újabb események régebbi események további események
10:04
suWhoBnZfQSLipdP regisztrált a weboldalra
15:51
Tündér új bejegyzést írt a naplójába
08:13
Tündér módosította a naplóbejegyzését
08:12
Tündér új bejegyzést írt a naplójába
16:53
Arnold91 módosította a naplóbejegyzését
16:36
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
12:58
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába

Banánhéj

2013. január 31. - Látogatók száma: 136

A banánhéj említésekor mindenkinek először az örökzöld dal , a ,, Oly jól csúszik ez a banánhéj" juthat az eszébe. ,,Oly jól csúszik ez a banánhéj, Együtt csúszni ezen babám, kéj, Dobd el, valahova, jobb, mint a datolya, Jaj, csak ne nagyon félj...!

Az angolul Banan's Skin Stomp (Baby Let Alone The Bananas) című dalt eredetileg Dajos Béla zenekara játszotta. Dajos Béla (1897-1978) eredeti neve Leon Golzmann és Kijevben született. Orosz-zsidó-magyar származású. Nevét akkor változtatta meg magyarosabb hangzásúra, amikor az I. világháborút követően Berlinben dolgozott: a magyar dalok ugyanis nagyon népszerűek voltak ott. A II. világháború elől Argentínába távozott, és ott is halt meg.
Ennyi zenetörténeti információ után a banánhéj kézzelfoghatóbb felhasználásáról is írnék. A net újságok ,,lapozgatása” közben találtam ezeket a tippeket.

Mire jó a banánhéj, azon kívűl, hogy dúdolgatjuk, hogy csúszik?

,,A kálium- kalciumtartalmú héj remek növekedésserkentő a rózsának: tövenként egy banánhéjat aprítsunk föl, és tíz centiméter mélyen ássuk a talajba. A szobanövények is meghálálják, ha kéthavonta banánhéj-turmixszal megöntözzük a talajukat, ehhez egy rész banánhéjat mixeljünk össze három rész vízzel. (A túlérett banánt is beletehetjük a mixbe, de le is fagyaszthatjuk, és később remek kevert tepsis süti vagy muffin készülhet belőle. A fagyasztástól ráadásul intenzívebb lesz az íze.)

Szemölcs eltávolításához bélyegnyi banánhéjat tapasszunk a szemölcsre és leukoplaszttal rögzítsük. Naponta egyszer-kétszer cseréljük, a banánhéj belső, fehér fele legyen a szemölcsön.

A rovarcsípés okozta duzzanatot lelohasztja, ha a banánhéj belső felével átdörzsöljük.

Használhatjuk bőrcipők ápolásához is, először simítsuk át a felületet a héjjal, aztán puha ruhával töröljük szárazra.

Bőrradírként is hasznosítható! A héj belső felére szórjunk durva szemcsés cukrot: ezzel dörzsöljük át a testünket. Kiválóan eltávolítja az elhalt hámsejteket, egyúttal táplál és hidratál. Utána zuhanyozzunk le, de tényleg gyorsan, hogy ne áztassuk ki a bőrünkből az imént bevitt tápanyagokat. Törülközést követően hidratálás ajánlott."

Megjegyzem, én azért a banánt, mint gyümölcsöt is hasznosítom. Megeszem!

A cikket írta:

9 szavazat

Hozzászólások

Megjegyzés:

Ehhez a cikkhez senki nem írt hozzászólást.

Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: