újabb események régebbi események további események
03:32
RElTCzJQ regisztrált a weboldalra
20:22
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
09:59
Tündér új bejegyzést írt a naplójába
07:10
Virág módosította a cikkét
07:09
Virág új cikket töltött fel

Minden jó, ha a vége jó

2018. augusztus 25. - Látogatók száma: 46

Játékra Tökkelütött, tarja, tallér, tumultus, tánc

Tegnap engedtem magam táncba vinni, persze csak képletesen.

Irány egy klassz kikapcsolódás, aminek nem akartam ellenállni, mert a táncpartnerem megsértődött volna. Repesztettünk, néhol bőven száz fölött; hát mit ne mondjak a táj szépsége nem tudott megragadni, de én a szoknyám szélét annál inkább, gondolván, mint afféle babonás vénasszony, az majd megvéd a bajtól.

Az elmúlt időszak igazi kincses bánya volt számomra, tettem-vettem, meg alkottam a siker reményében, tehát a kiruccanás ajándékszámba ment.
Előző nap sürögtem-forogtam a konyhában, mert úton vásárolni kaját nem olcsó mulatság, meg amit én készítek az a biztos.

Nem régen olvastam, hogy a Balaton mellett azonnali hatállyal bezártak egy helyet, ahol frissen sült ételeket lehetett vásárolni. Sok fotó is bemutatta azt a semmihez sem fogható förtelmes látványt, ami elborzasztott. Csoda, hogy az emberek nem betegedtek meg az ott elfogyasztott ételektől. Igazi fertő volt a maga nemében az elrozsdásodott piszkos hűtővel, késekkel és más konyhai eszközökkel, az olajjal átitatott, odaégett szennyel a gáztűzhelyen, a többiről nem is beszélve. Büdös is lehetett, hisz a panírozáshoz használt tojásos edény, kiengedett fagyos valami is ott virított a többi mosatlan között.

A fentiek és más értesülések is elrettentenek attól, hogy kész ételt vásároljak, ja és finnyás is vagyok. Tehát sütöttem egy adag fokhagymás tarját, csomagoltunk mellé kenyeret, paprika és paradicsom volt a vitamin, mert az is kell.

Ha bárhová elmegyünk, a nevezetességek mellett muszáj a boltokba is benézni, mit adnak ingyen, meg az elviselhetetlen hőség miatt kicsit le is hűtjük magunkat. Hála Istennek nem volt tumultus az üzletben, mert azt végképp nem szeretem, bár nem vagyok ember gyűlölő. A bejárat mellett várakozott apa-anya két gyerekkel, már majd nem végeztek a fagyival, amikor a kislány kezéből kiesett a fagylaltos-tölcsér maradéka, fölvette mit sem törődött vele, ette tovább. A szülők nem ripakodtak rá, csak megkérdezték tőle: megetted?

Vásárlás, kis leskelődés után, amikor már úgy-ahogy lehűltünk indultunk is tovább. Az autó hőkatlanná vált, hisz nincs benne klíma; a víz a szatyorkában nem hogy iható nem volt, de magamra locsolva sem hűtött, inkább fűtött. Utunkat kissé hűvösebb körülmények között folytattuk, a lehúzott ablakokon valamelyest járt a levegő.
Jól sikerült a kiruccanásunk, útközben megettük a maradék sajtos tallért és elterveztünk egy újabb utat.

Napjaink ismét a régi kerékvágásba kerülnek, amibe esetleg tökkelütött egyedek beleronthatnak; ha engedjük.

A cikket írta: D Klári

1 szavazat

Hozzászólások

Megjegyzés:

Ehhez a cikkhez senki nem írt hozzászólást.

Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: