újabb események régebbi események további események
14:53
Tündér módosította a naplóbejegyzését
14:52
Tündér új bejegyzést írt a naplójába
14:51
Tündér módosította a naplóbejegyzését
21:59
Tündér új bejegyzést írt a naplójába
21:56
Tündér új bejegyzést írt a naplójába

A puli 2.

2010. április 28. - Látogatók száma: 35

Több, mint egy évnek kellett eltelnie, hogy vegyek egy másik pulit...

Történetesen munkanélküli lettem, elég kilátástalan volt a helyzetünk, lehet anyagilag nem épp egy kutya hiányzott, de lelkileg mindenképpen. Az nem volt kérdés, hogy a kutya csak puli lehet....
Épp szerencsém volt, pulikat hirdettek eladásra. Felhívtam,majd elmentem, izgatottan,mint egy gyerek. Három kölyök volt még, egy nagyon kicsi fekete és két foltos. Fekete-fehér. Sokáig játszadoztam velük, beszélgettem a gazdival. Az anya kétségkívül puli volt, de kerítés nem lévén, az apa bizonytalan...állították, a szomszéd puli szökött át, de mint tudjuk, kutyáknál, macskáknál előfordulhat akár egy almon belül több apa is.
A foltok miatt elbizonytalanodva először a kis feketét választottam, azonban ahogy ott beszélgettünk és játszadoztam velük a kis foltos beloptamagát a szívembe. Hazavittem, volt nagy meglepetés! Persze, ő is bejöhetett a házba és azontúl nem voltam egyedül, amíg a gyerekek iskolában voltak.
Kiskutyámat vittem mindenhová. Okos lévén hamar megtanult autózni, sétálni.
Középső fiam nagy focista, vele iszonyú jókat játszott,orrával "rugta" a labdát, szájába vette, nem adta, majd letette, a gyerek kicselezte, rohant utána és a labda után...nagyokat nevettünk! Érdekes módon nem volt ugatós, csaholós. Ha valami nem tetszett neki csak morgott,vagy inkább morcogott, csak ritkán ugatott. Egy ilyen morcogás alkalmával fedeztem fel, van egy sünink a kertben. A kutya jelezte, mikor én még észre se vettem!
A kutya csak nőtt, a szőre kevésbé, kezdett gyanús lenni a dolog. Interneten olvasgattam, képeket kerestem. Kinyomoztam, az ős puli tarka volt, az egyszínűség már tenyésztésnek köszönhető. De az én kutyámnak a mellső két lába, vagyis talpa akkora volt, mint egy bernáthegyinek! Ez tuti túlzás, de,hogy nagyok voltak,az biztos. Mindegy, mi szerettük. Annak szerettük, aki volt.
Éppúgy szeretett fürödni, autózni, sétálni, mint elődje. Sétáláshoz már póráz sem kellett, annyira szófogadó volt.
Sajnos úgy hozta a sors, hogy eladván házunkat, egy ingatlanközvetítő szerencsétlenkedése miatt nem vehettük meg a kinézett házat, de költözni kellett, így maradt a ház árába beszámított panel, amit eladásra szántunk. Igen ám, de mi legyen a kutyával? Tudtam, nem fogjuk eleget levinni, és különben is, a pulinak nem való az ötödik emelet. Megkezdődött a helykeresés. Mert az szóba se jöhetett, hogy ismeretlenhez kerüljön. Bár az utolsó pillanatban, de megoldódott sorsa. Nagyon jó helyre került, egy nénihez, aki elveszítette idős kutyáját. Még kölyök volt, bár már fél éves, amikor elváltak útjaink. Na, nem ilyen egyszerűen, hiszen szinte naponta látogattam, aztán belátva, hogy ezzel nem teszek neki jót, egyre ritkábban.
A mai napig meglesem,ha arra járok és néha azért be is megyek. Nagyon jó helyen van, nagyon szeretik, de megismer,ha megyek. Bár gondban van, ki az igazi gazdi, de már az új gazdi az. Imádom, sose felejtem el és sajnálom, hogy nem maradhatott velünk, de neki is így a jobb! Megőrülne 57 m2-en.
Időközben nagy kutya lett, puli szőrrel. Pont úgy néz ki, mint Barack Obama kutyája.

A cikket írta: MindenHatÓ

1 szavazat

Hozzászólások

Megjegyzés:

időrendi sorrend

2010. április 28. 22:22
Nem volt könnyű, még most sem az. Augusztusban történt, még nincs egy éve. Amikor meglátom!! De erről nem tudok lemondani, hogy látogassam. Amikor odaadtam,feltételül szabtam. Csak azért írtam meg ilyen gyorsan,mert vártad ;-))
Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: