újabb események régebbi események további események
23:56
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
23:46
Arnold91 módosította a naplóbejegyzését
23:29
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába

Globális-mentalitás

2011. május 23. - Látogatók száma: 59

Elsőnek azon gondolkodtam hova is írjak.
Így lett a döntésem egyértelmű.
Ép testben...
Ez éppen megfelelő.
Ahhoz hogy ép testben éljünk, egy kicsit szélesebb skálában kell gondolkoznunk. Vagy maradva az alapoknál ami az életben maradáshoz alap dolog, az a víz, levegő, és táplálék. Most nagyot sóhajtasz lehet arra gondolva. /Nyögd már ki mit akarsz mondani./ De vajon eszedbe jutott valaha az hogy milyen természetesnek veszed hogy levegőt veszel? Még van belőle elég, ingyen van misem természetesebb ennél... Kiemelném azt hogy "MÉG!" 9,34 milliárd ugye milyen szép szám? De jó is lenne ennyi pénz mi? Pedig ez csak egy adat hogy egy évről mennyi széndioxid-kibocsátást eredményezünk együtt. Most itt nem arra célzok hogy tartsd magadban, inkább a kocsidat tartsd a garázsban pihenni, ha teheted. Mivel ez a közlekedés, és az ipar eredménye főleg. Most belemerülhetnénk a kihaló fajok érdekében a témába, de kevés lenne egy cikk. Addig amíg az ember biztonságos bástyája áll, a többség úgyis a saját és szerettei gondjait igyekszik megoldani. Ez természetes én is így vagyok vele, elsődleges a belső környezet biztonsága, békés jóléte, szeretetben, az alap. (Család.) A központi egységes gondolkozás világszínvonalon mint emberiség... Hát gyerekcipőben járás helyet, szerintem még járni sem tud, és járókája sincs. Igaz próbálkozunk felállni, és vannak akik készítgetik a járókát. Viszont ha a gyermek egyszerűnek találja négykézláb haladást (négy keréken akár.) Tuti rá sem bagózik a lehetőségre csak ha motiválja valami. Ha az addig az élőhelyére nem jellemző, vagy éppen nem olyan aktív természeti katasztrófa pusztít majd, nem azt mondja: "Ez mind a mi hibánk az egész emberiség tehet róla!" Hanem egy élet munkáját romokban látva, keservesen az égre nézz, és ha másképp nem is de önmagában megszólal:"Miért?!"

Ez olyan mint a dohányzás példázva magamból kiindulva. Káros rám, és a környezetre. Tudom... Le kell róla szokni... Tisztában vagyok vele... Tudatosan gyilkolom magam és a környezetemet, pedig csak le kellene tennem. Próbálkozok... Ez már jó jel. Hozzáteszem a dohányzásról való leszokás olyan szintű függőségben mérve mint aki heroinfüggő. Szóval aki leszokott róla elismerésem. (Értem itt aki 15éve nem gyújtott rá, arra már rámondom talán soha nem is fog...)

Visszatérve talán fel sem vesszük a globális felmelegedési "rákunk". Mert csak szomorú érdekes információnak értékeljük a erdőirtást vagy az Aral-tó lassú eltűnését. Talán úgy 2020 felé már nem ilyen szemléletben fogjuk együtt nézni az északi jégsapka teljes elolvadását. Szóval nem kívánok most egy hatalmas zöld aktivistai mozgalmat indítani, adatokkal fárasztani senkit. Ha belső inditatás van, mindenki a maga módján, magától aktiválja önmagát.

Az ijesztő információk nem kellő odafigyelésé miatt vették a szó fegyvert a kezükbe mikrofon által, a Sydney Egyetem Klímaváltozási Kutatóközpont munkatársai.
A tudósok Rap szöveg által is igyekeznek felhívni a figyelmet az éghajlatváltozás tényleges veszélyéről. Valamint egyik elsődleges céljuk, a figyelmeztetés a problémára, és fontos munkájuk védelme a szkeptikusokkal, és a klímaváltozást tagadó politikusokkal szemben!!!

Szóval mindenkinek ajánlom a klipet és ezzel zárom soraimat.

http://www.youtube.com/watch?v=LiYZxOlCN10

Greenpeacetelettel
Black Ice

A cikket írta: Black Ice

3 szavazat

Hozzászólások

Megjegyzés:

Ehhez a cikkhez senki nem írt hozzászólást.

Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: