újabb események régebbi események további események
14:53
Tündér módosította a naplóbejegyzését
14:52
Tündér új bejegyzést írt a naplójába
14:51
Tündér módosította a naplóbejegyzését
21:59
Tündér új bejegyzést írt a naplójába
21:56
Tündér új bejegyzést írt a naplójába

Hétköznapi hősök

2011. december 9. - Látogatók száma: 60

A tévében, az újságok címlapján valódi hősök pózolnak? Szerintem csak nagyon kevés. Vannak láthatatlan és látható hősök, ne fussunk el mellettük!

Ha meg kellene fogalmaznom, ki is a hős, mindenképp valami nagy, nem mindennapi cselekedet jut eszembe, nem valami kisstílű beszólás, csinos kis pofi, vagy parádés, hatásvadász affér. Sokan követik nap mint nap a nagy világ és szűkebb hazánk eseményeit, de a mi és mindenki környezetében élőket, miért nem vesszük észre? Esetleg észre vesszük, csak nem kapnak nyilvánosságot. Én szeretnék megemlékezni Róluk, a mindennapi, egyszerű hősökről.
A sort mindenek előtt a szülőkkel kezdeném. Az anya, aki vérét, erejét és izzadságát áldozza gyermekéért, az apa, aki dolgozik érte, neveli és megad neki erejéhez mérten mindent, amire csak szüksége van. Csendesen, nem hivalkodva állnak a gyermek mögött, vigyázzák álmát, hogy egy jobb világra nyissa szemét a csecsemő. Az az orvos, aki világra segíti a magzatot, legyen az gyenge, vagy erős, Ő küzd érte, mert az életét tette arra, hogy segítsen. Az, aki ápol, aki enni ad, egy mosolyával, egy pohár vízzel mindent odaad, mert az elesettben az embert látja meg az utolsó percekben is. A szükséget.
A nevelők, akik a gyermekekkel foglalkoznak, óvónők, tanárok, akik szeretettel és áldozatos munkával teszik le a felnövekvő nemzedék erkölcsi és elméleti alapjait, úttörők, útmutatók, tanítók, akik életcélja, hogy másokon segítsenek, mind hősök. Sorolhatnám még, annyi valódi hős van, annyi élet, annyi elismerésre méltó ember, tűzoltók, katonák, rendőrök, orvosok, tanítók, akik hivatalból azok, de a mindennapjaink hősei, igenis szót érdemelnek. Mert róluk senki sem beszél, rájuk csak mi emlékszünk. Egy ember, aki felsegít egy másikat az utcán, mentőt hív, s a mentősök ellátják a beteget, még akkor is, ha az csak egy csavargó. Ők nem hősök?
Az ember, aki az utcán kóbor állatot látva megáll és falatot nyújt az éhezőnek, az nem hős? S az, aki ugyanezt a falatot egy másik éhező embernek nyújtja az igen? Az az ember, aki meghallgatja mások baját és őszinte barátsággal válaszol? Az is hős, aki hallja a kiáltást és felemeli a fejét, odafigyel, amikor más nem. Az az ember, aki mosolyt ad pofon helyett, miért nem hős? Az az ember, aki átsegít egy öreg nénit a zebrán az nem hős? Az az ember, aki utat mutat, mikor eltévedünk, nem hős a szemünkben? Az a másik, aki ha szükséget szenvedsz megfogja a kezed nem hős? Az, aki bohócorrot ragaszt és mosolyt csal a beteg gyermekek arcára, ugyancsak hős! Az akinek a hangjától, zenéjétől néhány pillanatra elszakadunk a bajainktól nem hős? Az, aki átengedi a helyet egy gyengébbnek a buszon, vagy vonaton, nem mindennapi hős? Az, aki beteg és mégis küzd, életben marad, mert akarja, nem hős? Az akinek levágják a lábát és hegyet mászik, valódi hős? Az aki rokkant, vak, vagy sérült és mégis mosolyog, az nem hős? Az aki, ha elesik mégis feláll nem hős? Ahogyan a pici gyermekek talpra állnak mindannyiszor, miután fenékre huppantak, nem nagy tett?
Emlékezzünk hát a szomszédra, aki jó tanáccsal lát el a kerteddel kapcsolatban, a postásra, aki jó hírt hozott, az utcaseprőre, aki eltakarítja a gondatlanok után a szemetet, a buszvezetőre, aki megvár, ha lekésted a járatot, az emberre, aki előre enged a sorban, mert neki nem olyan sürgős, a barátra, aki ott van melletted, ha szükséged van valakire, vagy egy idegenre, aki rád köszön, és szép napot kíván!

Igen is lássuk meg mennyi hétköznapi hőssel találkozunk nap mint nap! Az emberi gesztus, hőssé tesz, mely egy jobb világban természetes lenne, de itt, most nem az. Köszönjük meg nekik, hogy teszik, amit tesznek és lássuk meg végre a kis dolgokban is, a valódi csodát!

kép:net

A cikket írta: Ailet

3 szavazat

Hozzászólások

Megjegyzés:

időrendi sorrend

2011. december 12. 09:58

megtekintés Válasz erre: Virág - 2011. december 12. 09:45

Elfelejtettelek lájkolni, most pótoltam! :)

:) PuSziVirág! :)
2011. december 12. 09:45
Elfelejtettelek lájkolni, most pótoltam! :)
2011. december 10. 17:32

megtekintés Válasz erre: bokorur - 2011. december 10. 12:59

Tisztelt Ailet!
Az Ön hősei nélkül, szürke lenne a világ.
Bokor

Ön is beletartozik a mindenkibe ám! :)
2011. december 10. 12:59
Tisztelt Ailet!
Az Ön hősei nélkül, szürke lenne a világ.
Bokor
2011. december 9. 21:34
Nem, nem és nem! Mindenki hős, én is ti is, valakinek mi vagyunk a hőse, valaki a miénk! :) Mindenki valakié... vagy mindenki mindenkié? Mi mind együtt hősök vagyunk! :)

Puszi mindenkinek!
A
2011. december 9. 14:08
Vagyis elmondhatjuk, hősökkel vagyunk körülvéve, csak észre kell venni. Én észreveszem. Te is és még sokan mások. Emberibb világot szeretnénk körülöttünk látni, ez hozza felszínre ezt az őszinte kiáltást. :-)
2011. december 9. 13:01
Ez nagyon szép volt Ailet, köszönjük!

Pussz,

Tündér
2011. december 9. 12:31
Te is az vagy, Kicsicsibe! :)
Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: