újabb események régebbi események további események
22:11
Tündér módosította a naplóbejegyzését
22:10
Tündér új bejegyzést írt a naplójába
11:47
EKbvtIaARmVg regisztrált a weboldalra
18:55
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
00:18
Arnold91 módosította a naplóbejegyzését
00:03
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába

Rigók

Látogatók száma: 22

Az óvoda kert madarai

Kisdedovó van a házunk mögött. Kisebb és nagyobb dedek óvására. :) Magyarán egy bölcsi és egy ovi. Ilyenkor nyáron már reggel elkezdődik a hajcihő.
Álmosan nézegetek ki az ablakon, próbálom megérteni a gyerekeket, ( mozgásigény, stb...) de most valahogy nagyon alacsony a toleranciaszintem.
Meleg volt éjjel is, az öregem nem ért haza, a macskám hisztis, a vércukrom is megbolondult. Meg még délután dolgozni is kell mennem. Szóval van bajom elég. Ahogy ott állok, a nyárfán egy kis csetepaté támad. Nézegetem, hogy mi az, amitől így mozognak az ágak.
A rigók verekednek! Na még ezek is....
Megtépett torzonborz tollazatú madárka telepedik le az egyik közeli ágra. Két rigó követi, és szinte elüldözi azt a kis megtépettet. (A macskám szinte lefolyik a radiátorról.) Mi történhetett? Lehet, hogy egy fészekrabló veréb próbált kicsempészni a fészekből egy darabka tartóágat vagy mit? Többször láttam már, ahogy a verebek megpróbálják megrabolni a rigófészkeket. Kilesik, amikor az üres és akkor megbontják. Nahát!
De érkezik a segítség, verébhad telepedik csivitelve a nyárfa ágaira. A rigók visszavonulnak. Vagyis leereszkednek a járdára, az autók közé. Ott futkároznak, csipegetik a magokat, majd kergetőznek egy kicsit. Aranyosak, ahogy ott rohangálnak az autók alatt. A verebek az ágak rejtekében csivitelnek. Kukásautó érkezik, a hangjára felröppen a siserahad és távozik. A rigók, mintha csak erre vártak volna, visszatelepednek az ágakra. Elcsitul a zsibongás.
De nincsen csend, az ovisok egyre többen lesznek! Megkezdődik a szokásos reggeli foglalkozás. Óvónéni megpróbálja túlkiabálni az apróságokat. Aztán feladja és letelepedik a fal mellé a padocskára. Ott cigarettázgat, amíg az összes gyermek megérkezik.
Megkésett anyuka lohol a járdán a kapu felé. Apró szöszke kislány szedi a lábait mellette. Egy gyors puszi és a lánykát is elnyeli a kapu. Sípszó után aztán a gyerekek felsorakoznak és bemennek az épületbe. Gondolom, most jön a reggeli. Eszembe jut, amikor a saját fiamat figyeltem innen az ablakból. :) De régen is volt. Azóta nőtt vagy másfél métert.
Repül az idő....

A cikket írta: Babenko

4 szavazat

Hozzászólások

Megjegyzés:

időrendi sorrend

Én is szeretem hallgatni és megfigyelni a madárkákat, ha éppen alkalmam adódik rá. Megint üdítő kis történettel ajándékoztál meg. :-)

Pussz,
Tündér:-)
Nálunk is a kertbe örökké a fákon csevegnek a madarak! Volt mikor egyfolytába mondták, nagyon jó hogy vannak! üdv Orsolya
Bizony elröpül az idő, a gyerekek megnőnek. Milyen jó néha visszaemlékezni arra, hogy amikor kicsik voltak, mi vittük az óvodába, és figyeltük, milyen érzéssel marad ott a csemeténk. Nagyon kedves jelnetet adtál közre a gyerekekről és a madarak reggeli foglalkozásáról. Élvezettel olvastam. Én is nagyon szeretem - átalában - az állatokat, köztük madarakat, van is néhány versem róluk. Majd egyenként fölrakom.
Szeretem,, ha csiripelnek a madarak, itt is van 3 nagy fa, és van rajta énekesmadár.
Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: