újabb események régebbi események további események
02:09
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
02:14
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
10:13
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
13:09
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
12:53
Tündér módosította a naplóbejegyzését
12:52
Tündér új bejegyzést írt a naplójába
02:23
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
02:12
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
02:16
Arnold91 módosította a naplóbejegyzését
02:09
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába

Huszonhetedik döbbenet

2013. június 2. - Látogatók száma: 46

Kis idő múlva hívattak a főosztályra. Akkori főnököm felvázolta az esélyeimet.

A diagnózis tévesnek bizonyult. A tünetek nagyon hasonlítottak a mániás depresszió külső jegyeihez, de szerencsére hamar kiderült, ezek Katához való ragaszkodásom jelei. Más nem is maradt nekem, csak ez, meg a pánik, ami akkor fogott el, amikor rájöttem, nem sok esélyem van a diploma megszerzéséhez, ha nem abszolválom az utolsó félévet. Összeszedtem magam, abbahagytam az ivást, megfürödtem, és kérvényt fogalmaztam a Dékánnak. Mindössze négy különbözeti vizsgát kellett tennem, azután nekiláthattam a diplomamunkám kivitelezésének. A küzdelem nem tűnt hiábavalónak, egy jeles diplomamunka, és egy jó végbizonyítvány fémjelezte erőfeszítéseim hatékonyságát. Katát nem láttam, nem beszéltem vele, ha hívott, letagadtam magam.

A munkahelyem igényt tartott rám, szerződés kötelezett a tanulmányi időnek megfelelő időtartamú munkaviszony fenntartására. Nekem azonban más terveim voltak. Nem fogadtam el a felkínált középvezetői állást, és beadtam a felmondásomat. A szakszervezetből már korábban kiléptem, még februárban, amikor köteleztek arra, hogy a tagdíjam levonását válasszam a korábbi készpénzes befizetés helyett. Nem volt semmi kifogásom a választás ellen, de nagyon feldühített, ahogy megpróbáltak rávenni arra, hogy a levonást válasszam. Abban az évben, a nyári üdülési terv szerint jogosultnak ítéltek egy szlovákiai üdülésre. Biztos lehettem abban, hogy megkapom a beutalót, mivel más nem igényelte ezt az utat. Megfenyegettek, hogy kedvezőtlenül bírálják el a kérelmemet, ha nem fogadom el a javaslatukat.
- Mindenki ezt választotta, Horváth elvtárs, most miért ellenkezik? Kell az az üdülés, nem? – Mondta a szakszervezeti bizalmink, és jót nevetett. Arcára fagyott a mosoly, amikor megszólaltam.
- Más, az igen. De én élek a szabad választás jogával. Lemondok az üdülésről. Sőt, tudja mit, a szakszervezeti tagságomról is. – Szavaimat hosszan tartó csend, régen tapasztalt, egységes döbbenet követte. Végül a bizalmi szólalt meg, elcsukló hangján érezni lehetett a feszültséget, amit az irodában keltettem megszólalásommal.
- Azt nem lehet.
- Aztán, miért nem?
- Mert ahhoz a párt is hozzászól, és most nem lehet csak úgy… - Hirtelen elhallgatott, mintha titkot árult volna el, vagy majdnem bizalmas információkat szolgáltatott volna ki, akaratlanul. – Nem lehet, és kész! – Mondta határozottan, és kiment a helyiségből, óvatosan csukva be maga után az ajtót.

Kis idő múlva hívattak a főosztályra. Akkori főnököm felvázolta az esélyeimet.
- Nem mondom, hogy lehetetlen, de a karrierednek annyi, azt tudod, ugye?
- Miféle karrieremnek? Ezekkel miféle közösséget vállalhatnék, hogyan tartozhatnék közéjük? Nem csak a szakszervezetből lépek ki Gyuri, de a cégtől is megválok. – Szavaim hatását vártam, szinte élveztem, hogy fejjel megyek a falnak, és mégsem történik meg a várt katasztrófa. Mintha mindenki óvatosabb lenne, már nem működött a régi reakció, funkciójukat veszítették az eddig jól bevált panelek. Gyuri meg sem kísérelte, hogy meggyőzzön, vagy eltántorítson az elhatározásomtól. Nem mondhatta, hogy egyetért velem, de gondterhelt tekintetéből kiolvastam, hogy támogatja az elhatározásomat. Ezerkilencszáznyolcvankilenc júniusát írtuk. Akkor még nem tudtuk, hamarosan, egy új korszak születésénél lehetünk jelen.

Horváth János
Budapest, 2012. október

A cikket írta: Janó

3 szavazat

Hozzászólások

Megjegyzés:

időrendi sorrend

2013. június 3. 06:30

megtekintés Válasz erre: Tündér - 2013. június 2. 21:09

Kedves Janó!

Remek olvasni az életed sorsfordulatairól.
Köszönjük!

Pussz,
Tündér

Kedves Tündér!

Örülök, hogy tetszik. Köszönöm!

Pussz,
Janó
2013. június 2. 21:09
Kedves Janó!

Remek olvasni az életed sorsfordulatairól.
Köszönjük!

Pussz,
Tündér
2013. június 2. 19:30

megtekintés Válasz erre: Sanda - 2013. június 2. 19:19

Csak sajnos ez az úk jorszak se sikerült jóra.

Még képlékeny, még alakul... majd meglátjuk! A legnagyobb alkotások kínok között jönnek létre! :)
2013. június 2. 19:19
Csak sajnos ez az úk jorszak se sikerült jóra.
Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: