újabb események régebbi események további események
22:11
Tündér módosította a naplóbejegyzését
22:10
Tündér új bejegyzést írt a naplójába
11:47
EKbvtIaARmVg regisztrált a weboldalra
18:55
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
00:18
Arnold91 módosította a naplóbejegyzését
00:03
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába

Császárral vagy normális úton

Látogatók száma: 84

Igaz nekem ez nem annyira friss, mint a többieknek akiknek a cikkeit itt fenn elolvastam már. Nekem mind a kettőben részem volt, bár az elsőnél könyörögtem, hogy ne császározzanak, a másodiknál meg, hogy ne kelljen normális úton világra hozni a gyereket.

Az én történetem 1984 novemberére nyúlik vissza, akkor lettem terhes a fiammal, akit már nagyon akartam. Abban az időben a nők már 20 évesen szültek általában.Hát én azért jócskán kivártam, mert voltam 24 éves. Szóval nagyon akartam már a fiamat.A terhességem első hónapja után kiírtak. Veszélyeztetett terhes voltam.Nem volt más dolgom, minden könyvet elolvastam ami a szüléssel és a gyerekek nevelésével kapcsolatban fellelhető volt.Rengeteg időm volt. Ollóztam össze az akkori női lapokból a meséket, amiket egy nagy vázlat füzetbe szépen beleragasztottam. Ezzel nem volt gond később, ha a fiam "összerajzolta":-))Szóval a terhesség alatt a legboldogabb kismama voltam, semmi más nem érdekelt, csak hogy mikor fogom már látni a bennem növekvő piciket babát.Eljött az az idő is.Két héttel a kiírt időpont előtt bementem az utolsó vizsgálatra. Mondták, ennek a babának már kinn lenne a helye. Persze tiltakoztam, hogy még van 2 hetem.Holnap reggel feküdjek be.Bementem... másnap és közölték, hogy meg fognak császározni.Mondtam találjanak ki valamit, hogy normális úton tudjam megszüli a kicsit. Mondták a baba nagyon nagy, faros és nem tudják megfordítani. Szóval császárral született meg a fiam 4000 grammal 54 cm-en. Igaz akkor még altattak ennél a műtétnél.Nekem, mivel semmilyen fájdalmam nem volt ez kellemes élményként maradt meg.Egy éves koráig szoptattam. 1986 októberében terhes lettem megint, aminek nagyon örültem. Főleg mikor kiderült, hogy kislányt hordok a szívem alatt. Ezt a terhességet is teljes nyugalomban tudtam eltölteni. Boldog voltam. A fiammal együtt néztük hogy mozog a hugi a hasamban. A lányom a kiírt napon meg is született, pedig előtte semmi jel nem mutatott arra, hogy már készen állunk erre. Reggel fél 5-kor vitt be a párom és édesapám a klinikára. Mondanom sem kell, ott azt mondták, hogy nem császároznak csak akkor ha már más megoldás nem lesz. Te Jó Ég.....most mi lesz.Egész nap cserélődtek a nők körülöttem.Jöttek szültek vitték őket tovább .Hát nem volt egyszerű a dolog a kislány este 9-kor született meg. 3800 grammal 51 cm-rel.Nem kimondottan a szülés fájt, hanem elfáradtam, elegem volt mindenből de mikor a lányt a hasamra tették akkor megnyugodtam.A legszörnyűbb csak ezután jött. Egy perc után jöttek és hozták a maszkot, hogy elaltatnak.Azt gondoltam mindenen túl vagyok, de még nem volt vége. Elmagyarázták, hogy azért altatnak el, mert meg kell nézni a méhem, hogy nem nyílt-e szét a császár helye. Mindig 3 gyereket szerettem volna de akkor ott azt mondtam, hogy soha többé.
Több mint 3 évig volt rémálmomban az, hogy visznek szülni. Le a kalappal minden nő előtt aki normális úton szül. Ki lehet bírni de nekem nagyon nem tetszett.

A cikket írta: ginesz

3 szavazat

Hozzászólások

Megjegyzés:

időrendi sorrend

megtekintés Válasz erre: cuki1

Én meg terhes szeretnék lenni ................ :(

Cuki! Hidd el neked is eljön, hogy legyen. Én szorítok érte, hogy így legyen! üdv Orsolya
Én meg terhes szeretnék lenni ................ :(
Én császárral szültem! de mikor oda kerülsz ez már nem számít! Csak lásd a gyermeked, aki egészséges mint a makk és veled is minden rendben!
Én hármat szűltem" normál" úton, 48-36-28 órás vajúdási idővel. Tudom miről beszélsz. A cikk viszont nagyon jó.

megtekintés Válasz erre: boszorkány

Ó, mi lett, elszállt a hozzászólásom :-((

Azt hittem csak én jártam ugy, de látom Te is:-((
Szóval annyi volt, hogy én hármat szültem császárral.
Ó, mi lett, elszállt a hozzászólásom :-((
Judit Szerintem azért nem fájt nekem annyira, mert akkor még nem bikini vonalban vágtak, hanem a köldöktől lefelé. Igy nem vágtak át minden hasizmot nekem, neked meg ezzel kellett megküzdeni, és azt tudom, hogy nagyon fájdalmas.
Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: