Kínai étterem betegség
Látogatók száma: 239
X
Kínai étterem betegség
Leírom ezt a kis történetet, mert hátha valakinek hasonló problémája van.
Több, mint három éve jelentkeztek először a pattanások a homlokomon, és még vicceltem is, mert hol van már a serdülőkor, elpirulás, remegő szájszél, izzadt tenyér? Szép lassan átterjedtek az arcomra, meg mindenhová. Nem részletezem.
Az ember lánya azt hiszi, elég, ha vesz egy krémet. A tizedik vagy a huszadik után földereng, hogy talán mégsem ez a legjobb módszer.
Mindenki ajánl valamit: ne nyúlj hozzá – kapard le – kölnizd be – púderezd be – hormonális eredetű, ezen nem lehet segíteni.
Doktor bácsinak az volt a véleménye, hogy seborrhea, de nem. Jól van, akkor allergia. Asszonyom, nem tudok mit mondani, figyelje meg, hogy mire allergiás.
Megfigyeltem, hol a sajtot gyanúsítottam, hol a brokkolit, de nem. Változtattam én bármit is az étkezési szokásaimon? Egy fenét.
Vadkender mezőben élek, kanadai nyárfabarkát nassolok? Ugyan már. Allergiás vagyok, de nem bolond.
Aztán valahol a neten elolvastam egy kis cikket, ez volt a címe: Kínai étterem betegség.
Szerettem a kínai kosztot, vagyis a lebutított változatot, amit nálunk árusítanak. No csak, mi baj van a szecsuáni csirkével, a falfül gombával vagy a bambuszrüggyel?
Semmi, azt írta ez a cikk. Hanem a kínaiak mindenbe beleteszik a nátriumglutamátot, azt a kiváló találmányt, amitől minden ételnek egyforma íze lesz, az édes-savanyútól a hagymás ceruzababig. Ami még a kisebbik baj lenne, de a nátriumglutamát allergén. Valaki vagy bírja, vagy nem.
Gondoltam, egy próbát megér.
Most, két hét után, a pattanásokat letörölték a homlokomról, nem viszket, nem vörös, nem hámlik. Kigyógyultam a kínai étterem betegségből.
Soha többé szézámos gombóc, hüpp-hüpp.
Vigyázzatok a nátriumglutamáttal, mert más disznóságokra is képes.
A cikket írta: Müszélia
Hozzászólások
időrendi sorrend
Válasz erre: MindenHatÓ
Én a napokban indiait ettem, hiába mondta a párom, hogy ne egyem csak amit a mamája főz nekem. Na, három napig szenvedtem, olyan tüneteim voltak, hogy el se hinnéd valahol a terhesség és a petefészek-gyulladás között. Szerencse volt a szerencsétlenségben, hogy a barátnőmmel ettünk ott és neki is hasonló tünetei voltak. Szóval valami érdekes gyomor-rontást kaptunk, három nap volt.
Kínairól meg van egy igaz történetem. Hölgy foga közé akadt valami, mivel nem tudta kiszedni, elment a fogorvoshoz. Na, mi volt az?? Egy macska chip...csirkét evett...erről ennyit. Amúgy én is szeretem a kínait. Az én fiam a chipstől szenved hasonló kiütésekben.
lehet, hogy a chips-nél se a krumplival van baj, hanem az ízfokozóval. néha az ipar odáig "fokozza az ízt", hogy nem is hasonlít az eredetire.
Kínairól meg van egy igaz történetem. Hölgy foga közé akadt valami, mivel nem tudta kiszedni, elment a fogorvoshoz. Na, mi volt az?? Egy macska chip...csirkét evett...erről ennyit. Amúgy én is szeretem a kínait. Az én fiam a chipstől szenved hasonló kiütésekben.
Válasz erre: Pumukli56
Lehet hogy a nátrium glutamáttól olyan sárgák a kínaiak?
Ezért a legjobb, ha magunk főztjét esszük, igaz? Csak az sem mindig olyan egyszerű.
Örülök, hogy kiderült és jól vagy, és köszönjük, hogy megosztottad velünk a tapasztalatodat! Hasznos volt.
Pussz, Tündér