újabb események régebbi események további események
06:00
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
05:20
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
06:00
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
15:32
AYHvengBKrtydiP regisztrált a weboldalra
04:50
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
01:58
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
18:36
Tündér új bejegyzést írt a naplójába
18:35
Virág módosította a cikkét
13:56
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
20:52
charleshicktw regisztrált a weboldalra
02:12
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
04:58
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
10:28
mrabcRELK regisztrált a weboldalra
00:43
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
05:27
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába

A bisztró (2)

2013. február 24. - Látogatók száma: 49

Karola zavarba jön Ricsi közeledésétől. Biztosan fogadtak a fiúk, hogy ki tudja felszedni ezt a középszerű, szürke kis egeret, aki nem más, ő maga.

Nem magyarázkodhat ezen a kellemes, napfényes délutánon, amikor a jogi egyetemről egyenesen ide jött, a budafoki úti bisztróba, hogy elüsse éhségét, ez nem a belváros, itt fillérekért, azaz néhány forintért jól lakhat, anélkül, hogy ismerősbe botlana, ismerkedni meg egyáltalán nem akar, amióta megégette magát Oszkár szerelmében.

Pedig jóképű fiú Ricsi, akinek éppen a válláig érhet.

Valósággal kimenekül a bisztróból, még a sajtos croissanját sem eszi meg, és a gyümölcsteájának fele is ott marad. Szedi a lábát a villamosmegálló felé. Mégis, mit akarhat tőle ez a fiú? Szórakozik? Hirtelen megfordul és visszasiet a bisztróhoz, melynek hatalmas portálja betekintést enged a teljes benti térbe. A pult mögött szorgoskodik Ricsi, kötényben, láthatóan nagy élvezettel készíti az ételeket. Összefut szájában a nyál, s még jobban mardossa gyomrát az éhség a fiú keze alól kikerülő ételek láttán, mint mielőtt a szerény ebédjét elkölti.

Menni kell innen, mert éhen hal.

Mire hazaér a zuglói garzonjába, elszáll az éhsége is.

Az aprócska konyhában ott csillog-villog a tűzhely, a mikró, a mosogatógép, a tányérkészlet, a lábasok, egyedül a hűtőszekrényt használja, meg egy kést. Még a tányér is kiiktatódik, egyszerűbb eldobható papírtálcán enni, mert csak a kést kell elmosogatni. Az egyetlen szoba nappal nappali, éjszaka meg a háló, úgy válogatja össze az IKEA-ból a bútorokat, hogy praktikusan használhassa azokat. Hiába a puha szőnyegek, falakon a modern festmény lenyomatok, összhatásában nem sugároz otthonosságot, mert nem úgy tűnik, hogy ez valakinek a lakóhelye, inkább egy bemutatóteremre hasonlít.

Karolina átöltözik, puha filcpapucsba bújtatja a lábát és leül a dolgozószoba funkcióját betöltő hatalmas íróasztalához, bekapcsolja a laptopját és folytatja a házi dolgozatát. Alig ír néhány sort, felpattan, bekapcsolja a plazma televíziót, mindegy, melyik csatornán milyen műsor megy, csak törje meg a csendet.

Fél a csendtől, az agyonhallgatott családi problémák miatt, beszélni kellene, kiordítani magából a fájdalmait, Oszkárt és a nővére, Jutka helyzetét.

Tizennégy éves, amikor a három évvel idősebb nővérét, egy gimnáziumi buli után, részegen megerőszakolja Kámán Pista, a választó kerület országgyűlési képviselőjének elkényeztetett fia, és apjuk, a város kulturális intézményeinek igazgatója, hiába tesz feljelentést, az ügyet eltusolják. A Kámán gyerek annyira biztos sérthetetlenségében, hogy fűnek-fának híreszteli, hogy tulajdonképpen Jutka áldozata, mert részegen nem igazán lehet a szépséges leányzó kezdeményezésének ellenállni, és most sem tenné, de az óta nem próbálkozik.

Akkor szülei lelkében eltörik valami, mert többé nem beszélnek az esetről, csak átviszik Jutkát egy távoli város gimnáziumába. Gyógyszerész anyjuk időben felkészíti lányait mindenre, amit lányainak felnőtt nőként majd tudniuk kell, de arra nem számít, hogy fizikai erőszak ellen is felkészítse csemetéit.

Karola lelkébe valósággal beleégnek Jutka meghurcoltatásai, a szégyen, az ismerősök kibeszélései, az osztálytársak ugratásai, hogy bezzeg őt nem erőszakolná meg senki, mert annyira nem szép, mint a nővére. Bíró akar lenni, hogy a Kámán Pista félék ne úszhassák meg a megérdemelt büntetésüket, mert az nem lehet engedni, hogy a feketét is fehérre mossák a nagyhatalmú politikusok, miközben magukat az igazság bajnokai tartják.

Hiába hiszi, hogy őt magát elkerüli a szerelem, mert kinek is kellene egy szótlan, szürke kis veréb, amikor érettségi előtt, a szalagavató bálon megismerkedik Oszkárral, Olga barátnője unokatestvérével, aki másodéves medikus. A sebésznek készülő fiú konok kunfajta, középmagas, izmos, életvidám, elcsavarja Karola fejét. Később kiderül, hogy kedveli a párhuzamos kapcsolatokat, nincs Pesten olyan egyetem, ahol ne lenne barátnője, szőke, barna, fekete vagy vörös hajú, számára édes mindegy. A tanulási időszakban vagyok, magyarázkodik Karolának, amikor lebukik, tudod, szívem, a testi szerelem tárháza kimeríthetetlen, ezt akarom ellenőrizni, hogy valóban az-e, de ne félj, elhozok neked mindent, mit csak megtanulok, hogy együtt gazdagodjunk általa.

Karola maga sem tudja, sírjon vagy nevessen a fiún, végül kidobja, és éjszakákon át tapogatja maga mellett az ágy üres térfelét, mert bár jó néhányan osztoznak a fiún, de mindig mellette hajtja álomra a fejét.

Hiányzik az életéből, nem Oszkár, hanem a szex, melynek élvezetét együttléteik alaposan beégetik a lány testébe, lelkébe.

Jutka Pécsett jár egyetemre, ott vesz neki lakást az apjuk, és természetesen Karolinának is jár egy garzon, amint felveszik a jogra. Anyjuk forszírozza, hogy tanuljanak önvédelmi sportot, de egyiküknek sem fűlik hozzá a foga. Karolina, becsületére legyen mondva, megpróbálkozik vele, de nem tetszik és két óra után elmarad az edzésekről.

Karola egy kagylóba zárt igazgyöngy, akit senki sem akar kimenekíteni, így marad a helyén, a világtól elzárva, és még nem is tudnak a létezéséről, ahogyan ő maga sem ismeri igazgyöngy létét.

Elég a merengésből, a televízióban már a félnyolcas híradó megy.

Folytatja a házi dolgozatát.
Ujjai a gyorsvonat sebességével robognak a klaviatúra betűin, nehogy lemaradjanak a gondolataitól.

Kép: http://welovebudapest.com/hu/ettermek-bisztrok/bohemia-bisztro

A cikket írta: Yolla

4 szavazat

Hozzászólások

Megjegyzés:

időrendi sorrend

2013. február 24. 21:25
Kedves Juli, Anubis és Virág!

Nem tudom, mi lesz a vége, mikor lesz vége, de azt ígérem, lesz benne egy-két csavar!

Pusszantalak Titeket: Yolla
2013. február 24. 21:18
Én is csatlakozom, három a magyar igazság!
2013. február 24. 21:06
Csatlakozom Julihoz!
:)
 
2013. február 24. 19:15
Szia Yolla!

Izgatottam várom, hogy mi fog ebből kisülni! Most memorizálom a szereplőket! :D

pusz
Juli
Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: