fölfelé. Aranyat ér a jó nevelés. De más feladata is van a bűznek. A hímek néha megküzdenek a nőstényekért, és a különösen agresszív katta ezt így csinálja: jól bekeni a farkát a pompás aromával, de nem lóbálja bele a riválisa képébe, csak fölmereszti. A rivális ugyanezt szinkronban, aztán pár perc múlva rájönnek, hogy Karagöz, vagyis kár a gőzért, mert úgyis a nő választ. Mégpedig nagyon egyértelműen; a buta emberiség sokat tanulhatna a kattáktól. A dolog így történik: A hölgy kinézi magának az ügyeletes szívtiprót, odaslattyog hozzá, és bemutatja neki a lyukat. A hős lovag alaposan megvizsgálja, hogy tényleg lyuk-e, érdemes-e megerőltetnie magát – csupán az élvezet kedvéért meg se mozdul. Ha elégedett a vizsgálat eredményével, akkor átmegy inszeminátor üzemmódba.

Muszáj takarékoskodni, mert a kattacsapaton belül a nők abszolút többségben vannak, és mindegyik a legjobbat akarja – még jó, hogy bölcsen meg tudják beszélni, ki mikor kerülhet sorra, és közben regenerálódik a lovag. A katta nagyon beszédes fajta, legalábbis a makivilágon belül. 28 különféle hangjelzése van; ezek nem szavak, hanem fontos információhalmazok, pl. vigyázz, balról egy fossza közeledik – a szépnevű fossza egy macskaszerű ragadozó, és összefossza magát a gyönyörűségtől, ha kattahúst ehet.

Mint minden majom, a katta is imádja a számítógépet. Pihent agyú amerikaiak különféle képeket mutatnak nekik, ezeket kell sorba rendezniük az érintőképernyő használatával. A katta simán megoldja a feladatot, és itt derül ki, hogy a maki mennyivel okosabb, mint a majom: még programozást is csak akkor vállal, ha kilátásba helyezik a jutalmat. Ha egy katta előbb végez, félretolja a lassabb társát a gép elől, lerendezi a sorozatot, és bekasszírozza az elismerést, szőlő vagy mikor mi formájában. Ezzel szemben a majom úgy viselkedik, mint a közönséges geek; akkor is gépezik, ha egy koszos banánt se kap érte.

Szürreális látvány lehet egy katta a laptop előtt, és nem is jut mindenkinek. Őserdei viszonyok között nincs más, mint a hagyományos szórakozások: reggel egy kis napozás, egész napos falatozás, nők esetében a hátukra mászó kölykök cipelése. A teremtés kattakoronái megvárják, amíg ivarérettek lesznek a lányaik.

A cikket írta: Müszélia

0 szavazat

Hozzászólások

Megjegyzés:

Ehhez a cikkhez senki nem írt hozzászólást.

Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: