újabb események régebbi események további események
07:10
Virág módosította a cikkét
07:09
Virág új cikket töltött fel

Goldi (első rész)

2010. május 11. - Látogatók száma: 22

Belekényszeríteni egy örökmozgó labrador-golden retriever keverék kutyust az autóba....hát nem egy emberes feladat! Először is nem szeret autózni! Talán a babakori emlék, amikor három másik kutya mellől autóval hoztuk haza?

Húgom kiskutyát keresett Buksikánk helyett. Idős szüleink mellé kell valami betörő űző házőrző . Az előző elrettentő példa, egy félelmetes megjelenésű Rottweiler volt. Neki elég volt az is, ha a csengetésre megjelent a lépcső előtt, a rosszak már tovább is álltak! Senki nem tudta, hogy az a kutyusunk, egy kiselefánt volt. A verébtől is megijedt, és csak nevelőanyukájának, egy máltai selyempincsinek tartozott számadással és ő bizony néha leugatta azt a nagy fejét!.:) Rottikánk ilyenkor behúzta fülét, farkát és hason csúszott "anyuhoz" bocsit kérni!:)))
Először ír farkast kerestünk, de ami volt, az egy havi fizetés! Nanemáááá :(! (pedig nekem is tetszik!) A hirdetést a szombathelyi Fekete István menhely adta fel. Kölyökkutya! Húgom telefonált, morfondírozott, majd megint telefonált és megint morfondírozott. Aztán elmentünk érte! :)
A ház, ahol Goldink a nevelőszüleivel élt, egy kis környékbeli faluban volt. Az udvaron ott futkározott álmaink ír farkasa! :) Csak kissé már megöregedett, no meg a háziasszony is mondta, hogy az a család kutyája! Szintén az övék, a másik hatalmas német juhász is. A két hatalmas jószág lábai alatt, között, mellett ott gurult hentergett, igyekezett utolérni őket, egy babahájas aranybarna kis jószág. Ő volt a mi Goldink! A nagyok átgázoltak rajta, de ő nem adta fel! Fürgeséggel pótolta a nagyságot. A fülei libegtek, ahogy igyekezett utolérni a másik két jószágot. A háziasszony szerint Karácsony előtt rakta ki valami "jólelkű" emberféle a buszmegállóba a három újszülöttet. A testvérei már gazdára találtak. Elintéztük a papírmunkákat, majd felnyaláboltuk az ebadtát és elindultunk.
A húgom elől, a fiam hátul. Goldi először jól viselkedett, de aztán gondolom rájött, hogy őt itten bezony most elviszik és sírni kezdett! Először a húgom ölében, majd a fiam ölében, majd az én nyakamban, majd megint a húgom ölében, majd a műszerfalon keresett valamit. Felfeküdt a gyerek vállára és az ablakon nézegetett. Majd beledugta az orrát a fiam nyakába és elvolt egy kicsit. Mindenféle jóval igyekeztünk felvidítani, de kicsi kutyusunk csak sírt! Senki ne mondja azt, hogy az állatok nem tudják, hogy mi történik velük! Goldikánk is belebújt a takaródarabba amit hoztunk vele. Otthon aztán a kb. tízszer körbetáncolta a konyhát, majd elfeküdt a magára maradt kis tacskónk mellett.
Most, fél év után az a tacsi el van nyomva! :) Az örökmozgó, aranybarna, hosszú lábú szőkenő lehengerli, átgázol rajta, félig megeszi. A tacsi egy macsó férfikutya és mint ilyen, illedelmesen hagyja szekatúrát. Amikor megunja, rendre utasítja a kamaszlányt! Olyankor a nőszemély felül a székre és elsírja a bánatát a húgomnak.

A cikket írta: Babenko

4 szavazat

Hozzászólások

Megjegyzés:

időrendi sorrend

2011. június 10. 13:38
""Szőkenő" ... Hihihi. :)))
Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: