újabb események régebbi események további események
21:19
Új cikk került fel a weboldalra
12:07
Tündér módosította a naplóbejegyzését
13:24
Pinokkió módosította a cikkét
12:51
EOTechqhr regisztrált a weboldalra
23:08
Ilpaki új bejegyzést írt a naplójába
22:17
Pinokkió új cikket töltött fel
18:54
dfczfCitle regisztrált a weboldalra
13:07
GyuszIV regisztrált a weboldalra
13:42
Gaya új cikket töltött fel

Kutyadöglesztő fű

2014. december 20. - Látogatók száma: 52

Sok neve van ennek a szépségnek: őszi kikerics, guzsalyvirág, guzsalyütő, csóka terebúza, vetővirág, tücsökkoma, őszi kakasmandikó, kígyóhagyma, gólyabors, réti sáfrány, őszi krókusz, őszi időtlenke, pucér dáma, de a legvonzóbb az, amelyben elárulja, hogy mit kezdene a kutyákkal, ha tehetné – persze a kutyának sokkal több esze van annál, hogy virágot legeljen. Tücsökkoma és a többiek alapján ki hinné, de a kutyadöglesztő virágot is hoz, mégpedig csinosat, kertbe valót. A szépséges lila virág akkor nyílik, amikor a levelek szavatossága már lejárt, ezért mondja az angol azt, hogy a dáma pucér.

Egyes dámák jobban teszik, ha burkát viselnek, de a kikerics nyugodtan elhajíthat burkát és burkot. Erkölcsi szépségversenyen komoly hendikeppel indulna, bár a hagyma úgysem engedi. Gyakorlott blogolvasók már mindent tudnak Hagymáról, aki pincér egy amerikai porfészekben, hazalopja a megmaradt ételt, imádja a spanglit és a feleségét, egyenesen Kentuckyból, továbbá sikeresen megszerezte az amerikai állampolgárságot, aminél nagyobb boldogság az egész világban nincs és nem is lehet. Komolyan, irigylem ezeket a Hagymákat, akik olyan egyszerűek, mint egy faék.

A kutyadöglesztő hagymája lényegesen bonyolultabb, mint az, ami Mary of Kentucky-nak jutott – termetes példány, egyszerre 6-8 virággal is szennyezi a környezetet – mert a gyönyörű gólyabors olyan mérges, amilyen csak egy gólyabors lehet. Én ugyan nem tudom, ki bosszantotta fel ennyire, de kifejezetten ölésre szakosodott. A tehén bölcsen elkerüli, a kutya még bölcsebben; a kecskének és a birkának mindenféle zöldség jó, csak sok legyen. Az ember azonban megszívja, ha egy ilyen állat teje után még leküld egy kecskesajtot. A colchicin blokkolja a légzést, leállítja a szívműködést, aztán kampec dolóresz.

Nagy csoda lenne, ha az emberiség megelégszik azzal, hogy a távolból gyönyörködik a lila bájvirágokban, de mi már tudjuk, hogy csodák nincsenek. Főleg azok a hölgyek barátkoztak a pucérkodóval, akiket a balsors alkalmatlan férjhez kényszerített – ugyanezek az alkalmatlan férjek szívesebben folyamodtak fegyverekhez, vagy agresszív agyonveréshez, amivel kiválthatták a nertársak osztatlan elismerését. Évezredek óta keressük a megoldást, mit lehetne kitalálni a házasság helyett, és úgy látszik, az Endlösung lesz a nyerő: a nemek közti különbséget végképp eltörölni, rabszolgahad, indulj velünk! A föld fog sarkából kidőlni – hát, egyelőre nem világos, hogy melyik. Az északi vagy a déli? Vagy mi mást lehetne még megdönteni? Esetleg Hajnal Timeát?

De a világ összes Timikéjénél híresebb Catherine Wilson, akit a kikerics kapott a hírnév szárnyaira – illetve nem is, de most már mindegy, guzsalyütő gyilkosként vonult be a világtörténelembe.

Katika (1822-1862) férje, bizonyos Dixon, igen hamar eltevődött láb alól, de a 19. század még hitt a gondviselésben. Miután az örökség elfogyott, Katika fölfedezte magában az ápolónői hajlamokat, és a jól bejáratott módon, a jó szívéből és a keresztény öncsalásból próbált megélni. Nehogy kórházra tessék gondolni. Katika csak fekvőbetegek házi gondozását vállalta, sőt csakis olyan fekvőbetegekét, akik legalább olyan idősek voltak, mint amilyen gazdagok. Hogy jön össze ez a kettő? Ha csak úgy nem, hogy a magas életkort feltehetően hamarabb lehet örökségre váltani. A betegek némi pénzmagot hagytak Katikára a végrendeletükben, és máris hullottak, mint a legyek. Az ápolónőre a gyanú árnyéka sem vetődött, mígnem egyszer, a bevált kutyadöglesztő helyett, egy nagy pohár kénsavval próbálkozott. Mrs. Sarah Carnellnek feltűnt, hogy a jóéjtpuszi ital lyukat égetett a vánkoscihán. Katika Londonba menekült Skóciából, de a zsaruk pár nap után elkapták, pedig akkor még Interpol se volt. Katika lett az utolsó nőnemű, akit nyilvánosan felakasztottak – a jeles esemény alkalmából több, mint 20,000-en gyűltek össze a Newgate börtön udvarán.

Mi ebből a tanulság? Sose hamisítsd kénsavval a colchicint – már csak azért se, mert a colchicin kisebb adagokban meggátolja a rákos sejtek további osztódását, megszünteti a köszvényes rohamot, ezt pedig a kénsavról egyáltalán nem lehet elmondani.

A cikket írta: Müszélia

1 szavazat

Hozzászólások

Megjegyzés:

időrendi sorrend

2014. december 21. 11:25

megtekintés Válasz erre: emillio - 2014. december 20. 21:15

Kedves Müszélia!

A te kiváló tudásod a mérgek világáról lenyűgöző!
Bármikor lehetnél a méregkeverők királynője, messze
messze leelőzve Lukréciát, a Borgiák legnevezetesebbjét!
Éppen ezért nem szeretnék a haragosod lenni, mert
egyszer csak azt venném észre a templomban, hogy
mindenki állva énekel, - csak én fekszem a hátamon
szótlanul, egy selyemmel bélelt dobozban!

Csókdosom a karláncodat! emillio

szia E.
"tudásom" jó részt a netnek köszönhető, sajnos nem tudom, a netnek van-e karlánca.
szóval majd szólj, mit sikerült megcsókolni.
2014. december 20. 21:15
Kedves Müszélia!

A te kiváló tudásod a mérgek világáról lenyűgöző!
Bármikor lehetnél a méregkeverők királynője, messze
messze leelőzve Lukréciát, a Borgiák legnevezetesebbjét!
Éppen ezért nem szeretnék a haragosod lenni, mert
egyszer csak azt venném észre a templomban, hogy
mindenki állva énekel, - csak én fekszem a hátamon
szótlanul, egy selyemmel bélelt dobozban!

Csókdosom a karláncodat! emillio
Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: