újabb események régebbi események további események
09:59
Tündér új bejegyzést írt a naplójába
07:10
Virág módosította a cikkét
07:09
Virág új cikket töltött fel

Látomás? fenét, csak fájt a feje

2014. december 17. - Látogatók száma: 41

Ismét hatalmas lépést tettünk a tudomány diadala, a fájdalommentes, és talán az örök élet felé. Ez alkalommal kivételesen nem a brit, hanem német tudósok léptek a világ elé, egy korszakalkotó felfedezéssel. Az, amit eddig simán csak migrénként ismertünk eddig, igazából kétféle nyavalya. Az egyik a migrén, a másik a cluster fejfájás, aminek német neve sincs, akkor meg minek kínlódjunk mi a magyar fordítással. A migrén nagyon fájdalmas, több órán át eltarthat; a cluster viszont nagy szenvedést okoz, és eltarthat többször 60 percen át. Szédülés, hányás, zaj- és fényérzékenység lehetnek a migrén kísérő jelenségei, míg a clusternél akár szédülés, hányás, zaj- és fényérzékenység is előfordulhat. A kezelésbe nem mennék bele, annál is inkább, mert az orvosok oda lyukadtak ki, a legjobb, ha nem csinálunk semmit; megvárjuk, amíg a fájdalom magától elmúlik.

Mindez még nem lenne olyan érdekes, hiszen tudjuk, hogy a fehér köpeny se ment meg a hülyeségtől. De volna itt még egy kis történelmi áttekintés. „Már a régi görögöknek is” fájt a fejük, és nem egy híres emberrel is megtörtént, hogy fájt a feje. A kutatók keresve sem találtak jobb példát, mint egy bizonyos Saulust, aki nagy lelkesedéssel pusztítá vala az anyaszentegyházat, házról-házra járva, férfiakat és asszonyokat elhurcolva, tömlöcbe veti vala.

Idővel elindult vala Damaszkuszba, „és nagy hirtelenséggel fény sugárzá át körül a mennyből.” Mi más lenne ez a fény, mint az aura, amely a migrén, cluster, sőt epilepsziás roham érkezését bejelenti?

És tényleg, ha jobban belegondolunk, a fél Bibliát meg lehet magyarázni, orvosi alapon. Hiszen legalább annyian láttak sötétséget, mint fényt, kezdve Mózessel, aki állítólag egy csipkebokorba botlott bele, a teljesen kopár sivatagban.

A Paulusra változott Saulus látta a mennyei fényt (aura), összeesett a földön, három napig nem látott, nem evett és nem ivott (a migrén tipikus tünetei).

Nagy megnyugvás, hogy migrén volt, és nem cluster, mert igaz, hogy a migrén nagyon fájdalmas, de a cluster nagy szenvedést okoz.

Milyen jó, hogy mindössze kétezer évet kellett várnunk, és ez a rejtély is megoldódott.

A cikket írta: Müszélia

2 szavazat

Hozzászólások

Megjegyzés:

időrendi sorrend

2014. december 18. 07:45
sajnos én nem tudom, mi történt a damaszkuszi úton. nem voltam ott. nem vagyok ennyire öreg.
2014. december 17. 19:12
Azért történt ott más is a damaszkuszi úton.Némely rejtély jó ha az marad.Nem kell mindent megmagyarázni szerintem.

A fejfájás meg utol ne érjen bennünket egyik sem!
Puszi
2014. december 17. 14:47
Az egyik tizenkilenc, a másik meg egy híján húsz!
Ügyes!
Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: