újabb események régebbi események további események
01:54
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
01:31
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
17:47
Ilona módosította a naplóbejegyzését
17:42
Ilona új bejegyzést írt a naplójába
01:41
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
18:31
Visszafogott Vénusz módosította a naplóbejegyzését
18:16
Visszafogott Vénusz új bejegyzést írt a naplójába
09:20
Horoszkóp módosította a naplóbejegyzését
09:20
Horoszkóp új bejegyzést írt a naplójába
08:55
Horoszkóp módosította a naplóbejegyzését
01:48
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
16:56
Tündér módosította a naplóbejegyzését
16:14
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
12:37
Tündér új bejegyzést írt a naplójába
01:35
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
11:03
Ilona új bejegyzést írt a naplójába
01:01
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
01:18
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
16:56
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
16:38
Visszafogott Vénusz új bejegyzést írt a naplójába

Egy csodás emlékezetes hét

2013. július 8. - Látogatók száma: 52

Na az elején kezdem. Hő vágyam volt a tengert az óceánt látni, fürdeni benne, fel- és megfrissülni tőle. A fiam ezt tudta. Páromat kérdezte, hogy mit szólna egy nyaraláshoz, de Ő azt válaszolta, hogy neki nem tetszett, meg Ausztráliában élnek rokonai, ott

Eképpen is cselekedtem. Az utazás érdekes volt, de ügyes voltam és sikerült, sehol nem tévedtem el, jó helyen kerestem a bőröndömet is, büszke voltam magamra.
Érkezésem után megcsörgettem a fiamat, és jöttek értem a parkolóba, mert ott is drága várakozni, de ha öt percet vagy csak ott, akkor pár fontból megvan az egész.
A lakásnál örültünk egymásnak. Mivel késő este érkeztem, gyors vacsora volt és pihenés.
Kényelmesen aludtam egyedül egy szobában. Jó volt.
Másnap még vásárolgattunk dolgokat az utazáshoz, meg persze sétáltunk szét néztem Londonnak ezen a területén. Uxbridge ( Akszbridzs) Nagyon kellemes idő is volt, mert a fiamék szerint végre nem esett az eső. Aztán haza mentünk, kajcsiztunk filmet néztünk és megint eltelt egy nap. A következő napon a kutyát vittük el a kedvenc futó pályájára. Képzeld hatalmas terület sarkában egy gyerek játszótér, de bekerített. A végén pedig egy elég komoly edző terep. Megfelelő ülő biciklivel, sielést utánzó géppel, derék mozgató géppel, karizom erősítő gépekkel, mindez szabadon, és aki arra jár nyugodtan használhatja. Valamint nagyon jó állapotban, mert ott az emberek megbecsülik amit nekik adnak, főleg ingyen. Nincs konditerem bérlet, hanem edzel, hazamész letussolsz és mehetsz amerre akarsz, és ugyanakkor szabad levegőn vagy.
Másnap pakolás és indulás a meglepetés helyre. A repülőtéren derült ki Heraklionba utazunk, ez Kréta fővárosa. Görögország a kultúra és a sportok őshazája. Igaz csak egy csodaszép szigetére, annak gyönyörű 5 * -os hoteljába. Teljes ellátással. Igaz későn érkeztünk és a tájból, valamint a csodából először keveset láttunk, de másnap reggel ámulat volt az egész!
Valami csodás hely. A szállodának saját medencéi, de egy utca választ el a tengertől, és a szoba erkélyéről mindezt láthatod és hallhatod. Annyit és azt eszel iszol, amihez kedved van. Nem panaszkodom megkóstoltam mindent: rákot, halat, polipot, tintahalat, kagylót, görög bárányt, malacot,pulykát. Olivát zöldet és feketét. Italokat úzót, metaxát, lemenőnap koktélt, felkelőnap koktélt, különféle üdítőket: gránátalma, frissen facsart narancs. Szóval mi szem szájnak ingere, az ott megtermett.
Megismerkedtem egy sráccal, aki afgán apától, brazil anyától született, és beszélt ezer nyelvet, köztük a magyart is! Külön öröm volt, mert mindig figyelmes volt velem, megdicsért és minden nap szépnek és elragadónak titulált.
Megismerkedtem egy francia családdal is, és keverék nyelven franciával és angollal beszélgettünk.
Összeszedtem egy klasz görög pincért, igaz egy éjszakára, na de élvezni mentem nem siratni a nyarat! Fantasztikus volt és kényeztető. Ez Úgy történt, hogy este felöltöztünk elegánsan, lementünk és asztal ajánlás után összeszedtük a fogyasztásra kívánt ételeket, és leültünk, de én nem éreztem magam jól, szédelegtem a melegtől, mert elment az áram, és ugyan volt hangulatos világítás, de nem volt a zsúfolt étteremben légkondicionáló, és mit mondjak ez azért egy olyan 39 fokos napos idő estéjére igen csak nyomasztó és fülledt volt. A konyhafőnök viszont egy idősödő szimpatikus úr volt, aki nem akarta, hogy egyedül és éhen menjek, így oda intette ezt a magas, derék jóképű pincért, hogy kísérjen fel, és vigyázzon rám, míg az asztaltársaságom megvacsorázik, és jómagam is nem fogyasztok valamit. Egy kisebb zsúrkocsinyi kényeztető étel és ital kíséretében engedett fel. A fiam szólt maradnak a bárban, legyek nyugodt, majd reggel keres. A pincéremet Iliánnak hívták. Mint nagy nehezen az én gyenge angolom, és az ő görög és angoltudásából megtudtam napot jelent. Mit tagadjam, sütött is rám szépen!
Masszírozta a fejemet, hátamat….. Szóval elkényeztetett, becézett, és felvidított mindenképpen, ahogyan csak lehetett. Életet öntött ereimbe, vidámságot lelkembe, békét, szívembe. Ja és valóban ételt és italt a gyomromba is. Valóban felszálltam a felhőtlen egekbe, s valóban azt éreztem szép és elbűvölő vagyok, mert ezt éreztette velem mindenhogyan és mindenképpen.
Mivel ez az utolsó éjszaka volt, s másnap utaztunk vissza, s mielőtt magamra hagyott ezt még elmondtam Neki, így másnap párás, bánatos szemmel ugyan, de csak egy kedves szendvics az útra, nekem és a gyerekeknek. és egy forró kézcsók, ölelés és búcsú csókocska.

Így emelt fővel boldogan elhagytam a szállodát, bár szívem szerint maradtam volna.
Egész héten míg ott voltunk az utolsó előtti napon egy gyenge felhő kúszott át az égen, és egész idő alatt felhőtlen gyönyörű kék ég, mely a horizonton összemosódik a tengerrel.
Szóval nem titkolom alig gondoltam haza. Elengedtem magam, és boldog, felhőtlen voltam két hétig. Ebből egy teljes mértékben pótolhatatlan, egy éjszaka feledhetetlen.
Na a nagy igyekezetemben elfelejtem leírni a nagy eseményt, hogy elestem, és csúnyán összetörtem a térdemet, de már meggyógyult, heges, majd hamarosan leesik róla a var és akkor szép lesz. Nem hazudtoltam meg önmagam, hogy balfék vagyok, de nem fájt, és nagyobb volt az ijedelem, mint a baj.
A legvégére a sok jeges üdítőtől elment a hangom, de Londonba vettünk egy szirupot, és két nap alatt rendbe jött !
Én ezen a nyárom éreztem életemben talán legelőször úgy Istenigazából boldogan és jól felhőtlenül !

A cikket írta: Divi Éva

3 szavazat

Hozzászólások

Megjegyzés:

időrendi sorrend

2013. július 10. 20:40

megtekintés Válasz erre: Yolla - 2013. július 10. 19:13

Kedves Évi!

Örülök, hogy kipihented magad, telve élményekkel tértél haza!

Puszi: Yolla

Szia Yolla !

Köszi, hogy olvastál . Valóban jó volt pihenni és kikapcsolódni a gondokból és bajokból.

Puszi Éva.
2013. július 10. 19:13
Kedves Évi!

Örülök, hogy kipihented magad, telve élményekkel tértél haza!

Puszi: Yolla
2013. július 9. 21:10

megtekintés Válasz erre: Pinokkió - 2013. július 9. 20:23

Szia Évi!
Remek érzés kimozdulni otthonról, ledobni a megszokásokat... és ha valaki párja ehhez nem asszisztál, majd lesz más... páratlanok lesznek az élmények ;-)
Nagyon sugárzol... öröm volt olvasni!
Sok boldogságot neked!
Puszi,
Pí.

Szia PÍ !

Köszi, hogy meglátogattál. Igen, a párom sajna már régóta nem velem osztja meg dolgait. Egy lakásban élünk, de két világban. Ő egy elvarázsolt éterben, én a földön, kivétel, ha megadatik egy kis szárnyalás. Párom hosszú évek óta tartó viszonyát csendben tűröm, csak most sikerült magamba ön érzetet sulykolni, hogy azért mégis van akinek én is szép és jó vagyok. Most még a nap is másként süt rám, legalább is úgy érzem. Ez az élmény aranyozza be most majd hosszú időre az életem és emlékeimet. Édesanyám ahogyan öregszik, úgy fogom egyre kevésbé magára hagyni, vagy másra bízni. Most is alig várta jöttömet, s most mióta itthon vagyok örül és boldog.

Köszi még egyszer, hogy olvastál.
Puszi Éva.
2013. július 9. 20:23
Szia Évi!
Remek érzés kimozdulni otthonról, ledobni a megszokásokat... és ha valaki párja ehhez nem asszisztál, majd lesz más... páratlanok lesznek az élmények ;-)
Nagyon sugárzol... öröm volt olvasni!
Sok boldogságot neked!
Puszi,
Pí.
2013. július 8. 23:27
Ezt a hozzászólást törölte a moderátor.
2013. július 8. 22:54

megtekintés Válasz erre: Tündér - 2013. július 8. 22:23

Szia Évike!

Micsoda kalandok és micsoda nyaralás! Örülök, hogy ennyire jól sikerült, de annak is, hogy újra köztünk vagy.
Köszönjük a beszámolót, így kicsit mi is ott lehettünk! :)

Pussz,

Tündér

Szia Tündér !

Köszi, hogy meglátogattál. Mit tagadjam valóban a csodák világa volt, az itthon és a kőfalak után. A kaland pedig azt hiszem nagyon kellett a lelkemnek és az elmémnek, hogy higgyek önmagamba, és bízzak abban, hogy az évek ugyan múlnak, de ha figyelünk nem kopik meg varázsunk, csak vidámnak kell lennünk, és sugározni az örömöt, ja és merni vállalni a mosoly erejét !
A hely elbűvölő volt és varázsos. Remélem sikerült éreztetnem a szépségét, és azt a harmóniát, melyet sugárzott magából.
Pussz Éva.
2013. július 8. 22:23
Szia Évike!

Micsoda kalandok és micsoda nyaralás! Örülök, hogy ennyire jól sikerült, de annak is, hogy újra köztünk vagy.
Köszönjük a beszámolót, így kicsit mi is ott lehettünk! :)

Pussz,

Tündér
2013. július 8. 16:06

megtekintés Válasz erre: zsoltne.eva - 2013. július 8. 15:11

Szia Évike!

Többször is elolvasva beszámolódat, számomra is öröm felhőtlen boldogságod... Végig követtem utad és ízlelgettem azokat az ínyencségeket, melyeket te sem hagytál ki, mint ahogy az az éjszakád is felejthetetlen és igazi lehetett. Erre szokták mondani: a kevés néha több, mert emlékeidben örökre megmarad az a kedves, helyes görög "Isten" férfi képében... :-)
Csodálatos helyeken jártál, ahová én legfeljebb csak álmaimban, de úti beszámolód olvasva közelebb vitt egy picit a valósághoz... A fotót elnézegetve, ahol szerintem te vagy látható, csak úgy sugárzol, látszik rajtad a boldogság. Mindig is ilyennek képzeltelek el!... Illik a háttér hozzád!

Na és az az ingyen kikapcsolódás, sportolási lehetőségekkel, eszközökkel sem akármi? A nyomukba sem léphetünk, legfeljebb az ötleteket illetően utánuk kulloghatunk, mert bizony nálunk is elkélne ilyen alkalmatosság... a tér adott, nem is megvalósíthatatlan..., de nekem nincs ráhatásom, így marad az ablakom közelébe a szobámban elhelyezett nem is tudom mi a neve "sporteszköz", de a mozdulatok rajta, mintha síelnék... :-)

Mindettől függetlenül örülök, hogy újra köztünk vagy!

Puszi,
Éva

Szia Évi !

Köszönöm, hogy olvastál. Igen a képne én vagyok és a háttérben van a szálloda egyik medencéje, és kár, hogy nem látni távolabb, mert egy kétsávos utcán kell átmenni és ott a tenger ! Valóban csoda és csodás volt minden . Ebből táplálkozom , míg újra el nem ér a fiamék szerencséje, vagy a családjuk újabb segítő ajánlata. A fiamékat az apósáék segítették, hogy el tudjanak vinni erre a csodára. Nekik is megköszöntem, de talán igazán soha nem fogom tudni meghálálni ezt a temérdek jót és szépet, no és a kalandot !!

Köszike, hogy itt voltál, puszi Éva.
2013. július 8. 15:11
Szia Évike!

Többször is elolvasva beszámolódat, számomra is öröm felhőtlen boldogságod... Végig követtem utad és ízlelgettem azokat az ínyencségeket, melyeket te sem hagytál ki, mint ahogy az az éjszakád is felejthetetlen és igazi lehetett. Erre szokták mondani: a kevés néha több, mert emlékeidben örökre megmarad az a kedves, helyes görög "Isten" férfi képében... :-)
Csodálatos helyeken jártál, ahová én legfeljebb csak álmaimban, de úti beszámolód olvasva közelebb vitt egy picit a valósághoz... A fotót elnézegetve, ahol szerintem te vagy látható, csak úgy sugárzol, látszik rajtad a boldogság. Mindig is ilyennek képzeltelek el!... Illik a háttér hozzád!

Na és az az ingyen kikapcsolódás, sportolási lehetőségekkel, eszközökkel sem akármi? A nyomukba sem léphetünk, legfeljebb az ötleteket illetően utánuk kulloghatunk, mert bizony nálunk is elkélne ilyen alkalmatosság... a tér adott, nem is megvalósíthatatlan..., de nekem nincs ráhatásom, így marad az ablakom közelébe a szobámban elhelyezett nem is tudom mi a neve "sporteszköz", de a mozdulatok rajta, mintha síelnék... :-)

Mindettől függetlenül örülök, hogy újra köztünk vagy!

Puszi,
Éva
Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: