újabb események régebbi események további események
12:32
wadbikaiy új bejegyzést írt a naplójába
22:10
Horoszkóp új bejegyzést írt a naplójába
21:42
Horoszkóp módosította a naplóbejegyzését

Kimondottan ebben a házban

2015. december 21. - Látogatók száma: 35

Az ingatlanos egy egészen különleges állatfaj, ami, a külsejét leszámítva, csak nyomokban emlékeztet az emberekre. Nem tudom, megfigyeltétek-e már, de újabban tömegesen szaporodnak a figyelemfelhívó – minek is nevezzem ezeket a rendkívül igényes, félbevágott névjegy méretű fecniket, amelyeket direkt a postaládák feltöltésére fejlesztettek ki. Minden második így kezdődik: Kimondottan ebben a házban... aztán venné vagy bérelné a lakást az a szerencsétlen, de sürgősen, már tegnap is késő lenne, és szívszaggatóan könyörög, hogy segítsenek neki. Életveszélyben van, felakasztják, kerékbe törik, ha nem talál egy könnyedén kiszipolyozható lakástulajdonost, „kimondottan ebben a házban.”

Úgy képzelem el, ez a speciális emberszabású megy, mendegél, tövig lejárja a lábát, aztán egyszer csak ráakad. A ház pontosan olyan, mint az összes többi, na jó, zöld vagy sárga, esetleg rózsaszín, de hirtelen „kimondottá” emelkedik. Itt él az a töketlen barom, aki rajtam keresztül fogja eladni/bérbe adni a lakását, és nekem ezért annyit fizet, hogy az életem végéig megéljek belőle. És csak azért, mert bedobok a postaládájába egy cédulát, vagy mert ráírom: Hívjon bátran!

Itt szeretném megjegyezni, nem bátorság kell ahhoz, hogy felhívjunk egy ilyen csali mobilszámot, hanem nagyfokú hülyeség.

A csalás ott kezdődik, hogy %-ban adják meg a közvetítői jutalékot. Rendkívül sok kiadással jár egy ilyen közvetítés, pl. meg kell ereszteni néhány telefont. Világos, hogy a V...-nak vagy a T...nak nem mindegy, hogy a beszélgetésben mi hangzik el, 20 vagy 120 m2.

A mobilszolgáltatók sok-sok embert csak azért alkalmaznak, hogy figyeljék az alapterületet. Ezek úgy működnek, mint a III/III ügynökök: megfigyelik az ingatlanost, és éjjel-nappal jelentenek.

Ég az arcom a szégyentől, valahányszor kimondottan az én lakásomra pályázik egy ilyen nagyképű majom. Ahelyett, hogy gyorsan elpucolnék a túlvilágra, még mindig itt terpeszkedem a 38 m2-ben, és az ingatlanosok tömegeinek a boldogulását akadályozom. Kimondottan ebben a házban. Meg a többi pár százban, ahová szintén volt pofája bedobni a félcéduláját.

A cikket írta: Müszélia

1 szavazat

Hozzászólások

Megjegyzés:

fordított időrendi sorrend

2015. december 21. 22:58
Ezek nem ingatlanosok, hanem hiénák! Megkockáztatom, hogy még csak nem is ingatlanközvetítők.
Nem kell velük szóba állni.
Ha nem tudod egyszerűen lerázni, mondd nekik, hogy hatvan millió, ha egy órán belül kifizetik. Azonnal elpucolnak.
Az én lakásom is csak 42 m2, de kényelmesen elférek benne., még négy kiló aranyért sem adnám oda senkinek.
2015. december 22. 07:54

megtekintés Válasz erre: Yolla - 2015. december 21. 22:58

Ezek nem ingatlanosok, hanem hiénák! Megkockáztatom, hogy még csak nem is ingatlanközvetítők.
Nem kell velük szóba állni.
Ha nem tudod egyszerűen lerázni, mondd nekik, hogy hatvan millió, ha egy órán belül kifizetik. Azonnal elpucolnak.
Az én lakásom is csak 42 m2, de kényelmesen elférek benne., még négy kiló aranyért sem adnám oda senkinek.

nem álltam szóba velük. csak az idegesít, hogy folyton teleszemetelik a postaládámat. pláne ilyen hülyeséggel. ebben a házban... meg akármelyikben. broáf.
Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: