újabb események régebbi események további események
09:22
wXavBLqjCthMSuKG regisztrált a weboldalra
12:27
Tündér módosította a naplóbejegyzését
12:26
Tündér új bejegyzést írt a naplójába
02:01
Pinupduzk regisztrált a weboldalra

Tök

Látogatók száma: 41

Hogy is van ezekkel a régi görögökkel? Igaz, hogy mindent tudtak? A tököt biztosan nem ismerték, mert a brit tudósok szerint egészen a 16. századig csak az amerikai indiánoknak volt tökük. A spanyolok és portugálok terjesztették el az egész világon. Ez komoly meló volt, nem is úszták meg hiba nélkül. Például nem vették észre, hogy Indiában mekkora tökök vannak – egy különösen tökös uralkodót nemes egyszerűséggel Iksvákunak neveztek, ami keserű tököt jelent.

Elbeszélgettem volna a szülőkkel, akik ezt a nevet adták a gyereküknek.

Lényeg, hogy most már mindenkinek van töke, egyeseknek kettő vagy három. Vigyáznak is rájuk, mint a hímes tojásaikra. Ezek biztosítják a hatalmat a szerencsétlen, egytökű X-kromoszómások felett.

A töknek sok fajtája van, a nyakon hordotton kívül főző, óriás, úri vagy sütő, csütör, istengyalulta, pézsma, dísz, tambura, lopó, sperma – igen, van ilyen is. Magyar háziasszonyok ne rohanjanak rögtön a piacra, mert ez az értékes fajta csak a Mexikótól Nicaraguáig terjedő régióban fordul elő. Ott is súlyos illetlenség ott helyben, a piacon felhasználni. Az első teendő, elvinni egy bizonyos helyre, és elvégezni a sajt-tolást. Addig kell tolni, amíg nem csöpög. Úgy értem, a tökmagolaj. Korhatár nincs, az egészen kis tökmagokat is meg szabad tolni.

Aranyéletük van ezeknek a mezoamerikai, pedofil olajbányászoknak.

A tökök valamennyi fajtája jó valamire. Néha arra is. Ha nem, akkor csak dísztök. Meglepő módon, a főzőtök nem főz, hanem főzik, és markáns kaporíze van. A sütőtök sem süt; süssön csak a nap. Vagy a pék. Szép sárga, de nem az irigységtől, hanem azért, mert karotin-túltengésben szenved. Elég sok szénhidrát van benne, ami nem egészséges. Cserébe a cucurmosin megtámadja és elpusztítja a rákos sejteket. A beteg magába gyömöszöli az összes szabad tököt, és meggyógyul. Vagy nem, de a gyömöszöléssel jól el lehet tökölni.

Szteroidok is vannak a tökben, például a mérgező cucurbitacin. Anyós pajtást nem érdemes megkínálni, mert olyan nagy mennyiségre lenne szükség, hogy annyit tuti nem nyel le. Nincsen olyan ember, ki ne érezné egyszer, hogy nyelni kell – bár nagyon úgy néz ki, minél idősebb valaki, annál kevésbé bevállalós. A leányka meg a tizennyolcadik szülinapjáig védett állat és liliom, másnap már ribanc.

Nehéz helyzetben van a tök, amikor befektetési lehetőséget keres.

A legnépszerűbb tökfajta kétségkívül a helóvin. A Helóvin október 31-én van, és a leánykori neve Szamhain. Ilyenkor gyűltek össze a boszorkányok, kísértetek, gonosz és még gonoszabb szellemek a kelta halálisten, Crom Cruach körül. Ezeket kizárólag úgy lehetett elűzni, hogy egy nagy tököt kivájtak, megközelítőleg emberi formát adtak neki, és beletettek egy mécsest. Jóérzésű emberek és kelta halálistenek nem tudják elviselni ezt a látványt.

Az írek másként mesélik. Volt egy Dzsek nevű részeges csávó. Ez még nem lett volna baj, de csapnivalóan rosszul kovácsolt, és nemcsak a terveket. Az ördög be akarta gyűjteni a kontárt, aztán inkább felmászott egy almafára. Miért, miért, azért, hogy folytatni lehessen a történetet. Dzsek egy keresztet rajzolt a fa törzsére, így a koma nem tudott lejönni. A mielőbbi keresztelhárítás érdekében megfogadta, hogy a cseles Dzseket nem viszi magával a pokolba. Igen ám, de a dzsekki bűnök miatt olyan harag gyúlt Szent Péter kebelében, hogy nem engedte be a mennybe. Ott állt Dzsek a senki földjén, a töksötétben. Az ördög megszánta, és adott neki egy töklámpást. A sztori eszmei mondanivalója az, hogy október 31-én édességekkel kell tömni a gyerekeket, különben egész évben rosszak lesznek.

Eddig még minden évben megszegték a szerződést, és ugyanezt tervezik jövőre is.

A cikket írta: Müszélia

2 szavazat

Hozzászólások

Megjegyzés:

időrendi sorrend

megtekintés Válasz erre: Müszélia

és még a tök-életlenséget is kifelejtettem, pedig az a te kedvenc műfajod.

Ezt meg miből gondolod, miből következtetsz, hogy ez a kedvenc műfajom?
Ezzel együtt magatokra hagylak, hogy bontakozzatok ki. Írjatok egy szakácskönyvet! Csak azt tudnám hogy jön ez ide? Mármint bármiféle recept? Mert ugye arról nem szól ez a tökös írásod. Más is észrevette. Vagy az nem mindegy neked, hogy ki? Észrevettem.
Akkor már itt sem vagyok! Csak tökéletlenkedjetek! Az nem az én műfajom! :-)

megtekintés Válasz erre: emillio

Kedves Müszélia!

Megindított, és elgondolkoztatott mélyen szántó tökölésed,
melynek tartalma a szabadegyetem oktató programjába való!
Hagy tudja meg az ifjúság, hogy a tök nem csak az ivari XY
kromoszómákat tartalmazó, genetikusan férfinak nevezett
egyedeket jellemzik! Egy régen élt bölcs öreg, bizonyos Proszt
tata rájött a tökmagolaj jótékony hatására. Ennek okán a napi
rendszerességgel fogyasztott mokkáskanálnyi tökmagolaj, mivel
kifejti jótékony hatását, segítséget jelenthet bizonyos ivari
problémák megoldásában! Ezen kívül saláták kiváló ízesítője
is lehet! Önálló fogásként is lehet fogni a jó tököt, de nem szabad
gyötörni, - mert kijön a magja!
Töklecsónak elkészítve is tök finom, de kellő mennyiségű
kapszaicin hozzáadása emeli az íz értékét!
Javaslom, hogy ne tököljünk, - írjunk együtt egy jó kis
szakácskönyvet!

Csókolom a klaviatúrád: emillio

szia E.
nem vagyok semmi rossznak az elrontója. írjunk szakácskönyvet. illetve te írod, én eszem. 5-leteim és 6-leteim vannak. sőt, csak azok.

megtekintés Válasz erre: zsoltne.eva

Müszi! Engem ez, ha érdekes is, nem érdekel.
Én a tökfőzeléket szeretem, jó kaprosan, tejfölösen... arról nem beszéltél, mi nálunk kapható, a "spárga" tök... Annak is a pici változata rántani jó. A bőrét sem kell leszedni. Kirántani! Kicsit kövérebb az, ami főzeléknek jó! Nem árt a feltét, az az igazi! Az adja meg a bukéját! Máris nem olcsó. Hogy honnan származik? Jobb is - talán - nem tudni róla, mert még elmenne az a maradék kedvem is.
A sütőtök pl. képes - ha nem kellően átsütött - olyan gyomorrontást okozni, hogy alig tudsz belőle kilábalni? Persze, ha fogyókúrázni akarsz? Ha tudta volna, neki sem áll! Na ez a lányom! Még jó, hogy nem lett belőle "gyilkos"..., kiheverték.
Ennyi erővel minden "méreg" amit eszünk, ha nem ismerjük az alaptulajdonságait?... de akkor most mindig böngésszem, mi, honnan ered, és mire képes? Ajjaj, vagyunk a bajban. Éppen ideje átadni azt a kevés tudományunkat, amit az olcsó "kajáról" megismertünk, tudnunk kell.
Látod, milyen felületes vagy? A spárga tököt, és a patiszont (csillagtök) mintha nem is létezne, kifelejtetted. :-)

és még a tök-életlenséget is kifelejtettem, pedig az a te kedvenc műfajod.

megtekintés Válasz erre: emillio

Jaj-jaj!
Édesem! Az nem kapszacin, hanem kapszaicin! Az pedig nem más,
mint a paprika csípőssége! Mértékegysége az SHU. A hazánkban
található legerősebb paprika csípőssége, az 2000 SHU! DE azt
hiszem, hogy ezt már kb.: egy éve már írtam neked, csak Te már
elfelejtetted! Az meg nem titok, hogy ha valamit nem tudok, az
után utána nézek!! Az soha nem volt szégyen, - hisz ebből tanul az
ember. A szégyen az, amikor valaki hülyeségeket ír a más írására
a hsz-ében! Ezért nem megsértődni kell, hanem tanulni belőle!
Nem értem, hogy Te miért veszed személyes sértésnek, ha kijavítalak,
hisz nincs olyan ember, aki mindent tud! Én pl.: hálás vagyok, és
megköszönöm, ha kijavítanak, vagy felvilágosítanak olyan dolgokról,
amit nem, vagy rosszul tudok!

No, - pussz: emillio

Na figyu, te pályatévesztett!

Az a szégyen, ha valaki a tudását arra használja fel, hogy másokat basztasson! Te ezt teszed éspedig elég jó eredménnyel, mert baromira unom, hogy a saját vélemény-nyilvánításod helyett velem szórakozol. A "hülyeségek" belőled dőlnek én legfeljebb csak imitálom. Mert ezen képességed nyomába se léphetek. De nem is akarok.
Ezért nem kell megsértődnöd, hanem végre tudomásul venned. Nem kérek az okoskodásaidból!
Engem már sokan megpróbáltak kijavítani, nem sikerült, ne erőlködj te sem tovább! Nincs rá igényem!

Mégegyszer megkérlek ne személyeskedj és hanyagolj!
Ha a cikk írójának nem tetszik, majd észrevételezi, vagy töröl, de te koncentrálj a saját véleményedre az írással kapcsolatban!

Éva

megtekintés Válasz erre: zsoltne.eva

Hogy merészelsz holmi receptet is beleszőni e tökös gondolataid közé? Hogy jön ide a saláta? Nem bírtad volna ki? Akkor másnak miért magyarázod az okoskodásod, mit valami keresőben találod? "Kapszacin"? Ugyan már? Te sem tudtad volna, ha nem nézel utána.

Javaslom, hogy ne tökölj annyit és szállj le a földre! :-)

Csókollak!
Éva :-)

Jaj-jaj!
Édesem! Az nem kapszacin, hanem kapszaicin! Az pedig nem más,
mint a paprika csípőssége! Mértékegysége az SHU. A hazánkban
található legerősebb paprika csípőssége, az 2000 SHU! DE azt
hiszem, hogy ezt már kb.: egy éve már írtam neked, csak Te már
elfelejtetted! Az meg nem titok, hogy ha valamit nem tudok, az
után utána nézek!! Az soha nem volt szégyen, - hisz ebből tanul az
ember. A szégyen az, amikor valaki hülyeségeket ír a más írására
a hsz-ében! Ezért nem megsértődni kell, hanem tanulni belőle!
Nem értem, hogy Te miért veszed személyes sértésnek, ha kijavítalak,
hisz nincs olyan ember, aki mindent tud! Én pl.: hálás vagyok, és
megköszönöm, ha kijavítanak, vagy felvilágosítanak olyan dolgokról,
amit nem, vagy rosszul tudok!

No, - pussz: emillio

megtekintés Válasz erre: emillio

Kedves Müszélia!

Megindított, és elgondolkoztatott mélyen szántó tökölésed,
melynek tartalma a szabadegyetem oktató programjába való!
Hagy tudja meg az ifjúság, hogy a tök nem csak az ivari XY
kromoszómákat tartalmazó, genetikusan férfinak nevezett
egyedeket jellemzik! Egy régen élt bölcs öreg, bizonyos Proszt
tata rájött a tökmagolaj jótékony hatására. Ennek okán a napi
rendszerességgel fogyasztott mokkáskanálnyi tökmagolaj, mivel
kifejti jótékony hatását, segítséget jelenthet bizonyos ivari
problémák megoldásában! Ezen kívül saláták kiváló ízesítője
is lehet! Önálló fogásként is lehet fogni a jó tököt, de nem szabad
gyötörni, - mert kijön a magja!
Töklecsónak elkészítve is tök finom, de kellő mennyiségű
kapszaicin hozzáadása emeli az íz értékét!
Javaslom, hogy ne tököljünk, - írjunk együtt egy jó kis
szakácskönyvet!

Csókolom a klaviatúrád: emillio

Hogy merészelsz holmi receptet is beleszőni e tökös gondolataid közé? Hogy jön ide a saláta? Nem bírtad volna ki? Akkor másnak miért magyarázod az okoskodásod, mit valami keresőben találod? "Kapszacin"? Ugyan már? Te sem tudtad volna, ha nem nézel utána.

Javaslom, hogy ne tökölj annyit és szállj le a földre! :-)

Csókollak!
Éva :-)
Kedves Müszélia!

Megindított, és elgondolkoztatott mélyen szántó tökölésed,
melynek tartalma a szabadegyetem oktató programjába való!
Hagy tudja meg az ifjúság, hogy a tök nem csak az ivari XY
kromoszómákat tartalmazó, genetikusan férfinak nevezett
egyedeket jellemzik! Egy régen élt bölcs öreg, bizonyos Proszt
tata rájött a tökmagolaj jótékony hatására. Ennek okán a napi
rendszerességgel fogyasztott mokkáskanálnyi tökmagolaj, mivel
kifejti jótékony hatását, segítséget jelenthet bizonyos ivari
problémák megoldásában! Ezen kívül saláták kiváló ízesítője
is lehet! Önálló fogásként is lehet fogni a jó tököt, de nem szabad
gyötörni, - mert kijön a magja!
Töklecsónak elkészítve is tök finom, de kellő mennyiségű
kapszaicin hozzáadása emeli az íz értékét!
Javaslom, hogy ne tököljünk, - írjunk együtt egy jó kis
szakácskönyvet!

Csókolom a klaviatúrád: emillio

megtekintés Válasz erre: emillio

Kedves Zséva!

Ha téged nem lelkesít egy tökös írás, ami kedvesen humoros,
akkor Te csak tökölj a tűzhelyen! Arra azért vigyázz, hogy az
általad választott tök oda ne kozmáljon, mert ha kóstolgatás
közben bekapod, akkor elárad a szádban a kozmásék íze, amin
már a kapor sem segíthet! Feltétlen fogadd meg a tanácsom, és
ne tökölj feleslegesen! Ahol pedig nincs recept, - ott ne keress!

Na már megint, csak te hiányzoltál? Bízd azt rám, hogy én min tökölök, vagy hatolok. Ha nem zavar, én most is azt írok, mondok, amit akarok.
Tőled függetlenül.
És képzeld, én nem szoktam odakozmálni az ételt. Mert vannak megismételhetetlen étkek, és ez a tökfőzelék. Ahol pedig nincs recept, azt oda varázsolom! Világos? :-)
Remélem megérted végre, hogy nem mindig a te szád íze szerint "főzök"! :-)

Csak megjegyzem azért! Még egy pontot sem voltál képes Müszéliának adni e remek tökös írásához! :-)

megtekintés Válasz erre: zsoltne.eva

Müszi! Engem ez, ha érdekes is, nem érdekel.
Én a tökfőzeléket szeretem, jó kaprosan, tejfölösen... arról nem beszéltél, mi nálunk kapható, a "spárga" tök... Annak is a pici változata rántani jó. A bőrét sem kell leszedni. Kirántani! Kicsit kövérebb az, ami főzeléknek jó! Nem árt a feltét, az az igazi! Az adja meg a bukéját! Máris nem olcsó. Hogy honnan származik? Jobb is - talán - nem tudni róla, mert még elmenne az a maradék kedvem is.
A sütőtök pl. képes - ha nem kellően átsütött - olyan gyomorrontást okozni, hogy alig tudsz belőle kilábalni? Persze, ha fogyókúrázni akarsz? Ha tudta volna, neki sem áll! Na ez a lányom! Még jó, hogy nem lett belőle "gyilkos"..., kiheverték.
Ennyi erővel minden "méreg" amit eszünk, ha nem ismerjük az alaptulajdonságait?... de akkor most mindig böngésszem, mi, honnan ered, és mire képes? Ajjaj, vagyunk a bajban. Éppen ideje átadni azt a kevés tudományunkat, amit az olcsó "kajáról" megismertünk, tudnunk kell.
Látod, milyen felületes vagy? A spárga tököt, és a patiszont (csillagtök) mintha nem is létezne, kifelejtetted. :-)

Kedves Zséva!

Ha téged nem lelkesít egy tökös írás, ami kedvesen humoros,
akkor Te csak tökölj a tűzhelyen! Arra azért vigyázz, hogy az
általad választott tök oda ne kozmáljon, mert ha kóstolgatás
közben bekapod, akkor elárad a szádban a kozmásék íze, amin
már a kapor sem segíthet! Feltétlen fogadd meg a tanácsom, és
ne tökölj feleslegesen! Ahol pedig nincs recept, - ott ne keress!
Müszi! Engem ez, ha érdekes is, nem érdekel.
Én a tökfőzeléket szeretem, jó kaprosan, tejfölösen... arról nem beszéltél, mi nálunk kapható, a "spárga" tök... Annak is a pici változata rántani jó. A bőrét sem kell leszedni. Kirántani! Kicsit kövérebb az, ami főzeléknek jó! Nem árt a feltét, az az igazi! Az adja meg a bukéját! Máris nem olcsó. Hogy honnan származik? Jobb is - talán - nem tudni róla, mert még elmenne az a maradék kedvem is.
A sütőtök pl. képes - ha nem kellően átsütött - olyan gyomorrontást okozni, hogy alig tudsz belőle kilábalni? Persze, ha fogyókúrázni akarsz? Ha tudta volna, neki sem áll! Na ez a lányom! Még jó, hogy nem lett belőle "gyilkos"..., kiheverték.
Ennyi erővel minden "méreg" amit eszünk, ha nem ismerjük az alaptulajdonságait?... de akkor most mindig böngésszem, mi, honnan ered, és mire képes? Ajjaj, vagyunk a bajban. Éppen ideje átadni azt a kevés tudományunkat, amit az olcsó "kajáról" megismertünk, tudnunk kell.
Látod, milyen felületes vagy? A spárga tököt, és a patiszont (csillagtök) mintha nem is létezne, kifelejtetted. :-)
Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: