Izgalmas karfiol
Látogatók száma: 117
Az elkészítési ideje kb: 40 perc. Hozzávalók 12 személy részére: -2kg karfiol. -olívaolaj. -2 nagy csípős paprika. -4-5 gerezd fokhagyma. -egy kis szardella. -1 csokor petrezselyem. -1 citrom kifacsart leve. -só. -bors. -cukor .........
1. Sós -cukros vízben főzd puhára a rózsáira szedett karfiolt, majd a szűrőben csöpögtesd le.
2. Forrósítsd fel az olajat egy mély serpenyőben és a kimagozott aprókra vágott csilit, a szétnyomott fokhagymát, valamint a feldarabolt szardellát pirítsd meg.
3. Forgasd bele a keverékbe a karfiolt, öntsd rá a citromlevet, majd hintsd meg finomra vágott petrezselyemmel.
Kóstold meg: mert a szardella sós lehet, de ha nem elég sós, tudsz még sózni, borsozni.
A cikket írta: cuki1
Hozzászólások
időrendi sorrend
Válasz erre: Szabó Katalin
Kipróbálom!
Kit kínáljak meg vele?!
Köszönöm a receptet .
Puszi:cuki
Köszi, ki fogom próbálni.
Cserébe az én receptem:
- Négy csirke felső comb (kicsontozva, de anélkül is jó) vagy két csirke mell. (Ezt félbe lehet vágni).
- 1 karfiol krémlevespor. (Francia hagymakrém levesport, vagy gombakrém levest is lehet használni, ki milyen ízt favorizál)
- 3 dl. főzőtejszín.
Egy kisebb tepsibe beteszed a húsokat natúr. Nem kell sózni, fűszerezni! A krémlevesport elkevered 3 dl főzőtejszínnel, és ráöntöd a húsokra. Alufóliával befeded és megsütőd. A krémleves íze átjárja a húsokat. Pillanatok alatt kész. Rizst, rizi-bizit szoktam köretnek készíteni.
Jó étvágyat!
Pusz
Juli :))
Kit kínáljak meg vele?!
Válasz erre:
Most nagyon éhes lettem! Megyek enni.
joboszi
Válasz erre: Gyuri
Ti cigliztek egymással,de a tizenkét személy...?
Ezt kitaláltad,de azt hiszem még te sem kóstoltad.
Légy őszinte. (még mi is főzünk).
Gyuri
Őszintén bevallom neked,hogy ezt az ételt már nem egyszer főztem!
Van 2 lánytestvérem, 2 bátyám,én, és egy férjem aki bélpoklos. :)
Üdv:cuki1
Ezt kitaláltad,de azt hiszem még te sem kóstoltad.
Légy őszinte. (még mi is főzünk).
Gyuri
joboszi
Válasz erre: cuki1
Remek recepted adtál. Gyakran tálalod a családnak?
Üdv:cuki1
:-)
Válasz erre: zsoltne.eva
Én mást mondok.
Végy egy kilós másnapos kenyeret. (Jobb szeletelni).
Azt a lapos felével a pocakod felé tartsd előtted, éles késsel ferdén (sréhen) vágd egyforma szeletekre. (12 szelet)
A házi zsír (nem baj, ha folyékony) a legjobb. Megkened a kenyereket.
Apróra vágott hagyma (öreg hagyma, főleg, ha már kezd kibújni a zöld csíra) legyen kéznél.
Ezzel megszórod, majd sózod, pirospaprikázod.
Mennél többet áll, annál jobb.
Egy egész tálcára való mennyiség ez. Jó, ha kéznél van. Egész nap ehető. :-)
Sose marad meg belőle, még a csücske is elfogy.
Üdv:cuki1
:-)
Válasz erre: cuki1
Ala Évának.
Hozzávalók: 2 db szeletelt parasztkenyér .
2db újhagyma .
2db paradicsom .
2db paprika.
zsír(házi).
1.Kenjünk meg a parasztkenyerünket zsírral a legjobb ha házi ,de a bolti is megfelel .
2.Az újhagymát a paradicsomot , paprikát mossunk meg alaposan .
Majd gerezdekre vagy karikákra szeleteljünk fel, és rendezünk el a tányérunkon .
Ízlés szerint lehet sózni is.
Végy egy kilós másnapos kenyeret. (Jobb szeletelni).
Azt a lapos felével a pocakod felé tartsd előtted, éles késsel ferdén (sréhen) vágd egyforma szeletekre. (12 szelet)
A házi zsír (nem baj, ha folyékony) a legjobb. Megkened a kenyereket.
Apróra vágott hagyma (öreg hagyma, főleg, ha már kezd kibújni a zöld csíra) legyen kéznél.
Ezzel megszórod, majd sózod, pirospaprikázod.
Mennél többet áll, annál jobb.
Egy egész tálcára való mennyiség ez. Jó, ha kéznél van. Egész nap ehető. :-)
Sose marad meg belőle, még a csücske is elfogy.
Válasz erre: zsoltne.eva
Primőr karfiolból, paprikából.... gondoltad? És szinte 12 főre? Rámenne a "szoknyám" is. :-)
Inkább valami egyszerűbben ajánlj! :-)
És lehetőleg két személyre leegyszerűsítve.
Puszi,
Éva
Hozzávalók: 2 db szeletelt parasztkenyér .
2db újhagyma .
2db paradicsom .
2db paprika.
zsír(házi).
1.Kenjünk meg a parasztkenyerünket zsírral a legjobb ha házi ,de a bolti is megfelel .
2.Az újhagymát a paradicsomot , paprikát mossunk meg alaposan .
Majd gerezdekre vagy karikákra szeleteljünk fel, és rendezünk el a tányérunkon .
Ízlés szerint lehet sózni is.
Inkább valami egyszerűbben ajánlj! :-)
És lehetőleg két személyre leegyszerűsítve.
Puszi,
Éva