újabb események régebbi események további események

Mindenki hazudik?!

2012. január 12. - Látogatók száma: 76

Életünk hazugságokkal van tele. Már a gyermekek is ezzel nőnek fel. A kis lurkóknak december elején a nem létező Mikulás, aztán néhány nappal később a Jézuska hozza az ajándékot. A mesék hemzsegnek a füllentésektől.

A közkedvelt mesehős – Pinokkió - például óriási orral büszkélkedik, amit nem az igazmondásának köszönhet.

Állítólag naponta átlagosan kétszázszor hazudunk. Soknak tűnik? Nézzük ezt a példát: Két ember találkozik az utcán, akik ezer éve nem látták egymást.
- Szia! Hogy vagy? (első hazugság: egyáltalán nem érdekli a hogyléte, pusztán udvariasságból kérdezte meg)
- Kösz jól. Jól nézel ki! (2. hazugság: beteg, de nem akarja az orrára kötni, 3. hazugság: szerinte szarul néz ki a másik, udvariasságból dicséri)
- Te is! Most sietek, de majd hívjuk egymást! (4. hazugság: visszaadja az udvarias dicséretet. 5. hazugság: nem is siet, nem akar beszélgetni, mert sohasem szerette az illetőt. 6. hazugság: nem fogja felhívni, mert nincs meg a telefonszáma)
Nos? Két perc alatt hat hazugság hangzott el!

Miért várjuk el másoktól, hogy legyenek őszinték, amikor fiatal korunktól csalással, ködösítésekkel, megtévesztésekkel vagyunk körülvéve?

Az óvodások élénk fantáziájukat hívják segítségül amikor nagyot mondanak, a füllentés részükről ekkor még nem szándékos. A kisiskolások viszont ha rossz fát tesznek a tűzre és félnek a szülők reakciójától, hazugsággal próbálják a büntetést megúszni. Hiába derül ki az igazság előbb vagy utóbb, a hazudozás felnőtt korban tovább folytatódik.
Vannak úgynevezett kegyes, ártatlan hazugságok, amelyek arra valók, hogy megkönnyítsék és leegyszerűsítsék a mindennapi életet. Néha amikor fáradtak, nyűgösek vagyunk, egy családtagot kérünk meg, hogy vegye fel a telefonunkat, és közölje a hívóval, hogy nem vagyunk otthon. Máskor udvariasságból dicsérjük meg kolléganőnk frizuráját vagy új ruháját. Karácsonykor, a szeretet ünnepén senki sem közli a családtagjával, hogy nem tetszik az új pulóver, vagy visszataszító a szeretettel adott parfüm illata, mert nem akarja őt megbántani. A tini lányok idősebbnek, míg a korosabb hölgyek fiatalabbnak vallják magukat, és a valódi testsúlyukat is mindig ’elmismásolják’.

A férjek is gyakran hantáznak a feleségüknek. Megkérdeztem egyszer egy fickót, hogy miért csinálják. Egyszerű oka van: a nők az igazságot sohasem hiszik el, de a jól kitalált füllentést beveszik. Az idők során a legtöbb férfi annyira beleéli magát a hazudozásba, és olyan tökélyre fejleszti, hogy még ő maga is elhiszi, amit kitalált. Aztán le sem tud szokni róla, élete részévé válik.

Hazugság-e valamilyen információ elhallgatása? Hazudik-e például az a nő, aki tudja, de elhallgatja, hogy legjobb barátnőjét csalja a férje? Hazudik-e az a nő, aki szerelmet színlel a társának azért, mert a férfi anyagilag támogatja őt?

Egyesek inkább elferdítik a valóságot, mások az elhallgatást preferálják. Vajon melyik jobb? Lehet, hogy a társas érintkezést és a párkapcsolatokat megkönnyítik a hazugságok, vannak viszont olyan helyzetek, amikor tilos valótlant állítani, mégis megtesszük. A hangsúly mindig az egyén lelkiismeretén van. A kérdés az, hogy képes-e ezzel élni, éjszaka nyugodtan aludni, fel tudja-e dolgozni amit tett, vagy könnyedén túlteszi magát rajta. Nézzetek magatokba, és válaszoljatok a fenti kérdésre!

A cikket írta: Lizelotte

8 szavazat

Hozzászólások

Megjegyzés:

időrendi sorrend

2012. január 27. 19:40

megtekintés Válasz erre: bokorur - 2012. január 14. 10:25

Tisztelt Lizelotte!
Jó ez az analizáló énje! Elgondolkodtatott. A hozzászólások is elgondolkodtattak!
Bokor

Köszönöm! További jó 'agyalást' kívánok! :)

L.
2012. január 14. 13:55

megtekintés Válasz erre: Lizelotte - 2012. január 14. 10:23

Kedves Black Ice!

Hazug világban élünk. Mindenki hazudik, és már észre sem veszi. Amikor pusztán udvariasak vagyunk és nem is áll szándékunkban a hazudozás akkor is hazudunk, mert ezt láttuk a szüleinktől, és a példa ragadós.

- Hogy vagy? - nem érdekel, de megkérdezem, mert ez a kommunikáció része, amolyan töltelékszó. Én ha találkozom valakivel, akit nem szeretek, csak köszönök és továbbmegyek... ennyi!

A hittel többé-kevésbé egyet értek. Szent Miklós létezett, de már réges-régen meghalt, nem ő hozza az ajándékot, ergó Mikulás nincs. Ezt akartam illusztrálni. A gyerekeket mindenfélével etetjük, rossz példát adunk, aztán csodálkozunk amikor csaláson kapjuk...

A témát fejtegethetnénk, úgysem jutnánk közös nevezőre, mert a a nézőpontok és az értelmezések nem egyeznek. Ez nem baj, legalább elgondolkodtunk kicsit!

Üdv:

L.

Kedves Lizelotte!

Nem mindenki hazudik, hiszen nincs olyan ember aki megtudja mondani minden emberről hogy a megnyilvánulását őszintén vagy sem használja másfelé.
De sok az 'igazmondó Júdás' természetesen.

http://videa.hu/videok/hirek-politika/kurcsany-rap-fleto-gyurcsany-hazugsag-rp1SkWgvGk1JKPb9
2012. január 14. 10:25
Tisztelt Lizelotte!
Jó ez az analizáló énje! Elgondolkodtatott. A hozzászólások is elgondolkodtattak!
Bokor
2012. január 14. 10:23

megtekintés Válasz erre: Black Ice - 2012. január 12. 20:43

Szia Lizelotte!

Felkeltette az érdeklődésem az írásod.
(Hazugság?)
Számomra nem mert ha nem így lenne nem írnék.
(Vagy csak... Távolról jött ember azt mond amit akar.)

De válaszolnék a kérdéseidre hangsúlyozva csak saját vélemény.
Elsőnek azzal kezdeném mégis hogy a kis tudástól a mindentudás lehet veszélyesebb...
Aki a udvariassági, kontaktust építő pozitív gesztusokat 'hazugságnak' kezeli azt sajnálni tudom...
Én eleve annak köszönök akit ismerek vagy megakarok ismerni vagy tiszteletadásból.
Az egyetlen ilyen beszélgeti témát én nem hazugságnak hanem álszentségnek, esetleg nyalizásnak titulálom.
Azt hogy idősebbek előre köszönnek nekem, nem mert tapló vagyok csak a normális emberek arcára vagyon írva kit hol ki lát örömmel.
Ezt a kölcsönös tiszteletadást szerintem nem kell ragozni annak aki ezt ismeri esetlegesen élete vagy neveltetése kiterjedt rá alapszinten is mi az illem.
És mivel nekem kellene előre köszöni de megelőznek azt ne keljen már hazugságnak érezni amikor csak szeretet árad belőle.
Kívánom mindenkinek...
De lehet hazugság és egy netes baromság az egész amin hisztiznek a népek?
Erre mondom aki ismer tudja mi az IGAZSÁG!

Ennek a pilléreit ha felemelik a tisztelet és érzelmek által azt mindenkinek kívánni tudom ŐSZINTÉN .
De megfogadtam nem részletezem mivel ezt akinek kell részletezni annak felesleges...

Inkább a válaszok ha már kérdeztél részemről.

'Hazugság-e valamilyen információ elhallgatása?'

Válasz: Nem. Akkor sem ha érint!
(A titoktartás a megbízhatóság alapköve köreimben.)
Az árulásért számomra teljes lelki likvidálás legyen 1perces vagy 100éves kapcsolat bármilyen formája.

Hazudik-e például az a nő, aki tudja, de elhallgatja, hogy legjobb barátnőjét csalja a férje?

Válasz:Nem. A szerzet információ nem kötelező senkinek!
(Mindenki lelkére van bízva...)

Hazudik-e az a nő, aki szerelmet színlel a társának azért, mert a férfi anyagilag támogatja őt?

Válasz:Igen (Legjobban a társnak nevezet áldozatnak valamint ha tagadja is mélyen önmagának... Sok rosszat tudnék írni most de az ilyen ember önpusztító a saját lelke emészti fel.
Léleksírás a léleksírban...
Addig tagadja ez a típus amíg fel nem ébred a magányba és a saját lelke sarában.

Most sokan elgondolkoznak azon miért nem a férfit védem...
Azért nem mert számára marad az illúzió amíg össze nem dől a kártyavár, viszont az ilyen gerinctelen nőnek csak látomások jutnak a végéig.

'Egyesek inkább elferdítik a valóságot, mások az elhallgatást preferálják. Vajon melyik jobb?'

Válasz: Mindenkinek a maga igaza.
Elferdíteni a valóságot csak úgy lehet ha azt ismeri is az ember.
A sánta kutya gyors...
Az igazság odaát van...
Nincs igazság...

ui:
Tudományosan nem bizonyították a Télapó, Jézuska létezését...
Így cáfolni és mellette szólni én sem tudok.
De van egy apróság ami kimaradt...

A HIT

Mert az az igaz igazság mindenkinek amiben igazán hisz, és mindenki hisz valamiben.
A semmiben való hit is hit.
Szóval mivel létező a hit így a mesék stb. alakok TÉLAPÓ igazság a hit által annak aki hisz benne.

Még az ateista is elismeri azt hogy a vallásos azért alkotta meg számos Istenét, mert az ember mint azt oly sokszor leírtam a magánytól fél hogy egyedül van és ezért alkot a hittel és fantáziával, valamint a szeretettel a valóságban lélek által.

Aki erre nem bólint az hazudik... Vagy nem azt érzi Igaznak ami igaz az igaz...
Akinek nem igazsága ne vegye magára :-)
Egy 3ast adtam rá azé' igazság szerint mert a szempontok túl egyoldalúan vannak számomra kidolgozva... (Vagy hazudok és valamit írtam rá mert értékelni kell a hármast is?)Black Ice

Kedves Black Ice!

Hazug világban élünk. Mindenki hazudik, és már észre sem veszi. Amikor pusztán udvariasak vagyunk és nem is áll szándékunkban a hazudozás akkor is hazudunk, mert ezt láttuk a szüleinktől, és a példa ragadós.

- Hogy vagy? - nem érdekel, de megkérdezem, mert ez a kommunikáció része, amolyan töltelékszó. Én ha találkozom valakivel, akit nem szeretek, csak köszönök és továbbmegyek... ennyi!

A hittel többé-kevésbé egyet értek. Szent Miklós létezett, de már réges-régen meghalt, nem ő hozza az ajándékot, ergó Mikulás nincs. Ezt akartam illusztrálni. A gyerekeket mindenfélével etetjük, rossz példát adunk, aztán csodálkozunk amikor csaláson kapjuk...

A témát fejtegethetnénk, úgysem jutnánk közös nevezőre, mert a a nézőpontok és az értelmezések nem egyeznek. Ez nem baj, legalább elgondolkodtunk kicsit!

Üdv:

L.
2012. január 14. 10:10

megtekintés Válasz erre: Ailet - 2012. január 12. 20:15

Szia Liz!

Én nagyon utálom a felemás igazságokat, meg a felesleges köröket, és a hazugságot érezni az arcomba vágva! A legrosszabb tényleg az, amikor azt maga is elhiszi, aki állítja. Na erre millió példa van. Teteszett a cikked!

Üdv:A

Kösz, hogy olvastál Ailet! :)
2012. január 13. 11:42

megtekintés Válasz erre: Black Ice - 2012. január 12. 20:43

Szia Lizelotte!

Felkeltette az érdeklődésem az írásod.
(Hazugság?)
Számomra nem mert ha nem így lenne nem írnék.
(Vagy csak... Távolról jött ember azt mond amit akar.)

De válaszolnék a kérdéseidre hangsúlyozva csak saját vélemény.
Elsőnek azzal kezdeném mégis hogy a kis tudástól a mindentudás lehet veszélyesebb...
Aki a udvariassági, kontaktust építő pozitív gesztusokat 'hazugságnak' kezeli azt sajnálni tudom...
Én eleve annak köszönök akit ismerek vagy megakarok ismerni vagy tiszteletadásból.
Az egyetlen ilyen beszélgeti témát én nem hazugságnak hanem álszentségnek, esetleg nyalizásnak titulálom.
Azt hogy idősebbek előre köszönnek nekem, nem mert tapló vagyok csak a normális emberek arcára vagyon írva kit hol ki lát örömmel.
Ezt a kölcsönös tiszteletadást szerintem nem kell ragozni annak aki ezt ismeri esetlegesen élete vagy neveltetése kiterjedt rá alapszinten is mi az illem.
És mivel nekem kellene előre köszöni de megelőznek azt ne keljen már hazugságnak érezni amikor csak szeretet árad belőle.
Kívánom mindenkinek...
De lehet hazugság és egy netes baromság az egész amin hisztiznek a népek?
Erre mondom aki ismer tudja mi az IGAZSÁG!

Ennek a pilléreit ha felemelik a tisztelet és érzelmek által azt mindenkinek kívánni tudom ŐSZINTÉN .
De megfogadtam nem részletezem mivel ezt akinek kell részletezni annak felesleges...

Inkább a válaszok ha már kérdeztél részemről.

'Hazugság-e valamilyen információ elhallgatása?'

Válasz: Nem. Akkor sem ha érint!
(A titoktartás a megbízhatóság alapköve köreimben.)
Az árulásért számomra teljes lelki likvidálás legyen 1perces vagy 100éves kapcsolat bármilyen formája.

Hazudik-e például az a nő, aki tudja, de elhallgatja, hogy legjobb barátnőjét csalja a férje?

Válasz:Nem. A szerzet információ nem kötelező senkinek!
(Mindenki lelkére van bízva...)

Hazudik-e az a nő, aki szerelmet színlel a társának azért, mert a férfi anyagilag támogatja őt?

Válasz:Igen (Legjobban a társnak nevezet áldozatnak valamint ha tagadja is mélyen önmagának... Sok rosszat tudnék írni most de az ilyen ember önpusztító a saját lelke emészti fel.
Léleksírás a léleksírban...
Addig tagadja ez a típus amíg fel nem ébred a magányba és a saját lelke sarában.

Most sokan elgondolkoznak azon miért nem a férfit védem...
Azért nem mert számára marad az illúzió amíg össze nem dől a kártyavár, viszont az ilyen gerinctelen nőnek csak látomások jutnak a végéig.

'Egyesek inkább elferdítik a valóságot, mások az elhallgatást preferálják. Vajon melyik jobb?'

Válasz: Mindenkinek a maga igaza.
Elferdíteni a valóságot csak úgy lehet ha azt ismeri is az ember.
A sánta kutya gyors...
Az igazság odaát van...
Nincs igazság...

ui:
Tudományosan nem bizonyították a Télapó, Jézuska létezését...
Így cáfolni és mellette szólni én sem tudok.
De van egy apróság ami kimaradt...

A HIT

Mert az az igaz igazság mindenkinek amiben igazán hisz, és mindenki hisz valamiben.
A semmiben való hit is hit.
Szóval mivel létező a hit így a mesék stb. alakok TÉLAPÓ igazság a hit által annak aki hisz benne.

Még az ateista is elismeri azt hogy a vallásos azért alkotta meg számos Istenét, mert az ember mint azt oly sokszor leírtam a magánytól fél hogy egyedül van és ezért alkot a hittel és fantáziával, valamint a szeretettel a valóságban lélek által.

Aki erre nem bólint az hazudik... Vagy nem azt érzi Igaznak ami igaz az igaz...
Akinek nem igazsága ne vegye magára :-)
Egy 3ast adtam rá azé' igazság szerint mert a szempontok túl egyoldalúan vannak számomra kidolgozva... (Vagy hazudok és valamit írtam rá mert értékelni kell a hármast is?)Black Ice

Sziasztok Lizi és Black Ice!
Komolyra fordítva: "Aki a udvariassági, kontaktust építő pozitív gesztusokat 'hazugságnak' kezeli azt sajnálni tudom...", én ezzel tudok azonosulni; valamint a hsz-ed többi részével is részben.
Amit kiemelnék még, az álszentség és nyalizás - ugye ezt már én is megkaptam párszor:-( -, hogy ezt nehéz elválasztani az első idézett mondatodtól.
Ha azért vagyunk valakivel pozitívak, hogy egy építő folyamatot indítsunk el nála, és nem velünk szemben, akkor ezt helyesnek tartom! Van aki azért "nyal", hogy őt szeressék, ez helytelen (vélemény szerint)..., én ha "nyalok" (kedvesebben fogalmazom meg a kritikámat, vagy éppen biztatok egy kezdőt), minden esetben azért teszem, hogy azt segítsem, aki rá(m)szorul!
Innentől hazugság, amit írok?
Baj-e az, hogy valaki nem teszi le örökre a tollat, mert kedvesen biztatjuk?
Azt hiszem nem! Csak személyre szabtuk az igazságot. Mert nem ugyanaz az igaza a nyolcadikos lányomnak, mint a hetvenéves Bokor úrnak.
Azt hiszem az igazság/hazugság innentől pedig nem objektív tény, hanem a társadalmi elvárások, értékrendek, saját magunkra való vetülése, így szubjektív.
Üdv,
Pinokkió
2012. január 13. 02:25
Kedves Liz!

Elképzelted már, amikor összefutsz valakivel és ezt mondod:
Ó, a fene esne ebbe a napba, hogy találkoztunk mindig is utáltalak és különben is k.va sz@rul nézel ki ma is, igaz sosem voltál valami szép.

Vagy:
Tudtad drágám, hogy a sarki kocsmában a pincér csajnak egyik melle kisebb, mint a másik és a segge is lapos.....

Nem hazudunk, ezeket én nem nevezném annak. A Télapó, Jézuska és a mese hősök szükségesek a gyerekeknek. A varázslat, a mágia, és ahogy BlackIce írja a hit. Képzeld el gyerekkorod karácsonyait, amikor anya megszólal, várj kicsim, hozom az ajándékokat...igen, van amikor már így megy, el is veszíti varázsát az egész.

Írásodban egy hazugsággal értek egyet, ha a nő azt hazudja szeretlek. De egyet értek BI-szal ebben is, ez nem a férfinek fog fájni....én ezt sosem hazudtam, mert nincs az a pénz, ami ki tudná mondatni velem...
2012. január 12. 22:49
Kedves Lizelotte!

Remek cikket írtál, de ki kell állnom a mi Pinokkiónk mellett, mert ő nem hazudik. Na, jó… legfeljebb füllent néha, ha ezzel jót tesz. :)

Pussz, Tündér
2012. január 12. 20:43
Szia Lizelotte!

Felkeltette az érdeklődésem az írásod.
(Hazugság?)
Számomra nem mert ha nem így lenne nem írnék.
(Vagy csak... Távolról jött ember azt mond amit akar.)

De válaszolnék a kérdéseidre hangsúlyozva csak saját vélemény.
Elsőnek azzal kezdeném mégis hogy a kis tudástól a mindentudás lehet veszélyesebb...
Aki a udvariassági, kontaktust építő pozitív gesztusokat 'hazugságnak' kezeli azt sajnálni tudom...
Én eleve annak köszönök akit ismerek vagy megakarok ismerni vagy tiszteletadásból.
Az egyetlen ilyen beszélgeti témát én nem hazugságnak hanem álszentségnek, esetleg nyalizásnak titulálom.
Azt hogy idősebbek előre köszönnek nekem, nem mert tapló vagyok csak a normális emberek arcára vagyon írva kit hol ki lát örömmel.
Ezt a kölcsönös tiszteletadást szerintem nem kell ragozni annak aki ezt ismeri esetlegesen élete vagy neveltetése kiterjedt rá alapszinten is mi az illem.
És mivel nekem kellene előre köszöni de megelőznek azt ne keljen már hazugságnak érezni amikor csak szeretet árad belőle.
Kívánom mindenkinek...
De lehet hazugság és egy netes baromság az egész amin hisztiznek a népek?
Erre mondom aki ismer tudja mi az IGAZSÁG!

Ennek a pilléreit ha felemelik a tisztelet és érzelmek által azt mindenkinek kívánni tudom ŐSZINTÉN .
De megfogadtam nem részletezem mivel ezt akinek kell részletezni annak felesleges...

Inkább a válaszok ha már kérdeztél részemről.

'Hazugság-e valamilyen információ elhallgatása?'

Válasz: Nem. Akkor sem ha érint!
(A titoktartás a megbízhatóság alapköve köreimben.)
Az árulásért számomra teljes lelki likvidálás legyen 1perces vagy 100éves kapcsolat bármilyen formája.

Hazudik-e például az a nő, aki tudja, de elhallgatja, hogy legjobb barátnőjét csalja a férje?

Válasz:Nem. A szerzet információ nem kötelező senkinek!
(Mindenki lelkére van bízva...)

Hazudik-e az a nő, aki szerelmet színlel a társának azért, mert a férfi anyagilag támogatja őt?

Válasz:Igen (Legjobban a társnak nevezet áldozatnak valamint ha tagadja is mélyen önmagának... Sok rosszat tudnék írni most de az ilyen ember önpusztító a saját lelke emészti fel.
Léleksírás a léleksírban...
Addig tagadja ez a típus amíg fel nem ébred a magányba és a saját lelke sarában.

Most sokan elgondolkoznak azon miért nem a férfit védem...
Azért nem mert számára marad az illúzió amíg össze nem dől a kártyavár, viszont az ilyen gerinctelen nőnek csak látomások jutnak a végéig.

'Egyesek inkább elferdítik a valóságot, mások az elhallgatást preferálják. Vajon melyik jobb?'

Válasz: Mindenkinek a maga igaza.
Elferdíteni a valóságot csak úgy lehet ha azt ismeri is az ember.
A sánta kutya gyors...
Az igazság odaát van...
Nincs igazság...

ui:
Tudományosan nem bizonyították a Télapó, Jézuska létezését...
Így cáfolni és mellette szólni én sem tudok.
De van egy apróság ami kimaradt...

A HIT

Mert az az igaz igazság mindenkinek amiben igazán hisz, és mindenki hisz valamiben.
A semmiben való hit is hit.
Szóval mivel létező a hit így a mesék stb. alakok TÉLAPÓ igazság a hit által annak aki hisz benne.

Még az ateista is elismeri azt hogy a vallásos azért alkotta meg számos Istenét, mert az ember mint azt oly sokszor leírtam a magánytól fél hogy egyedül van és ezért alkot a hittel és fantáziával, valamint a szeretettel a valóságban lélek által.

Aki erre nem bólint az hazudik... Vagy nem azt érzi Igaznak ami igaz az igaz...
Akinek nem igazsága ne vegye magára :-)
Egy 3ast adtam rá azé' igazság szerint mert a szempontok túl egyoldalúan vannak számomra kidolgozva... (Vagy hazudok és valamit írtam rá mert értékelni kell a hármast is?)Black Ice
2012. január 12. 20:15
Szia Liz!

Én nagyon utálom a felemás igazságokat, meg a felesleges köröket, és a hazugságot érezni az arcomba vágva! A legrosszabb tényleg az, amikor azt maga is elhiszi, aki állítja. Na erre millió példa van. Teteszett a cikked!

Üdv:A
2012. január 12. 15:16

megtekintés Válasz erre: Pinokkió - 2012. január 12. 14:25

Szia Lizi!
Mostanában mindig jókat mosolygok a cikkeiden...
Én mint megrögzött füllentő, most mit mondjak?! Tetszett a cikked vagy nem? Tetszett, de ezt most hidd el, komoly!
Van azonban, amikor kegyesen füllentünk, mert azzal segítünk!
Ki szeretné pl. hallani, hogy de csúnya vagy drágám..., inkább veszünk egy kiló szépítőszert a feleségünknek. És ekkor mindkét fél örül. De mi se szeretnénk hallani, hogy milyen büdös vagy már megint, nem fürödtél??? Hanem inkább kapunk egy kis Krasznaja Moszkvát az anyjuktól..., és ekkor is mindenki boldog.
Szerintem nem kell mindig igazat mondani - én már csak tudom ... -, néha jobb az elhallgatás, vagy akár a hazugság, mint egy rosszul sikeredett igazság!
Üdv,
Pinokkió

Mit is várhattam volna egy Big Nose-tól? :)

Köszi, hogy olvastál!

Üdv:
Lizi
2012. január 12. 15:15

megtekintés Válasz erre: zsoltne.eva - 2012. január 12. 13:37

Szia Lizelotte!

Sok mindenben igazat adok, sajnos általános és bevett szokás, hogy nem mondunk igazat egymásnak, mert így egyszerűbb. Az igazság olykor fájni tud. Most képzeld el azt az egyszerű példát! Találkozol egy ismerősöddel. Piszok rosszul néz ki. Ott kezdődik, hogy nem azt kérdezed meg tőle, hogy van? Hanem egyszerűen nem kérdezel tőle semmit, csak üdvözlöd. Legfeljebb hozzáteszed régen nem találkoztunk.
Nem szeretem a képmutatást. Bármennyire is rosszul esik az őszinte beszéd, ha kellemetlen is, sokkal szívesebben veszem, mint ha belehazudnak a képembe. De nem mindegy milyen körülmények között és hogyan mondjuk meg a másiknak azt, amit gondolunk abban a pillanatban. Lehet, hogy tényleg sietsz és nincs annyi időd, hogy megismerd az okát, akkor inkább bele se kezdj, még udvariasan érdeklődni se.

Puszi,
Éva

Szia Éva!

Összefutottam egyszer egy csajjal, és azt 'merészeltem' neki mondani, hogy híztál. Erre ő: - Te is! (Pedig én nem is híztam, csak vissza akarta adni a beszólást...) Ilyenek az emberek. :)

Pusz,
L.
2012. január 12. 14:25
Szia Lizi!
Mostanában mindig jókat mosolygok a cikkeiden...
Én mint megrögzött füllentő, most mit mondjak?! Tetszett a cikked vagy nem? Tetszett, de ezt most hidd el, komoly!
Van azonban, amikor kegyesen füllentünk, mert azzal segítünk!
Ki szeretné pl. hallani, hogy de csúnya vagy drágám..., inkább veszünk egy kiló szépítőszert a feleségünknek. És ekkor mindkét fél örül. De mi se szeretnénk hallani, hogy milyen büdös vagy már megint, nem fürödtél??? Hanem inkább kapunk egy kis Krasznaja Moszkvát az anyjuktól..., és ekkor is mindenki boldog.
Szerintem nem kell mindig igazat mondani - én már csak tudom ... -, néha jobb az elhallgatás, vagy akár a hazugság, mint egy rosszul sikeredett igazság!
Üdv,
Pinokkió
2012. január 12. 13:37
Szia Lizelotte!

Sok mindenben igazat adok, sajnos általános és bevett szokás, hogy nem mondunk igazat egymásnak, mert így egyszerűbb. Az igazság olykor fájni tud. Most képzeld el azt az egyszerű példát! Találkozol egy ismerősöddel. Piszok rosszul néz ki. Ott kezdődik, hogy nem azt kérdezed meg tőle, hogy van? Hanem egyszerűen nem kérdezel tőle semmit, csak üdvözlöd. Legfeljebb hozzáteszed régen nem találkoztunk.
Nem szeretem a képmutatást. Bármennyire is rosszul esik az őszinte beszéd, ha kellemetlen is, sokkal szívesebben veszem, mint ha belehazudnak a képembe. De nem mindegy milyen körülmények között és hogyan mondjuk meg a másiknak azt, amit gondolunk abban a pillanatban. Lehet, hogy tényleg sietsz és nincs annyi időd, hogy megismerd az okát, akkor inkább bele se kezdj, még udvariasan érdeklődni se.

Puszi,
Éva
Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: