újabb események régebbi események további események
23:56
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
23:46
Arnold91 módosította a naplóbejegyzését
23:29
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába

Családi puzzle 6. rész

2013. szeptember 17. - Látogatók száma: 43

Gina

Az egyetemen mindig történik valami érdekes. Most például a barátnője, Kata, albérletet vált és el kell költöztetni egyik helyről a másikra. Három bőrönd ruha és két nagydoboz könyv, éppen elég nehéz ahhoz, hogy két vékony leányzó cipelje a BKV járatain, többszöri átszállással.

Anélkül, hogy végig gondolná, amit mond, Gina rögtön felajánlja, hogy Kornéllal együtt érte mennek vasárnap este hétre, és egyszerre átköltöztetik az új albérletébe. Csakhogy Kornélt nem tudja elérni telefonon, hiába keresi a mobilján, az ki van kapcsolva. A Tördemici családnál is csak az üzenetrögzítő válaszol.

Valami rémlik, mintha Kornél azzal az angol lánnyal, Helgával, vidéki ügyfelek felkutatására vállalkozott volna, márpedig Tamás bácsi nem viccel, ha munkáról van szó.

Nincs más lehetősége, mintsem hívjon egy taxit és a saját költségén költöztesse el a barátnőjét, vagy próbálja meg elkérni a bátyja kocsiját, amely valószínűleg meddő kísérletnek bizonyulna, mert az Opelje nélkül Bandi egy lépést sem tesz.

Végső megoldásként esetleg küldhetne Kálmánnak egy vész sms-t, biztosan bejönne Érdről, de akkor ugrott a nyugodt estéje. Tegnap szépítkezett, fodrász, kozmetikus, műkörmös nyúzta, ma uszodában volt és jól megmasszíroztatta magát, hogy feszes legyen a bőre, egyáltalán nem hiányzik neki a cipekedés.

Hiába, muszáj elküldeni azt az sms-t. Hamarosan érkezik a válasz:
- Rohanok édesem.

Gina tusol, farmert vesz fel és egy mélyen kivágott pólót, majd belebújik a dögös magas sarkú szandáljába, abban sokkal magabiztosabbnak érzi magát. Az arcára csak egy vékony alapozót tesz, s a száját áthúzza a szájfénnyel. A parfümmel azonban nem spórol, szórja magára, egész felhő keletkezik körülötte.

Kálmán még sohasem járt nála, csodálkozni fog, hogy egyetemista létére milyen luxus körülmények között él. Nincs ezzel semmi baj, egyszer úgyis meg kell tudnia, miben rejlik a férfi vonzereje.

Esszét kell írnia még az éjjel, mert legkésőbb délelőtt tízkor le kell adnia ahhoz, hogy tudjon félévkor a tárgyból vizsgázni, vagy újabb félévet kell halasztania, amihez nincs semmi kedve. Csoporttársainak többsége diákhitelt vesz igénybe, lehet, hogy neki is azt kellett volna, de már késő, másik utat választott. Egy előnye van, nem kell a munkáséveit hiteltörlesztéssel kezdeni, sőt, ha minden tervei szerint alakul, akkor mester szakra már nem is kell járnia. Egy Tördemici feleség csak azért dolgozik, hogy ne unatkozzon otthon.

Bandi az utóbbi időben kérdezgeti, hogy milyen munkát vállalt, amely jóval átlag feletti jövedelmet biztosít számára, de Gina csak mismásol, hárít, ám a lelke mélyén érzi, hogy egy kitörni készülő vulkán szélén táncol. Ha valaki, akkor a bátyja az, aki tisztában van a szüleik anyagi körülményeivel. Édesapjuk leszázalékolt volt, ám a felülvizsgálatnál megvonták a rokkant nyugdíját, így a munkanélküliek keserű kenyérén él, édesanyjuk pedig egy varrodában dolgozik, napi tizenkét órát a minimálbérért. Az a szerencse, hogy Szabolcs túlsó vége messze van, nem látni ide, a hírek sem repülnek a szülőkhöz, hogy megtudják, mit csinálnak gyermekeik a fővárosban.

Bandi jó kezű szerelő, és az egyetem harmadéve után beállt dolgozni egy autószervizbe, ahol a fizetése nem túl sok, ám a borravaló kipótolja, olyannyira, hogy tisztességes a havi jövedelme. Már albérletet sem fizet fél éve, mert a menyasszonyánál lakik, Lőrincen, egy garzonban. Havonta küld a szülőknek apanázst, melyet Gina nem mer megtenni, hiszen miből telne rá egy diáknak?

Csengetnek. Megérkezik egy magas, sármos, jóképű ötvenes férfi, öltönyben, nyakkendőben.
- Szervusz, édes kismadaram! Nem is reméltem, hogy hívsz! Azt mondtam a feleségemnek, hogy egyik barátommal találkozom, és ha iszunk, akkor benn alszom a pesti lakásban. Megőrjítesz, olyan finom az illatod!
- Szia, Kálmán, köszönöm, hogy eljöttél. Megkérlek, segíts elköltöztetni a barátnőmet. Indulhatunk is.
- Azt hittem…
- Most nem a mi napunk van, megígértem Katának, hogy elköltöztetem, de nagyon sok a cucca.

Dohog Kálmán, erőszakosan átöleli Ginát, majd összeroppantja, és erőszakosan lecsap a szájára. Nem erre számított! Ha Gina barátnőjének elköltöztetése az ára annak, hogy a lánnyal tölthesse az éjszakát, ám legyen! Az elhízott, puhatestű felesége mellett már a kötelező feladat teljesítése is csak behunyt szemmel megy, bezzeg Gina feszes husikájától azonnal felpezsdül a vére!

Kata a nyolcadik kerületi dzsumbujból a hetedik kerületibe költözik. Kálmán Audija nagy feltűnést kelt az utcában, mert ott legfeljebb áthajtanak a jobb autókkal, de hogy megálljanak, arra még nem volt példa. Nem is kíséri fel Ginát a barátnőjéhez, inkább ottmarad a kocsinál, legalább gyorsabban lejönnek a lányok. Tíz perc múlva megjelennek, valóban sok a csomag, mégis könnyedén elférnek a csomagtartóban.

Bemutatkoznak egymásnak és Kata nagyon szép lány, talán még Ginánál is szebb, pedig nincs rajta egy szemernyi festék sem. Haja ébenfekete, szeme kék, bőre, mint a porcelán, magas, és hibátlan az alakja. Kedves a hangja és olyan tiszta a tekintete, hogy Kálmán biztos abban, Kata soha sem feküdne össze pénzért senkivel a világon! Őt meghódítani, igen az lenne kihívás, gondolja, miközben lelkesen pakolja a csomagokat.

Az új albérlet is lepukkant, valaha volt bérház negyedik emeletének sarkában lévő lakás, szabálytalan alakú szobával, pici fürdőszobával, melyben ott a WC is, és az előszoba egyben konyhaként is funkcionál. Még érzik a friss festés illata.

Kálmán készségesen cipekedik, már nem számít neki a környék, csak nem törik fel a kocsiját. Katával magázódik, és Ginával is úgy viselkedik, mintha jóságos nagybácsi lenne.
- Mi lenne, lányok, ha tartanánk egy röpke lakásavatót? Leszaladok, hozok pezsgőt és harapnivalót.
- Hát, nem is tudom – bizonytalankodik Kata.
- Nem fontos, Kálmán, majd legközelebb.
- Jaj, ne mondj ilyet! Mikor lesz nekem alkalmam két ilyen szép ifjú hölggyel pezsgőzni? Egy órán belül itt vagyok!

Elsiet a férfi, nem vár a liftre, inkább kettesével veszi a lépcsőket. Mit számít, hogy két nappal ezelőtt azt mondta neki az orvosa, hogy lassítson, mert nem fogja bírni a szíve.

- Ki ez a jóképű pasi? – kérdezi Kata, amikor már bizonyos, hogy elment Kálmán.
- Ó, csak egy jó barátom.
- Ha nekem ilyen barátaim lennének? Most pakolnom kellene, nem bulizni. Mindig ilyen?
- Mindig.

Kényelmetlen Ginának a beszélgetés. Senki sem tudhatja meg, főleg Kata nem, hogy kedden és csütörtökön egy hostess szolgálatnál dolgozik, s onnan ismeri Kálmánt, és rajta kívül még vagy öt pasit, akiket koncertekre, színházi előadásokra és üzleti vacsorákra kísér.

- Mi lenne, ha elkezdenénk pakolni? Legalább a legfontosabb dolgokat tegyük a helyükre. Körülnézek, mivel lehetne a szekrényeket kitörölni, ki tudja, milyen volt az előző lakó.
- Ugyan, Gina, hagyd csak! Máskor is hetekig a bőröndből öltözködtem, nem gond! Inkább nézzünk körül a konyhában, pohárra és tányérra lesz szükségünk. Kapcsoljuk be a televíziót, hogy működik-e, vagy ismét a laptopon kell néznem a filmeket.

A konyhaszekrényben is tisztaság van és rend, csak éppen ahány tányér, annyiféle, a poharak sem egy családhoz tartoznak, ezeken jókat nevetnek a lányok. Étkezőasztal sincs, csak dohányzóasztal és íróasztal, egy ülőgarnitúra, egy ágy, két szekrény és két szőnyeg, ja, és egy zongoraszék, az íróasztalhoz.

Minden darab kicsit kopott, kicsit oda nem illő, mégis barátságos miliőt alkotnak.
Gina nem tudna itt élni, egy napot sem bírna ki a lakásban, pedig két nagy ablaka állandó napfényt biztosít, az egyik nyugatra, a másik keletre néz.

Katának nagyon tetszik, hogy nappal nem kell villanyt gyújtani, lehet spórolni a rezsivel, mert nem mindegy, mennyit költ. Otthonról csak havi tízezer forintot kap, otthon még van négy gyerek, ezért a költségeit a diákhitelből fedezi és heti négy alkalommal nyelvórákat ad. Jól tanul, most éppen a köztársasági ösztöndíjra hajt. Havonta egyszer utazik haza a szüleihez, mert hétvégeken is vállal munkát, ha mást nem, takarítást, de erről nem beszél, csak soha nem ér rá sem szombaton, sem vasárnap.

Kettejük barátságának alapja, hogy a kollégiumból egy hét után kiköltöztek, mert ott, Kata szerint, csak tanulni nem lehetett, márpedig nem engedheti meg magának, hogy ne készüljön fel rendesen. Gina ráhagyta a dolgot, de őt más motiválta. Mindenáron jó ruhákat akart vásárolni, jól akart élni és sokat bulizni, de nem a csóró egyetemistákkal. Gyorsan megtalálta a hostess szolgálatot és elérte a célját. Ettől függetlenül vizsgaidőszakban szeretett együtt tanulni Katával, mert vele bepótolhatta mindazt, amit a szorgalmi időszakban elmulasztott megtanulni.

Csengetnek. Kálmán érkezik, két teletömött papír szatyorral. Konyakot, pezsgőket, borokat, kenyeret, felvágottat, vajat, kaviárt, paprikát, paradicsomot, mirelit sütnivaló krumplit és pácolt húsokat varázsol elő belőlük, melyek láttán Kata nagyon meglepődik. Bezzeg Gina unott arccal segédkezik a pakolásban, számára ez nem újdonság. Számára az a meglepő, hogy a férfi már nem öltönyt visel, hanem farmert és pulóvert.

Ránéz az órájára, fél tíz múlt, lassan indulnia kell a megírandó esszé miatt.

Két kupica konyak után, Kata és Kálmán egymást kerülgetik a konyhában, a párcolt-húsokat szeretnék megsütni, csakhogy a férfin elfelejtett étolajat venni.
- Ne haragudjatok, nekem most haza kell mennem, vár az esszé.
- Várj, Kata, hozok étolajat, csak hazaviszem Ginát!

Szóval, már tegeződnek is, bosszankodik Gina. Kata marasztalja, de csak módjával, mert nagyon jól tudja, hogy barátnőjének ezt az esszét másnap le kell adnia ahhoz, hogy ne kelljen félévet csúsznia. Bántja, hogy nem tud segíteni Ginának, mert kissé fejbe vágta a konyak, hiszen jóformán soha nem fogyaszt alkoholt. Meg nem akarja barátnője nagybátyját sem kellemetlen helyzetbe hozni azzal, hogy nem sütik meg a húst meg a krumplit, amit hozott.

Kálmán meglehetősen beszédes útközben, ám Gina nem figyel rá.

Először is, főz egy dupla adag kávét, közben felhívja Kornélt, majd nekilát az írásnak. Ha szerencséje van, valamelyik csoporttársa feltette a facebook oldalára az esszéjét és abból ihletet meríthet.

- Megérkeztünk, kismadaram. Jó éjt neked, kedden találkozunk!

Semmi udvariaskodás, alig száll ki az autóból, máris indexel Kálmán és rohan vissza Katához, még közben olajat is vennie kell. Már nem is gondol Ginára.

Hiába hívja Kornélt, foglalta telefonja. Kivel beszélhet ilyen későn?

Mire elkészül a kávéja, közel fél tizenegy van, és még mindig beszél Kornél. Nagy nehezen tizenegykor felveszi a fiú a telefont:
- Apa, mondtam, hogy holnap megírjuk!
- Szia, Kornél!
- Bocs, Gina, azt hittem, apa hívott vissza! Mi újság? Megírtad az esszédet?
- Hát, alakul. Veled mi történt, hogy így elkapott a munka heve?
- Majd elmesélem, de ha nem haragszol, akkor elbúcsúzom, mert veled ellentétben, nekem még van írnivalóm, nem is kevés. Csók! Szia!
- Szia!

A csudába! – csap az asztalra Gina!

Kornélnak nála is fontosabb a munkája, Kálmán meg rohant vissza Katához bulizni! Bezzeg neki még meg kell írni azt a fránya esszét!

Mi legyen a címe? Egy téma és tíz oldal kifejtés.
Csalni vagy megcsalatni?
Ó, ez jó lesz!

Folyt.köv.

A cikket írta: Yolla

1 szavazat

Hozzászólások

Megjegyzés:

időrendi sorrend

2013. szeptember 18. 11:31
Kedves barátnőm Yolla!

Te csak irkálj, - én meg majd olvasom!
Így legalább mindketten jól elfoglaljuk
magunkat, - és ráadásul azt csináljuk,
amit szeretünk csinálni!
Látom, már a következő rész is fenn van!

Pussz: emillio
Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: