újabb események régebbi események további események
22:58
Ilona új bejegyzést írt a naplójába
18:26
L. Alexa új cikket töltött fel
18:23
L. Alexa új cikket töltött fel
17:06
wadbikaiy új bejegyzést írt a naplójába
13:14
gvali válaszolt egy szavazásra
13:13
gvali válaszolt egy szavazásra
13:13
gvali válaszolt egy szavazásra
13:13
gvali válaszolt egy szavazásra
09:16
Ilpaki új bejegyzést írt a naplójába
08:17
L. Alexa módosította a naplóbejegyzését
08:16
L. Alexa új bejegyzést írt a naplójába
22:02
Black Ice módosította a cikkét
21:57
Black Ice új cikket töltött fel
21:04
Ilona új cikket töltött fel
15:18
L. Alexa új bejegyzést írt a naplójába
21:53
Black Ice módosította a cikkét
21:40
Black Ice új cikket töltött fel
13:22
emillio új cikket töltött fel
14:04
Ilona módosította a cikkét
11:22
Ilona új cikket töltött fel

Izgalmas karfiol

2011. május 4. - Látogatók száma: 116

Az elkészítési ideje kb: 40 perc. Hozzávalók 12 személy részére: -2kg karfiol. -olívaolaj. -2 nagy csípős paprika. -4-5 gerezd fokhagyma. -egy kis szardella. -1 csokor petrezselyem. -1 citrom kifacsart leve. -só. -bors. -cukor .........

1. Sós -cukros vízben főzd puhára a rózsáira szedett karfiolt, majd a szűrőben csöpögtesd le.
2. Forrósítsd fel az olajat egy mély serpenyőben és a kimagozott aprókra vágott csilit, a szétnyomott fokhagymát, valamint a feldarabolt szardellát pirítsd meg.
3. Forgasd bele a keverékbe a karfiolt, öntsd rá a citromlevet, majd hintsd meg finomra vágott petrezselyemmel.
Kóstold meg: mert a szardella sós lehet, de ha nem elég sós, tudsz még sózni, borsozni.

A cikket írta: cuki1

2 szavazat

Hozzászólások

Megjegyzés:

időrendi sorrend

2011. szeptember 9. 17:58

megtekintés Válasz erre: Szabó Katalin - 2011. július 7. 23:18

Kipróbálom!
Kit kínáljak meg vele?!

:)
2011. szeptember 9. 17:58
Szia Juli.
Köszönöm a receptet .
Puszi:cuki
 
2011. július 8. 07:20
Szia Cuki!
Köszi, ki fogom próbálni.

Cserébe az én receptem:
- Négy csirke felső comb (kicsontozva, de anélkül is jó) vagy két csirke mell. (Ezt félbe lehet vágni).
- 1 karfiol krémlevespor. (Francia hagymakrém levesport, vagy gombakrém levest is lehet használni, ki milyen ízt favorizál)
- 3 dl. főzőtejszín.
Egy kisebb tepsibe beteszed a húsokat natúr. Nem kell sózni, fűszerezni! A krémlevesport elkevered 3 dl főzőtejszínnel, és ráöntöd a húsokra. Alufóliával befeded és megsütőd. A krémleves íze átjárja a húsokat. Pillanatok alatt kész. Rizst, rizi-bizit szoktam köretnek készíteni.
Jó étvágyat!

Pusz
Juli :))
2011. július 7. 23:18
Kipróbálom!
Kit kínáljak meg vele?!
2011. május 6. 19:01

megtekintés Válasz erre: - 2011. május 5. 15:59

Most nagyon éhes lettem! Megyek enni.
joboszi

:-)
2011. május 6. 19:01

megtekintés Válasz erre: Gyuri - 2011. május 5. 16:14

Ti cigliztek egymással,de a tizenkét személy...?
Ezt kitaláltad,de azt hiszem még te sem kóstoltad.
Légy őszinte. (még mi is főzünk).

Gyuri

Kedves Gyuri!

Őszintén bevallom neked,hogy ezt az ételt már nem egyszer főztem!
Van 2 lánytestvérem, 2 bátyám,én, és egy férjem aki bélpoklos. :)
Üdv:cuki1
2011. május 5. 16:14
Ti cigliztek egymással,de a tizenkét személy...?
Ezt kitaláltad,de azt hiszem még te sem kóstoltad.
Légy őszinte. (még mi is főzünk).

Gyuri
 
2011. május 5. 15:59
Most nagyon éhes lettem! Megyek enni.
joboszi
2011. május 4. 11:43
:-)
2011. május 4. 11:13

megtekintés Válasz erre: cuki1 - 2011. május 4. 10:26

Remek recepted adtál. Gyakran tálalod a családnak?
Üdv:cuki1
:-)

Nem eszi, nem kap mást! :-)
2011. május 4. 10:26

megtekintés Válasz erre: zsoltne.eva - 2011. május 4. 10:23

Én mást mondok.
Végy egy kilós másnapos kenyeret. (Jobb szeletelni).
Azt a lapos felével a pocakod felé tartsd előtted, éles késsel ferdén (sréhen) vágd egyforma szeletekre. (12 szelet)
A házi zsír (nem baj, ha folyékony) a legjobb. Megkened a kenyereket.
Apróra vágott hagyma (öreg hagyma, főleg, ha már kezd kibújni a zöld csíra) legyen kéznél.
Ezzel megszórod, majd sózod, pirospaprikázod.
Mennél többet áll, annál jobb.
Egy egész tálcára való mennyiség ez. Jó, ha kéznél van. Egész nap ehető. :-)
Sose marad meg belőle, még a csücske is elfogy.

Remek recepted adtál. Gyakran tálalod a családnak?
Üdv:cuki1
:-)
2011. május 4. 10:23

megtekintés Válasz erre: cuki1 - 2011. május 4. 10:16

Ala Évának.

Hozzávalók: 2 db szeletelt parasztkenyér .
2db újhagyma .
2db paradicsom .
2db paprika.
zsír(házi).

1.Kenjünk meg a parasztkenyerünket zsírral a legjobb ha házi ,de a bolti is megfelel .
2.Az újhagymát a paradicsomot , paprikát mossunk meg alaposan .
Majd gerezdekre vagy karikákra szeleteljünk fel, és rendezünk el a tányérunkon .
Ízlés szerint lehet sózni is.

Én mást mondok.
Végy egy kilós másnapos kenyeret. (Jobb szeletelni).
Azt a lapos felével a pocakod felé tartsd előtted, éles késsel ferdén (sréhen) vágd egyforma szeletekre. (12 szelet)
A házi zsír (nem baj, ha folyékony) a legjobb. Megkened a kenyereket.
Apróra vágott hagyma (öreg hagyma, főleg, ha már kezd kibújni a zöld csíra) legyen kéznél.
Ezzel megszórod, majd sózod, pirospaprikázod.
Mennél többet áll, annál jobb.
Egy egész tálcára való mennyiség ez. Jó, ha kéznél van. Egész nap ehető. :-)
Sose marad meg belőle, még a csücske is elfogy.
2011. május 4. 10:16

megtekintés Válasz erre: zsoltne.eva - 2011. május 4. 10:05

Primőr karfiolból, paprikából.... gondoltad? És szinte 12 főre? Rámenne a "szoknyám" is. :-)

Inkább valami egyszerűbben ajánlj! :-)
És lehetőleg két személyre leegyszerűsítve.

Puszi,
Éva

Ala Évának.

Hozzávalók: 2 db szeletelt parasztkenyér .
2db újhagyma .
2db paradicsom .
2db paprika.
zsír(házi).

1.Kenjünk meg a parasztkenyerünket zsírral a legjobb ha házi ,de a bolti is megfelel .
2.Az újhagymát a paradicsomot , paprikát mossunk meg alaposan .
Majd gerezdekre vagy karikákra szeleteljünk fel, és rendezünk el a tányérunkon .
Ízlés szerint lehet sózni is.
2011. május 4. 10:05
Primőr karfiolból, paprikából.... gondoltad? És szinte 12 főre? Rámenne a "szoknyám" is. :-)

Inkább valami egyszerűbben ajánlj! :-)
És lehetőleg két személyre leegyszerűsítve.

Puszi,
Éva
Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: