újabb események régebbi események további események
03:32
RElTCzJQ regisztrált a weboldalra
20:22
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
09:59
Tündér új bejegyzést írt a naplójába
07:10
Virág módosította a cikkét
07:09
Virág új cikket töltött fel

Amilyen a porta, olyan a gazda!

2010. június 9. - Látogatók száma: 21

Én szeretem a közmondásokat, mert véleményem szerint sok bennük az igazság :))! Erre az egyik példaértékű mondás, hogy: "Amilyen a gazda, olyan a porta".
Én, ha nem dolgozom szeretek sétálni, nézelődni. Ilyenkor sok mindenen megakad a szemem.
Természetesen sok szépet látok, mert látni akarom, ez lehet egy rendezett porta is. Szívmelengető érzés az ilyet látvány. Lehet, hogy ez azért van nálam, mert szeretem a rendet. Nekem az udvarokhoz hozzátartozik a virág, fű, különböző díszek fogalma is. S,
persze most lehet azt gondolni, hogy válság van, munkanélküliség, pénztelenség és az emberek nem áldoznak a környezetükre.
Szerintem ez nem igaz. Mert egy család anyagi helyzetétől függetlenül is lenyírhatja a füvet, kapálhatja a virágoskertjét, elseperheti a járdáját. Ehhez nem pénz kell, hanem akarat.
Elszomorodom, amikor olyat látok, hogy rendetlenség van. Ennek a szelektálása, elpakolása sem kerül pénzbe. Csak is időbe és akarásba!
Sőt, fantáziánk segítségével még készíthetünk sajátkezűleg egyedi díszeket is. Erre a példa az egyik barátnőm. Ő, ha régi cserép, asztal, virágtartó kerül a kezeügyébe átfesti azt, és rögtön keres neki helyet az udvarukban. Ebben az évben, amikor munkanélküli lett, összeszedte dekorációit, és egységes színre festett le mindent :). Nagyon jól mutat, mert ízlésesen össze lett minden hangolva.
Tehát, bátran merem állítani, hogy ez nem pénz kérdése.
Én csak azt nem értem az egészből, hogy miért jó rendezetlen, szedett - vedett portán eltölteni a napokat. Nem jobb lenne mindenkinek a napsütés mellet még a környezetét is élvezni?

A cikket írta: Farkas Margit

3 szavazat

Hozzászólások

Megjegyzés:

időrendi sorrend

2010. június 9. 18:39
Szintén kedvelem a közmondásokat, hiszen a közmondással majdnem minden és annak az ellenkezője is megindokolható.
Így vagyok én az emberekkel is. Mint te a portával. Szeretek szemlélődni, amikor várakozom bárhol. Egy mozdulatból, egy szóból számomra sok minden kiolvasható. Felénk teleknek, kertnek mondják. Ám, én szerencsés vagyok, mert sok tájjellegű szót ismerek. Otthon kamra, itthon spájz. Otthon piszke, itthon egres. Otthon fajin, itthon király. S folytathatnám napestig. :)
Igazad van Margit. Sok mozdulat nem pénz kérdése.
2010. június 9. 10:34
Sajnos erre mi felénk kevese vagyunk, akik szeretjük a szépet, de ez országosan mondható! Kevés igazán szép hely van, sokan nem törődnek portáikkal még egy fűnyírás erejéig sem! De nagy igazságot írtál én az én portámat örökké rakosgatom és rendezgetem!üdv Orsolya
Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: