újabb események régebbi események további események
23:21
Tündér módosította a naplóbejegyzését
23:10
Tündér új bejegyzést írt a naplójába
12:32
wadbikaiy új bejegyzést írt a naplójába
22:10
Horoszkóp új bejegyzést írt a naplójába
21:42
Horoszkóp módosította a naplóbejegyzését

Utazás - Veled a tengerig - 3. (1-9)

2014. augusztus 11. - Látogatók száma: 37

Rendhagyó novella-füzér

Szép jó reggelt Kedvesem.....imádom ezt az álmos mosolyod......a szemeid rám nevetnek..a kezed mozdul..és ahogy átfonod a nyakamban, ahogy a szád a számra simul, nekem az életet jelenti.
Már egy ideje itt ülök az ágy mellett és nézlek. Hallgatom a madárdalt, néztem a kertben a napfelkeltét, aztán leültem ide az ágy szélére és néztem az arcod.

Gondolkodtam, miről is álmodhatsz? Gyermekkorod? Vagy diák kislány voltál álmodban? Első szerelmeddel ,,töltötted" az éjszakát?
Ne kutassuk az álmok jelentését! A legszebb álmok ébren születnek.

Nekem - TE!

Nyugodt volt az arcod..és én is megnyugodtam melletted.
Veled újra átélem nem éppen rövid életem és bízom a holnapban - Veled.
Kicsit szégyellem is magam.

Valamit tegnap elhallgattam, pedig fontos esemény az életemben.

Most lefőzöm a kávét, megisszuk, kicsit még lustálkodunk és elmondok valamit....amire nem vagyok büszke, de ez is az életem része, sőt, fontos része.
Kicsim...maradjunk itt ebédig aztán délután majd elgurulunk Sopronig és ott alszunk. Rendben?
Na, ez a kávéfőző se jobb mint a tegnapi, orrán-száján jön a gőz, de úgy látom valami kávé is csöpög.
Tessék, két cukorral ugye? Én továbbra is keserűn iszom, így érzem igazán az aromát. Ezt tudod még Craiovában tapasztaltam meg, ahol cukor nem volt még a négy csillagos szállodában sem és nélküle kellett inni a teát és a kávét. Végül is ma már el se tudnám képzelni édesítve.

Szóval, ami kimaradt tegnap és úgy érzem ha nem mondom el akkor hazudok neked:

- 17 éves voltam. A harmadikat kezdtem a technikumban.
Szép szeptemberi ősz volt /akkor még voltak évszakok/ és egy nap feltűnt egy cserfes kislány /elsős/ az iskolában. Nevetett a szeme és ha tekintetünk találkozott valami furcsát éreztem. Kerestem őt a szünetekben. Milyen érdekes, hogy ő a második emeleti teremben volt mint 1/b én a földszinten mint 3/d mégis mindig valahogy egy helyre keveredtünk. Egy két nap után már köszöntünk egymásnak, aztán ...talán a következő héten odajött hozzám és közölte, hogy az anyja akkora szendvics adagokat rakott neki tízóraira, hogy sajnálja eldobni...kérem-e? Ettől kezdve minden nagy-szünetben együtt pusztítottuk a szülői szendvicseket.

- Hosszú ősz volt és szép. Időt szakítottunk egymásra. Kóboroltunk együtt városban, a Tisza partján a legtöbbet, ültünk a padokon. Egy idő után már természetes volt, hogy puszival üdvözöljük egymást.....és egy borongós alkonyon az első ,,ügyetlen" csók is összezárta szánkat. Szóval szép szerelem volt....DIÁK-szerelem. Hát ennyi bevezetőnek.

- A lényeg: a biológia meg az én ,,már majdnem férfiúi mivoltom" vitt tovább minket a vágyak útján, nem volt stop tábla. És megtörtént az a baj amit akkor még nem a mai egyszerű módon kezeltek, akkor még ez ,,főbenjáró" bűn volt. Két gyerek lettünk egyből akik menekülni akartak a helyzetből. Az ő édesanyja és édesapja elég sok gyógyszert szedtek és a teljes készletüket összeszedte.

- Egy havas, napsütéstől szikrázó januári napon iskola helyett hozzánk mentünk és igazságosan megosztoztunk a gyógyszereken. talán 60-70 szem jutott fejenként. Erős szív és vérnyomás gyógyszerek, valami pszihotróp készítmények és még mit-tudom-én mik voltak.

- Apám talált ránk délután mikor munkából hazajött. Mentő, kórház. Én jobb fizikai állapotban lehettem mert már másnap reggel /gyomormosás stb után/ arra ébredtem, hogy a nővér asztalnál egy Sokol zsebrádión szól a Felkelő nap háza.

- Vele bajok voltak. Az intenzíven töltött három napot..a szíve nehezen birta.
Ott ültem a folyosón de senki nem sajnált. Mindenki engem hibáztatott ...és igazuk is volt.

- Az események megoldották azt a gondunkat ami miatt ezt a lépést elkövettük. A rendőrség lezárta a témát. Őt áthelyezték egy másik középiskolába, én kimaradtam ,,Szülői kérésre" Még egy évig tartott a kapcsolatunk aztán más városba költöztek. Néhány levél és vége lett mindennek. Ma egy MALÉV pilóta felesége.

Hát ennyit arról ami talán egész életem befolyásolta. Köszönöm, hogy végighallgattál.

Gyere és bujj kicsit hozzám. Majd egyszer Te is mesélsz az első szerelmedről.
Ugye jó azért néha visszanézni? Akkor még tiszta szívvel és lélekkel néztünk a világba.

Készülődj Csillag. Ebédelünk és indulunk Sopronba. Este ott alszunk...és nem ilyen szomorú dolgokat fogok elmondani. Történt szép is az életemben...és most is szép az életem.
Veled.
Mert szeretlek..és mert szeretsz. Jól érzem? Na meg ne fojts! Szeretem amikor átölelsz, hozzám simulsz és érzem a tested. Csodálatos tested van ....és most az enyém. Szeretlek én szép szerelmem

A cikket írta: Tiszai Pé

1 szavazat

Hozzászólások

Megjegyzés:

időrendi sorrend

2014. augusztus 11. 15:12
Kedves Imre!


Mostanában ritkán járok erre, de mindig örömmel jövök.
Most – örülök , hogy itt jártam.
Üdvözöllek az oldalon Ember- Író.
Köszönöm hogy olvashatlak.

Üdvözlettel,
Zita
Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: