újabb események régebbi események további események
13:19
Arnold91 módosította a naplóbejegyzését
13:09
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
23:09
Tündér módosította a naplóbejegyzését
23:09
Tündér új bejegyzést írt a naplójába
23:06
Tündér új bejegyzést írt a naplójába
00:10
Publicbady regisztrált a weboldalra

A költöző hörcsög

Látogatók száma: 30

Angórahörcsög = alig kétdekányi öklömnyi jószág. Terjedelmének háromnegyedét, pihekönnyű szép bundája adja.

A fiam hozta valahonnan. Kapta valakitől? Már nem emlékszem. Két aprócska kis szőrmegombóc remegett az akvárium sarkában, amelyben hozta. Na, ez meg mi??
- Oké! Engedélyeztem az állattartást, de a cicával mit csinálunk??
Bajban voltunk, mert az akkori cicánk bezony udvaron született, egérlátott cica volt! Mi lesz, ha megfogja valamelyiket??? A gyerek esküszik, hogy figyelni fog rájuk, de aztán kiderült, hogy a cicónk fél a hörcsögtől!
- Mi a nyomorult kutyalábszár lehet ez? Nagyobb, mint egy egér, de sípol. - nézegette a cic az állatkákat, amikor is az egyik az üveghez futott, és jelentőségteljesen belenézett a mancsos szemébe. Az összekapta a bajszát, majd hatalmas hasassal ledobta magát a szőnyegre.
- Nofene! Ezek nem lesznek megedve! - nyugodtam meg kissé.
Nem is volt baj velük, a cic mindenhol, a hörcsögök az akváriumban. Nemsokára szaporodtunk. Négy apró pár centis hurkácska nyöszörgött egyik reggel az alom sarkában. A cic közeledésére, anyuka megint az üveghez futott, és farkasszemet nézett a cicóval. Az halkan elsomfordált.
Az apróságok nődögéltek és játszottak. Én ilyent még nem láttam. WC-papír gurigákat tettem be a nekik és a picik bújócskáztak. Amelyik kijött a végén, az visszafutott és beállt szépen a sorba! :))) Órákon keresztül képesek voltak eljátszani vele. Még a papa meg a mama is kipróbálta az új játékot.
Egyik reggel megyek ki a konyhába, a cicám bokamagasságból panaszkodik, nyauzik, kerreg, károg, rohangál! Nézem, hát az orra le van kapva és véres!
- Atyaisten! - hördülök fel. - A Micike hörcsögöt reggelizett!
Megyek az akváriumhoz, hát nincs meg a mamahörcsög, meg két gyerekhörcsög sem!
Sandán nézek a macsra, de az, ha tehette volna széttárta volna a mancsait. Szóval Én, nem hittem el, a cicám megette volna Őket. Na jó, pár percig talán.... :)
Apahörcsög az akvárium sarkában rágja a kukoricát, mintha az élete függene tőle.
- Hova lett a kis családod hékás?- hajolok föléje.
Megáll a rágásban, rám néz, sípol egyet halkan, majd visszatér a gabona menühöz. Tanácstalan vagyok. Megint a cicára nézek, de szinte megsértődik a figyelemtől. Ölbe veszem, megnézem a sebét. Tudni kell, hogy hozzáérni nem nagyon enged a macska. Tisztán kivehető, két apró fogacska nyoma.
Itt bizony harc volt!
A hörcsögök sokszor kijöttek az akváriumból, baj sosem volt miattuk. Viszont a szekrényről, ahol állt az üvegdoboz, nem tudtak lejönni. Sétáltak néha egy kicsit a könyvek között, felfedezték a területet, de a szőnyeg nagyon messze volt nekik.
Ahogy ott tanakodok, az ajtóban megjelenik az anyuka! Felkapaszkodik a szekrény mellé tolt fotelon, és átugrik a szekrényre. Fel a könyveken, be az akváriumba, foga közé kapja egy egyik gyereket, majd ugyanazon az útvonalon távozik. Megyek utána derékban meghajolva, hogy vajon hova igyekezik? A nagyszobába, be a szekrény mögé! Leteszi valahol a kölyköt, majd újra kidugja az orrát, esküszöm rám vigyorog, majd eltűnik. Úgy nagyjából sejtem mi történhetett éjjel.
A hörcsöganyuka nekiállt a költözésnek, a cic meg eléje toppant.
- Mi folyik itten kérem? - tette fel a kérdést, de a hörcsögmama megvédte magát és az aktuális kölyköt. Így a cic csak nézte a honfoglalást és reggel jelentett. Azaz, jelentett volna, ha a macskaetetőgép megtanult volna végre macskául. Így csak nyauzott, Én meg néztem ki a fejemből.
Na! Honfoglalást befejeztük, az üveglap visszakerült az akvárium tetejére. Hazaértek a fiúk nekiláttunk tényfeltárni! Az elhúzott nagyszekrény sarka ki volt rágva, és a lyukacskán keresztül hörcsögünk új fészket épített a fal és a szekrény közé! Volt ott forgács, kukorica a felnövekvő nemzedéknek, de még egy darab sárgarépa is. De akkora, hogy gyanakodva néztem ismét a cicre, mert az apró hörcsög nem tudott volna akkora sárgarépát odacepelni. Majdnem akkora volt, mint maga az anyuka. És ott nyivákolt, sípolt a három lábakelt kölyköcske is. Visszapateroltunk mindenkit a saját helyére és az élet ment tovább. Egészen addig, amíg furcsa tüneteim nem támadtak! A hörcsögökhöz közel elkezdtem fulladni. Az orvos szerint allergiás lettem a finom puha kis szőrükre. Kénytelenek voltunk elajándékozni Őket. :( A cicó sokáig üldögélt a helyükön. Talán visszavárta Őket? :(((

A cikket írta: Babenko

8 szavazat

Hozzászólások

Megjegyzés:

időrendi sorrend

Remek írás, nagyon jól szórakoztam! Sajnálom, hogy " nem bírtad tovább"!
:))
Üdv.
Zs.

megtekintés Válasz erre: anubis

Óóó, milyen kis cukik lehettek:)).
Megint megnevettettél, Neked mindig sikerül:)

Örülök neki! :)
Óóó, milyen kis cukik lehettek:)).
Megint megnevettettél, Neked mindig sikerül:)
JAJ, de tündéri történet!!!!!!!! Köszönöm!!!!!!! Sajnálom, hogy meg kellett válnotok tőle!!! Nekem is cicámtól. Simike volt, és nagyon okos! remélem, most boldog kertes házban...
Aki az házi állatot tart,az rossz ember nem lehet :).A gyermekek hozzák őket,mi pedig figyeljük,hogy minden rendbe legyen körülöttük.

megtekintés Válasz erre: Tündér

Bbabó, ez (is) tüneményes történet! Nagyon tetszett és jót mosolyogtam a történteken. Milyen kis kitartó állatkák, anya kigondolta a költözést és már cselekedett is....:-))


Pussz,
Tündér:-)

Nagyon sajnáltam őket. :( Valami tünemény volt az a kis család.
Bbabó, ez (is) tüneményes történet! Nagyon tetszett és jót mosolyogtam a történteken. Milyen kis kitartó állatkák, anya kigondolta a költözést és már cselekedett is....:-))


Pussz,
Tündér:-)
Köszönöm Orsi! :)
Mint mindig ez is frankó, nagyon szeretem az írásaidat. pusz Orsolya
Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: