újabb események régebbi események további események
14:33
Új cikk került fel a weboldalra
09:07
Ilpaki új bejegyzést írt a naplójába
15:07
Black Ice módosította a cikkét
00:25
Marcusmok regisztrált a weboldalra
12:19
Black Ice módosította a cikkét
12:18
Black Ice új cikket töltött fel
22:00
Ilpaki új bejegyzést írt a naplójába
20:51
Új cikk került fel a weboldalra
20:51
Új cikk került fel a weboldalra
20:50
Új cikk került fel a weboldalra
20:50
Új cikk került fel a weboldalra
09:43
Tündér új bejegyzést írt a naplójába
09:40
Tündér módosította a naplóbejegyzését

Felváltható életkor- játékra

2018. november 11. - Látogatók száma: 43

Nyugodt, Ősz, Türelmes, Ezüst, Felfedező

Tegnap beléptem abba a korba, amely szám szerint felváltható hatszor tizenegy, vagy háromszor huszonkettő, sőt, kétszer harminchárom évre. Nyugodt szívvel viselem a kort, mi mást is tehetnék, s vigasztalom magam, hogy ez még pusztán az ezüst korszak, és szeretném megélni az aranykort is. Tudom, hogy ez nem szándék kérdése, ám törekedni kell rá, hátha sikerül.
Sohasem titkoltam a koromat, hiszen a tényen nem lehet változtatni, s csak bazsalyogta, amikor ismeretlenek sokkal fiatalabbnak véltek, mert nálam hízelgéssel nem lehet sokra menni. Az sem zavarna, ha tiszta fehér lenne a hajam, ellenben festetnem kell már vagy húsz éve, mert nem szépen őszülök. A gesztenyebarna hajam elszürkült, benne az ősz szálak sikertelen melírnek tűnnek, összhatását tekintve pedig a gondozottság hiányát sugallják. Marad a festés, amire a fodrászom egyre világosabb színt választ, mert azok lágyítják a vonásokat, bár nem tűnnek kevesebbnek a szemem körüli finom ráncok.
Ó, ne hidd, kedves Olvasó, hogy a kor előre haladtával türelmes lettem! A számomra fontos dolgokban továbbra is mielőbb szeretnék dűlőre jutni, s mindent megteszek ennek érdekében, ám a lényegtelen, megszokott tevékenységeket különösebb megfontolás nélkül képes vagyok későbbre halasztani, mint például a vasalást, vagy éppen a bevásárlást. Ezzel szemben szívesen szemlélődöm, nem sajnálom rá az időt. Bárhová utazom, villamossal, busszal vagy vonaton, ritkán fordul elő, hogy ne látnék érdekes figurákat, helyzeteket, ne hallanék mulattató párbeszédeket. Egyfajta ártatlan szórakozás, mellyel senkinek sem ártok, jómagam pedig kellő derűvel múlatom a csordogáló időt.
Kérlek, ne mondd, hogy ez helytelen cselekedet attól, aki régen az újdonságok iránt fogékony volt, s azt se kérd számon, hová tűnt belőlem a kíváncsi felfedező. Ott lapul az most is, a lelkem mélyén, magányosan, érdektelenül, mert időközben elengedte kezét az izzó tekintetű tudásvágy, nem különben a világ jobbítását célzó tettvágy, mert feleslegesnek érezték magukat, mondhatni, használaton kívüliek lettek.
Ugyan, kit érdekel egy nyugger véleménye? Nem számítunk, nem kérdeznek bennünket, mi már egy letűnőben lévő világ utolsó mohikánjai vagyunk, az eltartandó felesleges kenyérpusztítók, akiktől nem várhatnak semmit, mert az okos telefont sem tudják kellő hozzáértéssel használni, nem értik a sms-k rövidített szavait, képesek a mai napig többkötetes regényeket olvasni, ahelyett, hogy rövidített változatukat megnéznék a világhálón, akiknek a társaséletét a társas- és kártyajátékok jelentik, vagy éppen csak összejönnek egy-egy hosszú kvaterkázós beszélgetésre.
Ha megkérdeznéd, hogy elcserélném-e életkoromat tizenegy, huszonkettő vagy harminchárom évre, a válaszom egyértelműen nem. Ragaszkodom a meglévő hatvanhathoz, annak sikereivel és kudarcaival, örömével és bánatával együtt, mert mindegyik az enyém, amikért megvívtam a magam harcát, elviseltem a következményeiket, a jókat és rosszakat egyaránt.
Igazi ezüst fokozatú túlélő vagyok, aki nekivág a következő kihívásnak. Irány az aranykor!

A cikket írta: Yolla

2 szavazat

Hozzászólások

Megjegyzés:

Ehhez a cikkhez senki nem írt hozzászólást.

Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: