újabb események régebbi események további események
02:09
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
02:14
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
10:13
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
13:09
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
12:53
Tündér módosította a naplóbejegyzését
12:52
Tündér új bejegyzést írt a naplójába
02:23
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
02:12
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
02:16
Arnold91 módosította a naplóbejegyzését
02:09
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába

Kínai étterem betegség

2012. április 15. - Látogatók száma: 239

X

Kínai étterem betegség
Leírom ezt a kis történetet, mert hátha valakinek hasonló problémája van.
Több, mint három éve jelentkeztek először a pattanások a homlokomon, és még vicceltem is, mert hol van már a serdülőkor, elpirulás, remegő szájszél, izzadt tenyér? Szép lassan átterjedtek az arcomra, meg mindenhová. Nem részletezem.
Az ember lánya azt hiszi, elég, ha vesz egy krémet. A tizedik vagy a huszadik után földereng, hogy talán mégsem ez a legjobb módszer.
Mindenki ajánl valamit: ne nyúlj hozzá – kapard le – kölnizd be – púderezd be – hormonális eredetű, ezen nem lehet segíteni.
Doktor bácsinak az volt a véleménye, hogy seborrhea, de nem. Jól van, akkor allergia. Asszonyom, nem tudok mit mondani, figyelje meg, hogy mire allergiás.
Megfigyeltem, hol a sajtot gyanúsítottam, hol a brokkolit, de nem. Változtattam én bármit is az étkezési szokásaimon? Egy fenét.
Vadkender mezőben élek, kanadai nyárfabarkát nassolok? Ugyan már. Allergiás vagyok, de nem bolond.
Aztán valahol a neten elolvastam egy kis cikket, ez volt a címe: Kínai étterem betegség.
Szerettem a kínai kosztot, vagyis a lebutított változatot, amit nálunk árusítanak. No csak, mi baj van a szecsuáni csirkével, a falfül gombával vagy a bambuszrüggyel?
Semmi, azt írta ez a cikk. Hanem a kínaiak mindenbe beleteszik a nátriumglutamátot, azt a kiváló találmányt, amitől minden ételnek egyforma íze lesz, az édes-savanyútól a hagymás ceruzababig. Ami még a kisebbik baj lenne, de a nátriumglutamát allergén. Valaki vagy bírja, vagy nem.
Gondoltam, egy próbát megér.
Most, két hét után, a pattanásokat letörölték a homlokomról, nem viszket, nem vörös, nem hámlik. Kigyógyultam a kínai étterem betegségből.
Soha többé szézámos gombóc, hüpp-hüpp.
Vigyázzatok a nátriumglutamáttal, mert más disznóságokra is képes.

A cikket írta: Müszélia

3 szavazat

Hozzászólások

Megjegyzés:

időrendi sorrend

2012. április 16. 09:30

megtekintés Válasz erre: MindenHatÓ - 2012. április 15. 21:27

Én a napokban indiait ettem, hiába mondta a párom, hogy ne egyem csak amit a mamája főz nekem. Na, három napig szenvedtem, olyan tüneteim voltak, hogy el se hinnéd valahol a terhesség és a petefészek-gyulladás között. Szerencse volt a szerencsétlenségben, hogy a barátnőmmel ettünk ott és neki is hasonló tünetei voltak. Szóval valami érdekes gyomor-rontást kaptunk, három nap volt.
Kínairól meg van egy igaz történetem. Hölgy foga közé akadt valami, mivel nem tudta kiszedni, elment a fogorvoshoz. Na, mi volt az?? Egy macska chip...csirkét evett...erről ennyit. Amúgy én is szeretem a kínait. Az én fiam a chipstől szenved hasonló kiütésekben.

az indiait én is szeretem, eddig nem volt vele semmi bajom.
lehet, hogy a chips-nél se a krumplival van baj, hanem az ízfokozóval. néha az ipar odáig "fokozza az ízt", hogy nem is hasonlít az eredetire.
2012. április 15. 21:27
Én a napokban indiait ettem, hiába mondta a párom, hogy ne egyem csak amit a mamája főz nekem. Na, három napig szenvedtem, olyan tüneteim voltak, hogy el se hinnéd valahol a terhesség és a petefészek-gyulladás között. Szerencse volt a szerencsétlenségben, hogy a barátnőmmel ettünk ott és neki is hasonló tünetei voltak. Szóval valami érdekes gyomor-rontást kaptunk, három nap volt.
Kínairól meg van egy igaz történetem. Hölgy foga közé akadt valami, mivel nem tudta kiszedni, elment a fogorvoshoz. Na, mi volt az?? Egy macska chip...csirkét evett...erről ennyit. Amúgy én is szeretem a kínait. Az én fiam a chipstől szenved hasonló kiütésekben.
2012. április 15. 16:59

megtekintés Válasz erre: Pumukli56 - 2012. április 15. 16:12

Lehet hogy a nátrium glutamáttól olyan sárgák a kínaiak?

ebben a gyors étteremben, ahova én jártam, nem is voltak sárgák, különösen a feleség nem, simán elment volna európainak.
2012. április 15. 16:12
Lehet hogy a nátrium glutamáttól olyan sárgák a kínaiak?
2012. április 15. 16:11
Kedves Müszélia!

Ezért a legjobb, ha magunk főztjét esszük, igaz? Csak az sem mindig olyan egyszerű.
Örülök, hogy kiderült és jól vagy, és köszönjük, hogy megosztottad velünk a tapasztalatodat! Hasznos volt.

Pussz, Tündér
Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: